:

Er fransk svært?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er fransk svært?
 2. Hvor tales der fransk?
 3. Hvad er det letteste sprog?
 4. Er fransk eller spansk nemmest?
 5. Hvor mange timer tager det at lære fransk?
 6. Hvordan siger man tak på fransk?
 7. Hvor mange fransktalende land er der i verden?
 8. Er russisk svært?
 9. Hvilke sprog er gode at kunne?
 10. Hvordan lærer man hurtigt fransk?
 11. hva er ordgrenser i fransk?
 12. hva er utbredelsen av fransk?
 13. hva er bøyningsformen i fransk?

Er fransk svært?

Fransk, spansk og italiensk kommer alle fra latin og bør heller ikke give de store udfordringer. Godt nok kan franske udtalelser godt drille begyndere, men ligeså snart man får det ind i hukommelsen, tænker man ikke mere over det.

Hvor tales der fransk?

Fransk er et romansk sprog, der tales i Frankrig, Belgien, Luxembourg, Schweiz, Canada, Haiti, Elfenbenskysten, den Demokratiske Republik Congo (og en række andre tidligere kolonier i Afrika, Asien og Amerika). Fransk er udbredt i diplomatiet og har en fremtrædende position i den Europæiske Union.

Hvad er det letteste sprog?

Det letteste sprog: Mandarin, fordi det er så regelmæssigt og let at udtale. Det største sprog: Mandarin, der tales i Kina. Det mindste sprog: Det australske sprog amurdag.

Er fransk eller spansk nemmest?

Det er bare sådan at 98 % af alle danskere bruger langt det meste af deres liv i Europa og omegn, og her er fransk et væsentligt mere talt sprog end spansk. Tager du så de nordafrikanske lande med, så er fransk det mest talte officielle sprog. Det får i den forbindelse et endnu større forspring foran spansk.

Hvor mange timer tager det at lære fransk?

Ligesom spansk og portugisisk, kan fransk være let at lære for dansktalende, og tage op til 600 timer i klasseværelset at lære.

Hvordan siger man tak på fransk?

'Tak' på fransk – Merci Du kan bruge det i de fleste situationer. Du kan sige 'merci' for at takke en butiksejer. Du kan bruge det til at vise taknemmelighed for den tjeneste, din ven gjorde for dig.

Hvor mange fransktalende land er der i verden?

Med officiel status i 29 lande er fransk et af de mest udbredte sprog i verden.

Er russisk svært?

Russisk er en smule forskellig fra dansk, og det kan være et udfordrende sprog at lære. Du skal nok forvente at bruge 44 uger eller omkring 1100 timer for at lære sproget perfekt.

Hvilke sprog er gode at kunne?

Her er ti sprog, der vil åbne din dør til verden.

 • Mandarin (kinesisk) Mandarin er det officielle sprog i Kina og er allerede det mest talte sprog i verden. ...
 • Arabisk. ...
 • Spansk. ...
 • Tysk. ...
 • Portugisisk. ...
 • Russisk. ...
 • Fransk. ...
 • Japansk.

Hvordan lærer man hurtigt fransk?

5 nemme måder at lære fransk derhjemme

 1. Brug en sproglære app (godt for begyndere) ...
 2. Lyt til fransk radio. ...
 3. Læs en fransk avis. ...
 4. Se franske film og serier. ...
 5. Snak med folk på fransk.
27. apr. 2020

hva er ordgrenser i fransk?

 • I moderne fransk har alle ord isolert sett trykk på siste stavelse, men trykket brukes til å binde sammen ord til såkalte rytmegrupper, ved at trykket faller på siste stavelse i gruppen. I sammenhengende tale vil derfor ordgrensene bli utvisket til fordel for stavelses- og rytmegruppegrenser.

hva er utbredelsen av fransk?

 • fransk 1 Utbredelse. Man antar at det er et sted rundt 220 millioner mennesker i verden som daglig bruker fransk, mens omtrent 80... 2 Språklige særtrekk. Fransk skiller seg ut blant de romanske språkene, særlig når det gjelder den lydlige siden. 3 Varianter av fransk. På grunn av den sterke sentraliseringen fra napoleonstiden av, og i den senere tid også... More ...

hva er bøyningsformen i fransk?

 • Sammenlignet med de andre romanske språkene har fransk relativt få bøyningsformer, særlig ved substantiverog adjektiver. Substantivet, som kan være av hankjønn eller hunkjønn, bøyes bare i tall, mens adjektivet bøyes i kjønn og tall.