:

Er det svært at brodere?

Indholdsfortegnelse:

  1. Er det svært at brodere?
  2. Hvad er Kontursting?
  3. Hvordan kommer jeg igang med at brodere?
  4. Hvor mange tråde i et broderi?
  5. Hvor kommer brodere fra?
  6. Kan man brodere på tøj?
  7. Hvilket stof broderer man på?
  8. Hvordan overfører jeg broderimønster til stof?
  9. Hvordan broderer man skrift?

Er det svært at brodere?

Det er meget let at komme i gang med at brodere. Det kræver i princippet blot en nål og noget tråd eller garn. Det er også let at lære de forskellige sting, som du kan opnå mange forskellige resultater med.

Hvad er Kontursting?

Kontursting er skråt syede sting.

Hvordan kommer jeg igang med at brodere?

Læg kalkerpapir over det motiv du vil overføre og fikser det med tape, så det ikke flytter sig undervejs. Prik med prikkepind så der opstår en jævnt perforeret linje, der følger mønstret. Anvend et blød underlag, eksempelvis et skæreunderlag. Nu skal motivet overføres til det stof, du vil brodere på.

Hvor mange tråde i et broderi?

Man kan sy med en enkelt tråd, med to eller alle 6 afhængig af hvilken effekt man vil have. Det kan betale sig at lege med flere eller enkelte tråde så du finder frem til hvad der er dit favorit-look. En broderinål kan fås i forskellige størrelser. Størrelsen og typen du skal bruge kommer an på det stof du bruger.

Hvor kommer brodere fra?

Broderi er fremkommet på forskellige tidspunkter i forskellige verdensdele og lande, afhængigt af kulturniveau, resurser m.m. I Indien og Kina menes broderi at være opstået omkring 3000 f.v.t. Ad handelsvejene, bl. a. Silkevejen, er såvel materialer som teknik nået til Mellemøsten og Middelhavslandene.

Kan man brodere på tøj?

Du kan brodere på tøj eller duge, på dine puder, sengetøj og håndklæder eller måske kaste dig ud en bordskåner med broderi, dækkeservietter, grydelapper, nålepuder eller andre gaver til familien. Det kunne være til barnedåben, konfirmationen eller brylluppet.

Hvilket stof broderer man på?

Aida stof. Aida stof er den typiske stoftype, der bruges når man broderer. Aida stof er bomuldsstof med tydelige firkanter, som gør det utrolig nemt at brodere på.

Hvordan overfører jeg broderimønster til stof?

Læg kalkepapir over det motiv du vil overføre og fikser det med tape så det ikke flytter sig undervejs. Prik med prikkepind så der opstår en jævnt perforeret linje, der følger mønstret. Anvend et blød underlag, eksempelvis et skæreunderlag. Nu skal motivet overføres til det stof du vil brodere på.

Hvordan broderer man skrift?

Teksten kan broderes med symaskinen enten med fri hånd, eller man kan tegne teksten op på solvy og brodere teksten på forsiden af stoffet. Solvy forsvinder når det lægges i vand. Man kan også bruge rive-vlies som lægges på bagsiden af stoffet og teksten syes spejlvendt.