:

Hvad eksportere Italien?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad eksportere Italien?
 2. Hvordan styres Italien monarki eller republik?
 3. Hvilke varer importerer Italien?
 4. Hvad sælger Italien?
 5. Hvor og hvordan dyrkes afgrøderne i Italien?
 6. Hvilken naturlig plantevækst har Italien?
 7. Hvad er typisk italiensk?
 8. Hvordan styres Italien?
 9. Hvilke importvarer er særlig vigtige for Danmark?
 10. Hvilke varer fra Italien kan vi købe i Danmark?
 11. Hvad skal man købe med hjem fra Italien?
 12. Hvilke afgrøder dyrkes i Italien?

Hvad eksportere Italien?

De vigtigste eksportmarkeder for Italien er Tyskland og Frankrig, og de vigtigste eksportvarer er maskiner, apparater, biler, tøj, sko, lædervarer og jordbrugsprodukter. Det tertiære erhverv står for 70 % af bruttonationalproduktet, og turistsektoren spiller en meget vigtig rolle for italiensk økonomi.

Hvordan styres Italien monarki eller republik?

Kongedømmet Italien var formelt et konstitutionelt monarki. Den udøvende magt lå hos kongen, og udøvet af statsministeren, som var udnævnt af kongen.

Hvilke varer importerer Italien?

Metaller, tekstiler, tøj, mekaniske maskiner, biler, transportmidler, elektriske præcisionsapperater, elektriske apperater, kemiske produkter, madvarer, vin. Import - vigtigste varer: Energi, industrielle maskiner, transportmidler, metaller, kemiske produkter, tekstiler, madvarer, landbrugsprodukter..

Hvad sælger Italien?

Italien er nemlig den tredjestørste økonomi i EU og er særligt kendt for høj kvalitet inden for sundhedsvæsenet, mad og drikkevarer og design - sektorer, som også Danmark står stærkt på.

Hvor og hvordan dyrkes afgrøderne i Italien?

Mange steder, hvor der før var små landbrug, er der i dag skovbrug, og mange italienere er flyttet fra bjergegne og land ind til byerne. Der dyrkes dog stadig bl. a. frugt, solsikker, majs, tobak, ris, korn, oliven og vin i Italien, og mod syd dyrkes der citrusfrugter.

Hvilken naturlig plantevækst har Italien?

Op ad bjergsiderne er der nåleskov, alpeflora og fjeldmark. Posletten: Hele den frugtbare Poslette er stort set opdyrket. Der findes små områder med oprindelig eg- og kastanjeskov. Italien syd for Posletten: Resten af den italienske halvø karakteriseres ved oliven, citrus, agave, kaktus, pinje, cypres og maki.

Hvad er typisk italiensk?

I Norditalien spises gerne majspolenta og kålretter som cruti. De er helt ukendte i Syden som i Napoli-området, hvor mozzarella, sanmarzanotomaterne og basilikum er, hvad andre lande forbinder med typisk italiensk mad, eller på Sicilien, hvor der nydes arancini-risboller, granita og mandler.

Hvordan styres Italien?

Italien var opdelt i række småstater, men blev i 1861 samlet i et kongerige under Sardiniens konge Victor Emanuel 2....Italien.

Den Italienske Republik Repubblica Italiana (italiensk)
RegeringsformUnitær parlamentarisk republik
PræsidentSergio Mattarella
PremierministerMario Draghi
Lovgivende forsamlingParlament

Hvilke importvarer er særlig vigtige for Danmark?

Søtransport, kemikalier (herunder medicinalvarer) og maskiner er blandt de største vare- og tjenestegrupper. Importen er ikke helt så stor som eksporten, og dermed har Danmark overskud på handlen med varer og tjenester.

Hvilke varer fra Italien kan vi købe i Danmark?

Italien er det fjerdestørste farmaceutiske marked i Europa og køber ind for 80 mia. kroner årligt af medicinsk udstyr og for over 200 mia. kroner medicin og farmaceutiske produkter. Italien betragter de danske løsninger som innovative og kvalitetssikrede, så også her er der markedsmuligheder for danske virksomheder.

Hvad skal man købe med hjem fra Italien?

Hvad skal du købe med hjem fra Italien? Lokalt håndværk eller andre specialiteter er gode minder at have med sig hjem efter endt ferie i Italien. I alle regioner af Støvlelandet finder du specialiteter, som netop den enkelte region eller det enkelte område, er kendt for.

Hvilke afgrøder dyrkes i Italien?

Mange steder, hvor der før var små landbrug, er der i dag skovbrug, og mange italienere er flyttet fra bjergegne og land ind til byerne. Der dyrkes dog stadig bl. a. frugt, solsikker, majs, tobak, ris, korn, oliven og vin i Italien, og mod syd dyrkes der citrusfrugter.