:

Er mountainbike sundt?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er mountainbike sundt?
 2. Er mountainbike farligt?
 3. Hvad er MTB godt for?
 4. Hvad er mountainbike sporten?
 5. Er mountainbike god motion?
 6. Er det sundt at cykle?
 7. Hvad skal man kigge efter når man køber mountainbike?
 8. Hvem dyrker mountainbike?
 9. Hvad træner man ved MTB?
 10. Hvor meget forbrænder man ved at køre mountainbike?
 11. Kan man tabe sig ved at cykle?
 12. Hvad sker der når man cykler?
 13. Hvad er den bedste mountainbike?
 14. Hvor skal man købe mountainbike?
 15. Hvornår kom mountainbike til Danmark?

Er mountainbike sundt?

Adrenalin og kondition Det er ikke kun den friske luft og naturoplevelserne der får mundvigene opad når det gælder mountainbike – eller MTB, som det også kaldes. Det er også sundt! Det kræver nemlig udholdenhed at nyde naturen fra sadlen over længere tid.

Er mountainbike farligt?

1: Det er farligt Mange forsikringsselskaber vurderer MTB som en ekstremsport. Det kan det også være i et vist omfang, men det kommer an på, hvordan du kører. Hvis du kører efter evne, er det ikke farligere end at løbe en tur eller lave så meget andet idræt.

Hvad er MTB godt for?

Fordele

 • Træner både ben, overkrop, balance og koordination.
 • Bakket terræn giver automatisk intervaltræning.
 • Naturlige forhindringer stiller krav til køreteknikken.
 • Træningsturene giver store naturoplevelser året rundt.
4. okt. 2010

Hvad er mountainbike sporten?

Mountainbike, robust cykel med mange gear og brede dæk, velegnet til kørsel i off-road-terræn. Egentlig er mountainbike et beskyttet firmanavn, idet tre af cykeltypens opfindere (Gary Fisher, Tom Ritchey og Charles Kelly) i 1970'erne stiftede firmaet MountainBikes.

Er mountainbike god motion?

At køre på mountainbike er god og helt naturlig konditions-træning. Du oplever hårde stigninger, hvor pulsen er helt oppe omkring tunnelsyn, men der er også forløb, hvor du kommer ned i snakketempo igen. Især når man kører flere sammen, vil man presse hinanden.

Er det sundt at cykle?

En kort cykeltur dagligt gør dig sundere Cykling til og fra arbejde på mindst en kilometer hver vej mindsker risikoen for at blive overvægtig og for at udvikle højt blodtryk, højt kolesteroltal og forstadier til diabetes, viser er studie.

Hvad skal man kigge efter når man køber mountainbike?

Vi har kigget nærmere på de faktorer, du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter en ny mountainbike....Guide til valg af den rette mountainbike

 1. Kønsspecifik geometri. ...
 2. Hardtail eller fuldaffjedret? ...
 3. Hjulstørrelse. ...
 4. Stelmateriale. ...
 5. Brems! ...
 6. Luft eller fjeder? ...
 7. Geargruppe.

Hvem dyrker mountainbike?

150.000 danskere dyrker mountainbike som motionsform. Dette tal bakkes også op af Di- rektøren for Feriecenter Slettestrand Kristian Skjødt, som over telefon interview anslår antallet af MTB'ere til mellem 200.0.000 personer.

Hvad træner man ved MTB?

Derudover kan en stærk ryg og mave hjælpe dig med at holde din kørestilling og blive mere udholdende. Få øvelser til at træne din ryg og mave. Sidst men ikke mindst skal du huske skuldrene. De er dine primære støddæmpere på grund af deres store bevægelsesradius og store muskelgrupper.

Hvor meget forbrænder man ved at køre mountainbike?

Hvor effektivt: Ifølge fitness dk kan du regne med at forbrænde omkring 600 kalorier, hvis du vejer omkring 60 kilo. Vejer du mindre, forbrænder du mindre, vejer du mere, forbrænder du mere. Derudover afhænger antal forbrændte kalorier naturligvis også af din intensitet.

Kan man tabe sig ved at cykle?

Kalorieforbrænding og vægttab kan med fordel klares med cykling. Jo længere du cykler i desto længere tid forbrænder du også. Da cykeltræning ofte varer et par timer, er det en effektiv måde at tabe sig på. I den forbindelse har kost også en afgørende betydning.

Hvad sker der når man cykler?

Cykling giver stærkere muskler og lavere puls Cykling involverer især alle de større muskelgrupper i nederste del af kroppen. Ikke mindst nogle af kroppens største - nemlig forsiden af låret og sædemusklerne. Derfor er det god konditionstræning. Store muskler, der arbejder, kræver nemlig god betaling for det.

Hvad er den bedste mountainbike?

 • Testvinder: Cannondale CAAD.
 • Scott Aspect 920.
 • Cube Kid 240 – 24” MTB.
 • Kross Level B6 – 29” MTB.
 • Mustang ketu – 9 gear – mountainbike med el.
 • Orbea sport 30.
 • Find den mountainbike, der passer til dig.
15. apr. 2022

Hvor skal man købe mountainbike?

Når du tester hos cykelhandleren, har du sjældent mulighed for at prøvekøre i skoven, hvor de fleste cykler mtb. Spørg derfor hos den lokale cykelklub, om du må låne et par af deres forskellige cykler en kort tur - de har sikkert også mange andre gode tips! Måske har de også en brugt, du kan købe.

Hvornår kom mountainbike til Danmark?

I 1980'erne opstod mountainbike som sport og kom omkring 1990 til Danmark.