:

Hvordan er vikingeskibe bygget?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan er vikingeskibe bygget?
 2. Hvad hedder de forskellige vikingeskibe?
 3. Hvilken viking opdagede Amerika i år 1000?
 4. Hvordan sejlede vikingerne?
 5. Hvornår blev vikingeskibe bygget?
 6. Hvor blev vikingeskibene fundet?
 7. Hvad hedder bunden på et skib?
 8. Hvem opdagede Vinland?
 9. Hvor hærgede vikingerne?
 10. Hvor langt væk sejlede vikingerne?
 11. Hvad spiste man i vikingetiden?
 12. Hvor gammelt er Vikingeskibsmuseet?
 13. Hvornår blev Vikingeskibsmuseet bygget?
 14. Hvad betyder Skuldelev?
 15. Hvad er et vikingetogt?
 16. Hvem var vikingerne?
 17. Hvorfor var vikingerne berømte?
 18. Hvor beskidte var vikingerne?
 19. Hvordan beskyttede vikingerne torsoen?

Hvordan er vikingeskibe bygget?

Vikingeskibene var klinkbyggede med overlappende bord (planker), der var samlet med jernnagler. Tømmeret blev fremstillet ved at kløve de store egestammer og derefter bearbejde dem med økser. Herved bibeholdt man træets fleksibilitet, og skibene blev smidige og kunne vride sig i bølgerne.

Hvad hedder de forskellige vikingeskibe?

Langskibe var fartøjer, der blev fremstillet og anvendt af vikingerne fra Skandinavien og Island til handel, opdagelsesrejser, plyndringstogter og krigsfærd. Langskibet udviklede sig over mange år.

Hvilken viking opdagede Amerika i år 1000?

Vinland og skrællingerne Det var ikke Columbus' der opdagede Amerika, men vikingen Leif den Lykkelige. Han sejlede til øen Newfoundland ud for Canadas østkyst omkring år 1000. Vikingerne sejlede også ned langs den nordamerikanske østkyst.

Hvordan sejlede vikingerne?

Vikingetidens store handelsskibe blev kun drevet frem med sejlet, og brugte kun årerne til eksempelvis havnemanøvre. De mindre fiske- og brugsbåde kunne drives frem med enten årer eller sejl og krigsskibene var kendt for deres mange årer og hurtighed for sejl.

Hvornår blev vikingeskibe bygget?

Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet i Roskilde
TypeKulturhistorie
AdresseVindebo Roskilde
Grundlagt1962
DirektørTinna Damgård-Sørensen

Hvor blev vikingeskibene fundet?

Skuldelev-skibene er en betegnelse for fem vikingeskibe, der blev fundet i Roskilde Fjord i Peberrenden ved Skuldelev omkring 20 km nord for Roskilde. I 1962 blev de sunkne skibe udgravet over fire måneder. De var fra 1000-tallet.

Hvad hedder bunden på et skib?

Stævn: En stævn er i skibsterminologi betegnelsen for skibets forende.

Hvem opdagede Vinland?

Vinland var et af de tre områder, Leif den Lykkelige ifølge sagaerne opdagede ca. år 1000: Vinland, Markland og Helluland. Vinland kan både betyde græsland (tundra) og land med vin; Markland betyder skovland og Helluland betyder stenland.

Hvor hærgede vikingerne?

Vikingeskibene førte vikingerne så langt som til Grønland og det amerikanske kontinent i vest og på vej til Kalifatet i Bagdad og Konstantinopel i det byzantinske rige i øst. I anden halvdel af 800-årene blev det mere og mere almindeligt, at vikingerne bosatte sig i de lande, de havde hærget.

Hvor langt væk sejlede vikingerne?

Vikingeskibene førte vikingernelangt som til Grønland og det amerikanske kontinent i vest og på vej til Kalifatet i Bagdad og Konstantinopel i det byzantinske rige i øst. I anden halvdel af 800-årene blev det mere og mere almindeligt, at vikingerne bosatte sig i de lande, de havde hærget.

Hvad spiste man i vikingetiden?

Vikingerne havde brug for al den energi i form af fedt, de kunne få – ikke mindst om vinteren. På menukortet var der kød, fisk, grøntsager, korn og mælkeprodukter. Søde sager blev indtaget i form af bær, frugter og honning – så det var altså ikke det skjulte fedt og sukker, der gav vikingerne problemer.

Hvor gammelt er Vikingeskibsmuseet?

Information om Vikingeskibsmuseet Den ældste del af museet, Vikingeskibshallen, åbnede i 1969. Hallen er tegnet af arkitekt Erik Christian Sørensen og bygget som en stor montre omkring de fem vikingeskibe fra Skuldelev. Her vises også skiftende særudstillinger og film om udgravningen af skibene.

Hvornår blev Vikingeskibsmuseet bygget?

Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet i Roskilde
TypeKulturhistorie
AdresseVindebo Roskilde
Grundlagt1962
DirektørTinna Damgård-Sørensen

Hvad betyder Skuldelev?

Skuldelev er en by på den sjællandske halvø Hornsherred med 869 indbyggere (2022), beliggende 5 km nordøst for Skibby, 11 km syd for Jægerspris og 11 km sydvest for Frederikssund. Byen hører til Frederikssund Kommune og ligger i Region Hovedstaden.

Hvad er et vikingetogt?

Vikingerne sejlede rundt i hele Europa i store skibe. Deres rejser kaldes for togter. De tog på togt for at handle med andre vikinger og købmænd, men de er dog mest kendt for deres krigeriske røvertogter.

Hvem var vikingerne?

 • Vikingerne var desuden dygtige håndværkere og bådebyggere. Andre var handelsfolk, der rejste mellem markedspladser eller fra gård til gård og solgte deres varer.

Hvorfor var vikingerne berømte?

 • Vikingerne er i dag berømte for deres mange rejser, de såkaldte togter, til nær og fjern. De skandinaviske vikinger var dygtige sømænd og bådebyggere, og rejsernes store rækkevidde var mulig på grund af deres højt udviklede sejlskibe.

Hvor beskidte var vikingerne?

 • »Den arabiske gesandt Ibn Fadlan, der mødte en gruppe vikinger ved Volga, beskrev dem som de mest beskidte af Allahs skabninger. Men araberen var muslim og kom jo fra en kultur, hvor man vaskede sig før dagens fem bønner, mens vikingerne måske kun har badet én gang om ugen,« bemærker museumsinspektøren.

Hvordan beskyttede vikingerne torsoen?

 • Vikingerne anvendte også bue og pil og spidse spyd som våben. Som beskyttelse brugte de et rundt skjold, som var beklædt med læder. Skjoldet kunne være malet og udsmykket med enkle mønstre. Hvis man havde råd, så fik man også lavet en ringbrynje til at beskytte torsoen.