:

Hvad er Flokningsmiddel?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er Flokningsmiddel?
 2. Hvad koster det at vedligeholde en pool?
 3. Hvor varm er en opvarmet pool?
 4. Hvad gør klar pool?
 5. Hvordan sænker man pH i vand?
 6. Hvordan sænker man alkalinitet?
 7. Hvor meget koster 5000 liter vand?
 8. Hvor meget strøm bruger en pool?
 9. Hvor lang tid tager det at varme pool op?
 10. Hvor mange kW til opvarmning af pool?
 11. Hvornår bruger man klar pool?
 12. Hvornår må man bade efter klar pool?
 13. Hvad sker der hvis man bader i for høj pH-værdi?
 14. Er det farligt at bade i vand med høj pH-værdi?
 15. Hvorfor falder alkalinitet?
 16. Hvordan holder min swimmingpool ren?
 17. Hvor lang tid er det at rense poolvand?
 18. Hvad er en swimmingpools levetid?
 19. Hvad er dybden for en pool?

Hvad er Flokningsmiddel?

Et flokningsmiddel samler de forskellige urenheder som der er i spaens badevand, så de lettere kan blive opfanget af filteret i spabadet. Det er vigtigt at du husker på, at filteranlægget skal være i drift under og efter tilsætning af flokningmiddel.

Hvad koster det at vedligeholde en pool?

Det er vores indtryk, at det i gennemsnit koster et par hundrede kroner i diverse produkter pr. måned at holde sin swimmingpool. Så sammenlagt vil det koste omkring 7-9.000 kroner om året at holde swimmingpool.

Hvor varm er en opvarmet pool?

Naturstyrelsen konstaterer at temperaturen normalt ligger mellem 24 og 28 grader i et svømmebassin – dog med mulighed for højere temperaturer i børnebassiner, terapibassiner og spabade.

Hvad gør klar pool?

Er vandet i din pool blevet grønt og uklart, er det et tegn på at det er blevet angrebet af alger. Er dette tilfældet, skal du desinficere vandet med enten hurtigklor eller aktiv ilt. Herefter tilsættes KlarPool, som renser vandet for sporer fra mikroorganismer.

Hvordan sænker man pH i vand?

 1. Tag en dunk med 3 liter vand og tilsæt et halvt gram oxalsyre. Så bundfælder kalksaltet af oxalsyre.
 2. Efter nogle timer er vandet klart.
 3. Smag på det ovenstående, klare vand.
8. dec. 2010

Hvordan sænker man alkalinitet?

Du kan sænke alkalinitet på følgende måde. Opløs 1,2 kg Saniklar pH Minus i en spand rent vand og tilsæt det i poolens dybeste ende med pumpen slukket! Dette vil sænke alkaliniteten med ca. 20 mg/l i en 25 m³ pool.

Hvor meget koster 5000 liter vand?

Vandprisen afhænger af hvor du bor 0,07 kr. inklusiv afgifter. Det vil sige, at et badebassin på 5.000 liter koster ca. 350 kr.

Hvor meget strøm bruger en pool?

Derudover afhænger det selvfølgelig også af hvor tit du bruger det. Hvis du har et udendørs spabad med 1.000 liter og bruger det to til fem gange ugentligt, så vil det ca. Koste dig i mellem 1.800 - 2.700 kWh om året tilsvarende 6.300 - 9.450 kr. om året, med en kWh pris på 3,5 kr.

Hvor lang tid tager det at varme pool op?

… så den passer til din pools størrelse og udetemperaturen

VarmeeffektPool størrelse
18 kW00t 38min03t 50min
21 kW00t 33min02t 55min
24 kW00t 29min02t 55min
28 kW00t 24min02t 30min

Hvor mange kW til opvarmning af pool?

Størrelse af varmepumpe 5 kW (pool på max 20-25 m3) 9,5 kW (pool på max 50-60 m3) 10 kW (pool på max 60 m3) 14-15 kW (pool på max 60-90 m3)

Hvornår bruger man klar pool?

Step 3 - Klar Pool Løbende i sæsonen anbefales det at tilsætte Klar Pool til poolvandet. Måske har du været uheldig at få algevækst i poolen? Hvis du oplever det grønlige vand i poolen, så skal poolvandet have et – eller sommetider flere – klorchok efterfulgt af grundig rensning gennem sandfilteret.

Hvornår må man bade efter klar pool?

Hvor hurtigt efter dosering med klorprodukter/aktiv syre, må man gå i vandet? Så snart produkterne er helt opløste og vandet har cirkuleret, kan man bade. Dog er dette forudsat at man forinden måler vandets PH værdi med teststrip og således sikrer at vandværdierne ligger i ”OK” området for badning.

Hvad sker der hvis man bader i for høj pH-værdi?

Når alkaliteten er høj og ude af balance vil pH værdien stige og give kalkudfældning/uklart vand og belægninger og samtidg virker kloren ikke effektivt. Når alkaliteten er lav vil pH værdien svinge op og ned og have en tendes til ætsning.

Er det farligt at bade i vand med høj pH-værdi?

For høj pH værdi: Et højere pH-niveau kan også være resultatet af en pludselig stigning i vandets temperatur. Overskrider poolens pH-værdi 7,4 kan det have adskillige kosekvenser, heriblandt: Røde øjne og hudirritation grundet for meget skidt i vandet (heriblandt urin).

Hvorfor falder alkalinitet?

Når vandet pumpes ud gennem dyserne, så øges vandhastigheden voldsomt. Det får kuldioxiden (CO₂) til at forsvinde ud af vandet, og derved stiger pH-værdien, men alkaliniteten falder.

Hvordan holder min swimmingpool ren?

 • Øvrige swimmingpools, hvad end de er i stål, træ eller glasfiber er vejrbestandige og kræver derfor blot almindelig vinterklargøring af poolvandet, afmontering af pumpe samt overdækning med et godt vintercover, når efteråret for alvor sætter ind. Hvordan holder jeg min swimmingpool ren? Endelig bør fokus rettes på, hvad poolen leveres med.

Hvor lang tid er det at rense poolvand?

 • For at kunne glæde sig over krystalklart og indbydende badevand, skal poolen tilsluttes et godt sandfiltersystem. Tommelfingerreglen er, at sandfiltersystemet skal kunne rense alt poolvandet igennem på max. 5 timer! Dvs. hvis poolen rummer ca. 26.000 liter, skal pumpen minimum kunne rense 5.500 liter i timen.

Hvad er en swimmingpools levetid?

 • En swimmingpools levetid afhænger af måden og omfanget, den bruges på samt ikke mindst den løbende vedligeholdelse. Mest sandsynligt er det, at poolens liner før eller siden skal skiftes. En liner fås i mange tykkelser (typisk angivet i my eller mm). En liner-tykkelse på 0,30 mm (30 my) anses for en god kvalitet til de mindre familiepools.

Hvad er dybden for en pool?

 • En pool, som opstilles fritstående i haven/på terrassen fås typisk i tre højder; 0,90 mtr, 1,20 mtr og 1,32 mtr. Er det derimod en pool til nedgravning, som ønskes til haven, vil dybden ofte være 1,20-1,50 mtr.