:

Hvor mange lande taler swahili?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor mange lande taler swahili?
 2. Hvilket sprog taler de på Zanzibar?
 3. Hvad snakker man i Tanzania?
 4. Hvilket sprog er swahili?
 5. Hvor kommer swahili fra?
 6. Hvad snakker man i Kenya?
 7. Hvilken valuta bruger man på Zanzibar?
 8. Hvornår er det bedst at tage til Zanzibar?
 9. Hvad kalder man en person fra Tanzania?
 10. Hvad hedder Tanzanias største by?
 11. Hvad betyder swahili?
 12. Hvad for nogle penge bruger man i Kenya?
 13. Hvad er Kenya kendt for?
 14. Er det billigt på Zanzibar?
 15. Er det dyrt i Zanzibar?

Hvor mange lande taler swahili?

Sproget har officiel status i Kenya, Uganda, Tanzania og Rwanda.

Hvilket sprog taler de på Zanzibar?

Det officielle sprog i Tanzania og Zanzibar er kiswahili eller i daglig tale, swahili.

Hvad snakker man i Tanzania?

Tanzania - sprog, Officielle sprog er engelsk og swahili, som tales af de fleste.

Hvilket sprog er swahili?

Swahili, eller kiswahili, er det nationale sprog i Tanzania, Kenya, Uganda og DRC, og det tales også som et lingua franca på tværs af Østafrika. Antallet af folk, der taler det som et andet sprog, er langt større end dem, der taler det som modersmål.

Hvor kommer swahili fra?

Swahili (swahili: Kiswahili) er et bantusprog med vid udbredelse i Østafrika, især fra det sydlige Somalia til det nordlige Mozambique. Det er officielt sprog i Tanzania og nationalt sprog i Kenya. Swahili spiller en vigtig rolle som andetsprog i Østafrika.

Hvad snakker man i Kenya?

Swahili og engelsk er Kenyas officielle sprog.

Hvilken valuta bruger man på Zanzibar?

Den lokale valuta hedder Tanzaniske Shilling (TZS). Valuta kan bestilles i banken eller hos et vekselbureau inden afrejse. Danske kroner kan være svære at få vekslet, så det anbefales at medbringe US-dollars eller Euro som så veksles til lokal valuta. Der kan hæves og veksles penge i lufthavnen eller i hæveautomater.

Hvornår er det bedst at tage til Zanzibar?

Zanzibar kan besøges året rundt, da der generelt altid er mildt rejsevejr. Men vil du undgå de værste regnskyl, så hold dig til perioderne januar til marts eller august til oktober. Du får temperaturer mellem 20-30 °C og en forholdsvis høj luftfugtighed.

Hvad kalder man en person fra Tanzania?

95 procent af befolkningen er Bantu. Kiswahili (eller på engelsk blot "swahili") er landets officielle sprog. Kiswahili er et Bantu-sprog med elementer fra arabisk, engelsk og tysk.

Hvad hedder Tanzanias største by?

Tanzanias største by Dar es Salaam har sin plads på den afrikanske østkyst. Her breder byen sig over 1.590 km2. Dar es Salaam er det typiske udgangspunkt for mange rejsende, når Afrikas vidundere skal udforskes.

Hvad betyder swahili?

Swahili er et folk og en kultur på kysten af Østafrika, hovedsagelig i kystregionerne og på øerne tilhørende Kenya og Tanzania og i nord Mocambique. Der er mellem 200.0.000 swahiliere. Navnet swahili stammer fra det arabiske ord sawahil, som betyder "kystbeboere", og de taler swahilisproget.

Hvad for nogle penge bruger man i Kenya?

Kenyansk shillingKenya / Valuta Valuta i Kenya Valutaen i Kenya hedder Kenyansk Shilling (KSH). 100 KSH svarer ca. til 6 kr. Ønsker du at veksle penge i landet, skal du have dollars med.

Hvad er Kenya kendt for?

På savannen i syd finder du elefanter, løver, giraffer, zebraer og antiloper. Størstedelen af befolkningen i Kenya bor i de ujævne åslandskaber i de centrale- og vestliggende områder. Landet er også kendt for Turkanasøen, en af verdens største ørkensøer og Mount Kenya - en slukket vulkan og Afrikas næsthøjeste bjerg.

Er det billigt på Zanzibar?

Zanzibar priser pr. Min erfaring fra egne rejser er, at det er ekstremt billigt alle de lokale steder, men at man skal forvente nogle knapt så lave priser lige så snart man begynder at kigge på vestlige importerede varer eller hvis man går ind på en international restaurant.

Er det dyrt i Zanzibar?

Prisniveau. Prisniveauet er kun lidt lavere end i Danmark. Zanzibar er overraskende dyrt, taget forholdene i betragtning. Vandet kan drikkes fra hanen, men kan også købes på flaske.