:

Hvor dybt skal der Udkradses inden fugning?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor dybt skal der Udkradses inden fugning?
 2. Hvordan lapper man huller i mursten?
 3. Hvordan får man cement af mursten?
 4. Hvordan renser man brugte mursten?
 5. Hvad koster det at få skiftet fuger?
 6. Hvor lang tid holder en fuge?
 7. Hvordan laver man hul i en murstensvæg?
 8. Kan man reparere en mursten?
 9. Hvordan fjerner man gammel mørtel?
 10. Hvordan kan man fjerne cement?
 11. Kan man rense mursten?
 12. Kan mursten genbruges?
 13. Hvad koster en fugefræser?
 14. Hvad koster fugearbejde?
 15. Hvor tit skal fuger skiftes?

Hvor dybt skal der Udkradses inden fugning?

Udkradsningsdybden skal være mindst 13 mm fra færdig fugeoverflade. Udkradsningen skal være fuldkantet, og det skal sikres, at stenfladerne er rengjorte. Inden fugningen skal der forvandes i passende grad og i fuld dybde således, at den påfølgende fugning sikres bedst mulig vedhæftning og hærdningsbetingelser.

Hvordan lapper man huller i mursten?

Man tager sin boremaskine og borer løs i en mursten af samme kulør som den, der skal repareres - og derved opstår en masse "boremel", der kan bruges som farvepulver - det kan så blandes med lim, Polyfilla, mørtel eller cement alt efter temperament.

Hvordan får man cement af mursten?

Sådan fjerner du mørtelrester og cementslør fra murværk De værste mørtelrester og cementslør kan du fjerne fra dit murværk med en brun skuresvamp, når fugerne er tørre nok. Skuresvampen skal være ren og tør, når arbejdet udføres.

Hvordan renser man brugte mursten?

Svar: Gamle Mursten har udviklet en patenteret teknologi, hvor vi kan rense murstenene mekanisk ved hjælp af vibrationsteknologi, der rasper mørtlen af. Det vil sige, at der hverken indgår vand eller kemikalier i processen. Efter rensning sorterer og kvalitetstjekker vi murstenene manuelt efter kvalitet, type og farve.

Hvad koster det at få skiftet fuger?

Omfugning af murværk koster mellem 350 kr. og 500 kr. pr. m2.

Hvor lang tid holder en fuge?

Elastiske fuger og komprimerede fugebånd har en forventet levetid på ca. 5 år. Levetiden er meget afhængig af kvaliteten af det udførte arbejde og i høj grad af, hvilket verdenshjørne facaderne vender mod. Udvendige temperaturforskelle påvirker levetiden, og derfor holder fugerne mod nord ofte længere end dem mod syd.

Hvordan laver man hul i en murstensvæg?

Når det kommer til at bore hul i en murstensvæg, kræver det en boremaskine med slag funktioner. Det er typisk markeret med en hammer på maskinen. Ud over dette kræver det også et murebor. Kendetegnet ved dette bor er, at de har nogle "vinger" ude i spidsen.

Kan man reparere en mursten?

Murværket udsættes for vind og vejr, og ved ældre huse kræver det vedligehold. Du kan godt selv reparere dit murværk, og udskifte ødelagte mursten eller fuger. Vær opmærksom på, at luftens og murværkets temperatur skal være over +5 °C.

Hvordan fjerner man gammel mørtel?

Når de først er hærdet, plejer mørtel og beton at misfarve og klæbe til metaloverflader. Fjernelse af disse misfarvede dannelser er et job for kemiske produkter, så som WD-40. Disse kemikalier er sikre, at bruge på metalgenstande, da de består af svagere syrer.

Hvordan kan man fjerne cement?

Kem-Ex-It reagerer kemisk med kalciumoxid og kalciumkarbonat og på den måde nedbrydes og opløses ophobet beton. En økonomisk effektiv måde at fjerne ophobet beton uden værktøj. Kan bruges koncentreret til fjernelse af hærdet beton og cement fra værktøj, maskiner og støbeforme.

Kan man rense mursten?

Svar: Vi kan kun rense mursten fra bygninger, der er opmuret i kalkmørtel. Det er typisk bygninger, der er bygget op til år 1960. I 1960´erne begyndte man at anvende cementmørtel ved opmuring. Cement er hårdere end murstenen, og det betyder at murstenene går i stykker under rensning.

Kan mursten genbruges?

Mursten kan sagtens genbruges, hvis de er hele og i god stand. Mursten kan som sådan ikke blive for gamle. Det er alle de gamle bygninger rundt om i landet jo et godt eksempel på. Så du kan sagtens genbruge stenene, men de skal selvfølgelig rengøres grundigt, inden du murer igen.

Hvad koster en fugefræser?

Få en lavere omfugning-pris pr. I mange tilfælde vil du kunne leje en fugefræser, men skal du købe den, skal du selvfølgelig have det med i dine beregninger. Vil du have en murer til at stå for omfugningen, skal du regne med, at det kommer til at koste cirka 3 kroner pr.

Hvad koster fugearbejde?

Priser på fugning​

 • ​Fugning af badeværelse (Nybyg)* Fra kr. 2.000,- Op til 10m fuge.
 • Udskiftning af badeværelsesfuger* Fra kr. 2.000,- Op til 10m fuge.
 • Fugning af vinduer* Fra ​kr. 6.500,- ...
 • Udskiftning af vinduesfuger* Fra ​kr. 9.500,- ...
 • Finishfuger i silicone eller ms* Fra kr. 25,- ...
 • Fugemontør timepris*** 620.- Pris pr.

Hvor tit skal fuger skiftes?

Som tommelfingerregel holder de bløde fuger på badeværelset i 5-10 år, inden de skal udskiftes - men heldigvis er det noget, du i mange tilfælde kan klare selv.