:

Hvor meget kan jeg få i udlandsstipendium?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor meget kan jeg få i udlandsstipendium?
 2. Hvem kan få udlandsstipendium?
 3. Kan jeg bruge min uddannelse i udlandet?
 4. Hvad er et udlandsophold?
 5. Kan man få SU på udveksling?
 6. Kan man få udlandsstipendium til bachelor?
 7. Hvordan får man et udlandsstipendium?
 8. Hvad er Udlandsstudielån?
 9. Kan man læse en bachelor i udlandet?
 10. Hvorfor tage på udveksling?
 11. Hvad vil det sige at være udvekslingsstudent?
 12. Hvilke lande kan man få SU i?
 13. Kan man få SU med adresse i udlandet?
 14. Hvad er en studieafgift?
 15. Hvor kan jeg studere gratis i udlandet?

Hvor meget kan jeg få i udlandsstipendium?

Dit udlandsstipendium kan aldrig være højere end det beløb, du skal betale i undervisningsgebyr til det udenlandske universitet. Det vil sige, at hvis du er berettiget til 46.000 kr. pr. semester og dit undervisningsgebyr kun ligger på 42.000 kr, så får du kun 42.000 i udlandsstipendium.

Hvem kan få udlandsstipendium?

Hvis du vil læse en hel uddannelse på kandidat/master-niveau i udlandet, kan du søge om at få udlandsstipendium og eventuelt udlandsstudielån, hvis du skal betale en studieafgift. Stipendiet dækker helt eller delvist studieafgiften på nogle udvalgte udenlandske uddannelser.

Kan jeg bruge min uddannelse i udlandet?

Til et andet land i Norden Inden for Norden kan du som nordisk statsborger frit søge optagelse på en erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller videregående uddannelse – se: Nordisk samarbejde om uddannelse – på Grib verden-hjemmesiden.

Hvad er et udlandsophold?

Studieophold i udlandet tage af sted som udvekslingsstuderende, hvor du rejser inden for rammerne af en udvekslingsaftale mellem din egen og den udenlandske uddannelsesinstitution. Tager du på udveksling via et udvekslingsprogram, får du økonomisk støtte til dit ophold, og du skal ikke betale studieafgift.

Kan man få SU på udveksling?

Du kan få SU med, når du læser en hel uddannelse i udlandet. Herudover har du mulighed for at samme tillæg ved siden af din SU, som vi giver til uddannelse i Danmark. Er din uddannelse på kandidat-/masterniveau, har du også mulighed for at søge om tilskud til betaling af en eventuel studieafgift (udlandsstipendium).

Kan man få udlandsstipendium til bachelor?

For at søge udlandsstipendium, skal du opfylde de generelle betingelser for at SU. Uddannelsen skal være godkendt til SU, og du skal have SU-klip til gode. Du kan søge udlandsstipendium til studieophold som led i en dansk videregående uddannelse på erhvervsakademi-, professionsbachelor-, bachelor- og kandidatniveau.

Hvordan får man et udlandsstipendium?

Når du søger om at få udlandsstipendium til studieophold i udlandet, skal du dokumentere: Merit. Dit danske uddannelsessted skal forhåndsgodkende, at dit udenlandske studieophold giver dig fuld merit på din danske uddannelse. Du skal vedlægge forhåndsgodkendelsen på merit, når du søger om udlandsstipendiet.

Hvad er Udlandsstudielån?

Udlandsstudielån er et lån, som kan søges i forbindelse med udlandsstipendium. Med udlandsstudielånet kan du låne et beløb, der svarer til en eventuel difference mellem det beløb, du er berettiget til i udlandsstipendium og den udenlandske uddannelses studieafgift. Du kan dog maksimalt låne i alt 100.000 kroner.

Kan man læse en bachelor i udlandet?

Du har nogle gange muligheder for at vælge to hovedfag på en bacheloruddannelse i udlandet. Du kan søge om at få SU med til en bacheloruddannelse i udlandet (i op til 3 år). Du kan ikke få udlandsstipendium med til en bacheloruddannelse i udlandet, men du kan godt søge private legater.

Hvorfor tage på udveksling?

6 gode grunde til at tage på udveksling: Får styrket dine internationale og sproglige kompetencer. Du får indblik i og lærer at sætte pris på kulturelle forskelle. Du øger dine faglige og sociale skills. Du får en større selvtillid og tro på dig selv.

Hvad vil det sige at være udvekslingsstudent?

Som udvekslingsstudent vil du leve som de lokale i udlandet og lære sproget samtidig med at du fordyber dig i kulturen. Programmer som udvekslingsstudent kan være kortere end nogle få uger, eller vare helt op til et år. De inkluderer altid daglig undervisning og en masse fritid.

Hvilke lande kan man få SU i?

Danmark, Finland og Sverige giver stipendier til alle aktive fuldtidsstuderende. I ni lande får alle eller størstedelen af de studerende stipendier, men i flertallet af landene er det under halvdelen af de studerende, der får tildelt stipendier. Det sker ofte på baggrund af både studieaktivitet og behov.

Kan man få SU med adresse i udlandet?

Du skal selv søge SU som udeboende, hvis du er på kostskole, skolehjem eller lignende eller, hvis du bor i udlandet (herunder er på studieophold i udlandet). Du søger i minSU under ”Ret din SU” > ”Oplys særlige bopælsforhold”.

Hvad er en studieafgift?

Hvad er studieafgift? Studieafgiften dækker udgifter, så du kan følge undervisning, modtage vejledning og gå til eksamen (3 eksamensforsøg i hvert enkelt fag). Øvrige udgifter, for eksempel udgifter til bøger og undervisningsmateriale, er ikke inkluderet i studieafgiften.

Hvor kan jeg studere gratis i udlandet?

Derudover har vi lavet en liste over undervisningsfrie universiteter i Sverige, hvor du kan studere i udlandet gratis inkluderer de:

 • Karolinska Institut.
 • Uppsala Universitet.
 • Lunds Universitet.
 • Stockholms Universitet.
 • Göteborgs Universitet.
 • Halmstad Universitet.
16. maj 2022