:

Hvordan kommer man op på Akropolis?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan kommer man op på Akropolis?
 2. Hvordan kommer man rundt i Athen?
 3. Hvilket område skal man bo i Athen?
 4. Hvad betyder ordet Akropolis?
 5. Hvor mange dage skal man bruge i Athen?
 6. Hvordan er Athen?
 7. Hvad skal man købe i Athen?
 8. Hvor er centrum i Athen?
 9. Hvorfor blev Akropolis bygget?
 10. Hvem boede på Akropolis?
 11. Er Athen værd at besøge?
 12. Hvad koster det at spise i Athen?
 13. Hvordan fungerede det athenske demokrati?
 14. Hvad er Athen kendt for?
 15. Hvem opførte Parthenon templet i Athen?

Hvordan kommer man op på Akropolis?

Akropolis' indgang ligger ved Propylærtrappen, hvor man kan nyde synet af Nike-templet (sejrs-templet), der er bygget til minde om til århundrets sejr over perserne. Templet stod færdigt i 421 f.Kr. og er bygget i marmor. Selve Parthenon blev færdigt i år 438 f.Kr.

Hvordan kommer man rundt i Athen?

Hvordan kommer man rundt i Athen Der er flere linier, der fordeler sig over meget af byen. Så du kan bruge metroen til at komme rundt i Athen. En anden ting er også, at den ene af linjerne (mener det er linje 3), den kommer forbi Athen lufthavn.

Hvilket område skal man bo i Athen?

De mest centrale bydele er Plaka (måske også en bydel med en del larm, men det er virkelig i hjertet af byen), Makrigianni, Koukaki, Monastiraki, Thissio og Syntagma. Et godt tip er at bo lidt udenfor det centrale Athen, hvor der ofte findes fredelige områder med billigere hoteller.

Hvad betyder ordet Akropolis?

Akropolis (Græsk acro, Høj, polis, by") betyder bogstaveligt Højeste by. Tidlige bosættere valgte af forsvarsmæssige grunde højt placerede områder. Ofte en bakke med stejle sider. Disse tidlige forsvarsværker blev i mange dele af verden til kernen i store byer, som voksede op på de omkringliggende lavere områder.

Hvor mange dage skal man bruge i Athen?

Hvor mange dage skal jeg bruge i Athen? De fleste historiske seværdigheder ligger ved Akropolis, så du kan nå de arkælogiske steder, de bedste restauranter og mest populære markeder på 3 dage. Men hvor længe dit ophold skal vare, kommer selvfølgelig an på, hvad du vil have ud af dit besøg i Athen.

Hvordan er Athen?

Athen er en klassisk og moderne storby i ét, som byder på alt fra shopping og lækre restauranter til havneområder, lækre strande og et utal af seværdigheder, kunst, kultur og en enorm historisk fortælling, som du kan opleve på egen hånd.

Hvad skal man købe i Athen?

Her kan du købe billigt tøj, t-shirts, fodboldtrøjer, sko, kortskaftede støvler, brugte møbler, solbriller, vandpiber og meget andet. Midt i vrimlen ligger der flere gode traditionelle græske caféer og fastfood-steder med gyros og kebab. Central Market, Athens torvehal.

Hvor er centrum i Athen?

Syntagma er det moderne Athens midtpunkt. Syntagma betyder ”forfatningstorvet”. Ved torvet ligger det pragtfulde Hotel Grande Bretagne og parlamentet, der oprindeligt var Grækenlands kongeslot.

Hvorfor blev Akropolis bygget?

Akropolis var gennem hele oldtiden Athens religiøse centrum, og her ligger flere af de mest berømte græske templer.

Hvem boede på Akropolis?

I 1204 blev Athen erobret af frankiske korsriddere, og Othon og senere nevøen Guy de la Roche blev herskere i hertugdømmet Athen, som omfattede Attika og Boiotien. Parthenon blev katolsk domkirke, og den katolske biskop boede på Akropolis, mens hertugerne residerede i Theben.

Er Athen værd at besøge?

Mange rejser gennem Athen på vej mod de mange græske småøer. Men vi anbefaler dig at blive et par dage i Athen næste gang og opleve denne skønne storby, som har noget for enhver smag. Her finder du fantastisk historie, god shopping, herligt kulturliv, gode hoteller og er samtidigt nær stranden.

Hvad koster det at spise i Athen?

Priser på restauranter i Athen.

Måltid, billig Restaurant89 DKK (52-149)12 USD (7.20-20)
Vand (0,33 liter flaske)3.70 DKK (3.70-5.20)0.51 USD (0.51-0.72)
Cappuccino (regelmæssig)22 DKK (13-34)3.00 USD (1.80-4.60)
Espresso Kaffe15 DKK (9.40-23)2.10 USD (1.30-3.20)
Cheeseburger (fastfood)16 DKK (13-19)2.10 USD (1.70-2.60)

Hvordan fungerede det athenske demokrati?

Datidens demokrati fungerede således at det var et direkte demokrati hvor man - i modsætning til det repræsentative demokrati, som vi kender fra Danmark i dag – selv stemte direkte til møder på Pnyx Højen. Møderne foregik således at alle borgere havde ret til at stille sig op på talerstolen, og fremsætte et lovforslag.

Hvad er Athen kendt for?

Kun få byer har flere interessante seværdigheder end Athen. Den græske by er en af de ældste i verden, og det er her, den vestlige civilisation blev grundlagt....

 • Akropolis. ...
 • Parthenon på Akropolis. ...
 • Dionysos-teateret. ...
 • Det arkæologiske nationalmuseum. ...
 • Agora. ...
 • Hefaistos-templet. ...
 • Plaka. ...
 • Panathinaiko Stadion.

Hvem opførte Parthenon templet i Athen?

Parthenon var det vigtigste af alle Akropolis-klippens templer. Den mand, der fik athenerne til at opgive deres løfte og påbegynde opførelsen af Parthenon, hed Perikles. Han var leder af Athens demokratiske parti og havde vundet sig et ry som en dygtig general på slagmarken.