:

Hvordan får jeg mine fliser til at skinne?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan får jeg mine fliser til at skinne?
 2. Er mine fliser syrefaste?
 3. Hvilke fliser tåler ikke syre?
 4. Hvordan renser man fliser i brusekabine?
 5. Hvad er Klinkeolie?
 6. Kan man polere fliser?
 7. Kan fliser tåle eddikesyre?
 8. Hvordan får man badeværelsesfliser rene?
 9. Hvordan gør jeg min brusekabine ren?
 10. Hvor længe skal eddike virke?
 11. Hvordan får man kalk af granitfliser?
 12. Hvad er Granitkeramik?
 13. Hvor tykke skal gulvfliser være?
 14. Kan du lægge gulv i tide?
 15. Kan du lægge flisegulv i badeværelset?
 16. Kan du tilføje kantfliser i væggen?

Hvordan får jeg mine fliser til at skinne?

Fem gode råd til rengøring af fliser

 1. Brug vand tilsat sæbebaseret rengøringsmiddel på porøse og matte fliser.
 2. Brug vand tilsat opvaskemiddel til blanke og højglanspolerede fliser.
 3. Uglaserede fliser kan sæbebehandles, olieres med specialmiddel eller linolie.
 4. Spørg forhandleren, hvordan flisen skal rengøres.

Er mine fliser syrefaste?

Er du i tvivl om dine klinker er syrefaste? Så test på et lille område, som ikke er så synligt således: Påfør en lille smule kalkrens. Hvis kalkrensen bruser, så aftør den med det samme.

Hvilke fliser tåler ikke syre?

Fliser af natursten findes i mange afskygninger, men fælles for dem er, at der skal tages udgangspunkt i hvilken sten, der er tale om. Marmor, kalksten og travertin er meget følsomme og tåle ikke rengøring med syre overhovedet.

Hvordan renser man fliser i brusekabine?

Kalk på flise-, klinke- og murstensgulve

 1. Skyl grundigt med vand, så fugerne mættes. Det skåner fugerne.
 2. Lav en blanding af 2 dl opvaskemiddel og 1 dl eddike eller 1/4 dl eddikesyre.
 3. Løsn kalken med en skuresvamp.
 4. Skyl med vand, og tør efter med en blød klud.
20. aug. 2018

Hvad er Klinkeolie?

Klinkeolie er et plejemiddel og trækker ind i porøse underlag og giver belægningen en rustik farve uden glans. Klinkeolie gør de behandlede overflader mindre modtagelige for pletter, og de bliver dermed lettere at vedligeholde. Brugsanvisning: Klinkeolie påføres med pensel eller klud, hvorefter det skal trække ind.

Kan man polere fliser?

Hvis dine fliser indeholder for meget kalk, så kan du efter en grundig rengøring slibe natursten med fint sandpapir. Dernæst polerer du stenene op med en god bivoks, og endelig kan du overveje trin 4 længere nede. Ved at slibe dine natursten fjerner du naturligt en masse kalk på overfladen af stenene.

Kan fliser tåle eddikesyre?

Det er vigtigt, at du aldrig kommer eddike eller citronsyre på dine fliser, hvis de er tørre. Det kan i værste fald ødelægge fugerne, da de så vil suge syren til sig. Marmor og terrazzo tåler IKKE syre, så her vil forebyggelse være den bedste løsning.

Hvordan får man badeværelsesfliser rene?

Rengøring af fliser i badeværelse - sådan gør du:

 1. For at skåne fugerne; skyl grundigt med vand, så fugerne mættes.
 2. Lav en blanding af 2 dl opvaskemiddel og 1 dl eddike eller 1/4 dl eddikesyre.
 3. Herefter løsnes kalken med en skuresvamp.
 4. Der skylles efter med vand - tør af med en blød klud.

Hvordan gør jeg min brusekabine ren?

Tips til at rengøre brusekabinen Et andet husholdningsråd er at blande 1 del husholdningseddike og 2 dele opvaskemiddel. Husholdningseddiken tager kalken, mens opvaskemidlet tager kropsfedtet. Blandingen smøres på og skal sidde i 30 minutter. Herefter skyldes den grundigt af, og der tørres efter på fliserne.

Hvor længe skal eddike virke?

Sæt en plastpose godt fast med en elastik og lad det virke natten over. Indpakning: Læg en klud eller toiletpapir med eddike på kalkpletter i fx toilet og håndvask.

Hvordan får man kalk af granitfliser?

Kalkgranit? Kalk kan normalt fjernes med eddike, men vær opmærksom på at det slider på granitten. Køb i stedet en kalkfjerner eller brug eventuelt lidt citronsaft.

Hvad er Granitkeramik?

Denne type flise produceres af knust sten og ler, der i våd tilstand presses sammen og herefter brændes ved så høj temperatur at materialet smelter sammen. Herved opnås en flise med optimal frostsikkerhed og skærvstyrke. Granitkeramik benævnes også stentøj og porcellanato.

Hvor tykke skal gulvfliser være?

Gulvfliser skal have en vis tykkelse for at kunne klare belastningen, normalt mindst 5 mm, men minimumstykkelsen afhænger af det enkelte materiale. Der findes mange forskellige typer gulvfliser i forskellige materialer og i mange farver.

Kan du lægge gulv i tide?

 • Hvis du vælger gode, enkle løsninger og gør dit forarbejde i tide, kan du fint lægge et gulv, hvor vandet løber den rigtige vej, og hvor fliserne fordeler sig bedst muligt i rummet. På gulvet her letter vi arbejdet med fire vigtige valg i planlægningen.

Kan du lægge flisegulv i badeværelset?

 • Du behøver ikke være professionel håndværker for at lægge et korrekt og velfungerende flisegulv i dit badeværelse. Hvis du vælger gode, enkle løsninger og gør dit forarbejde i tide, kan du fint lægge et gulv, hvor vandet løber den rigtige vej, og hvor fliserne fordeler sig bedst muligt i rummet.

Kan du tilføje kantfliser i væggen?

 • Efter et døgn er flise klæberen så hård, at du kan tilføje kantfliser, hvis du vil have det. Du skal også give klæberen mindst et døgn til at hærde, før du fuger, så den ikke misfarver fugen. De smalle kantfliser ved væggen smøres med fliseklæber på bagsiden og vippes ind på væggen. Massér den forsigtigt på plads.