:

Hvorfor startede børskrakket?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvorfor startede børskrakket?
  2. Hvilke konsekvenser havde krakket på Wall Street for Danmark?
  3. Hvordan blev Danmark påvirket af børskrakket?
  4. Hvad er den sorte tirsdag?
  5. Hvordan startede krisen i 30 erne?
  6. Hvorfor bredte krisen sig til Europa?
  7. Hvordan påvirkede den store depression Danmark?
  8. Hvorfor gik det så galt i USA som det gjorde da huspriserne holdt op med at stige?
  9. Hvornår skete krakket på Wall Street?

Hvorfor startede børskrakket?

Grunde til børskrakket Den korte forklaring på, hvorfor børsen krakkede den 29. oktober 1929, er, at markedet løb tør for nye kilder til at finansiere den fortsatte spekulation.

Hvilke konsekvenser havde krakket på Wall Street for Danmark?

20'erne var starten på forbrugersamfundet, hvor goder som køleskabe, telefoner, vaskemaskiner og biler blev tilgængelige for den brede befolkning, som pludselig kunne låne penge til den slags i bankerne. Mindre end tre procent af befolkningen havde investeret i aktier og kun få blev direkte påvirket af krakket.

Hvordan blev Danmark påvirket af børskrakket?

Finanskrisen i USA i 1929 spredte sig hurtigt til det meste af verden. I Danmark fik landbrugserhvervene fik som de første svært ved at sælge deres varer. Dernæst ramte krisen hele landet i form af virksomhedskrak og en arbejdsløshed på op mod 50%. I 1932 var Danmark reelt på randen af bankerot.

Hvad er den sorte tirsdag?

Navnet hentyder til 29. oktober 1929, hvor det amerikanske aktiemarked faldt med 11 procent efter en række tidligere fald. Det skete under stor omsætning, og det dræbte den sidste optimisme: depressionen var en realitet.

Hvordan startede krisen i 30 erne?

Efter Wall Street-krakket i 1929 blev de amerikanske banker tvunget til at tilbagekalde mange af deres lån, herunder de lån de havde givet til Tyskland for at landet kunne betale de krigsskadeserstatninger de var blevet påtvunget efter 1. verdenskrig. Dette hjalp til at arbejdsløsheden ramte .

Hvorfor bredte krisen sig til Europa?

Krisen spreder sig Pga. faldende amerikansk import og de faldende priser forplantede krisen sig fra USA til Europa og en lang række råvareproducerende lande, og i løbet af 1930 udviklede forholdene sig til en verdensomfattende depression med de mest alvorlige følger i USA og Tyskland.

Hvordan påvirkede den store depression Danmark?

Til Danmark nåede krisen først i 1931. Indtil da havde det danske erhvervsliv fordel af de faldende priser på importerede råvarer, men derefter blev landbruget ramt af restriktioner på eksportmarkederne, og industrien af øget konkurrence på hjemmemarkedet fra udenlandske varer.

Hvorfor gik det så galt i USA som det gjorde da huspriserne holdt op med at stige?

Boligpriser og andre priser var steget til kunstigt høje niveauer, der kun blev holdt oppe af en forventning om, at priser og lønninger nok ville blive ved med at stige. Men det, der for alvor udløste krisen, var en stigende uro på de finansielle markeder i kølvandet på en nedtur på det amerikanske boligmarked.

Hvornår skete krakket på Wall Street?

Kurserne på Wall Street var blevet en aktieboble, og aktiernes bratte nedtur stoppede først da Dow Jones nåede sit lavpunkt 8. juli 1932. Indekset var da på 41. Havde man investeret $100 i aktier i oktober 1929 ville man knap tre år senere have $9 tilbage.