:

Hvor mange mennesker kan ikke fløjte?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor mange mennesker kan ikke fløjte?
 2. Hvem har opfundet fløjten?
 3. Hvor lang er en tværfløjte?
 4. Hvilke fløjter findes der?
 5. Hvem opfandt blokfløjten?
 6. Hvad symboliserer en fløjte?
 7. Hvor ofte må man bruge PEP fløjte?
 8. Hvorfor kan jeg ikke fløjte mere?
 9. Hvad er en tværfløjte stemt i?
 10. Hvordan ser en tværfløjte ud?
 11. Hvor kan man købe en fløjte?
 12. Hvor mange huller er der i en blokfløjte?
 13. Hvordan virker en fløjte?
 14. Hvad er musik et symbol på?
 15. Kan man lære at spille blokfløjte?
 16. Hvordan har fløjten udviklet sig?
 17. Kan du starte med en plastikfløjte?
 18. Hvor gammel er blokfløjten?

Hvor mange mennesker kan ikke fløjte?

Således svarer hele 20 procent af kvinderne, at de ikke kan knipse og 22 procent af de adspurgte kvinder svarer, at de ikke kan fløjte. På mændenes side er der derimod 13 procent, der svarer, at de ikke kan knipse og 12 procent, der svarer, at de ikke kan fløjte.

Hvem har opfundet fløjten?

Fløjten er fundet af arkæologer i en hule i det sydvestlige Tyskland og stammer fra den tid, hvor moderne mennesker kom til Europa. Det avancerede instrument gør det yderst sandsynligt, at tidlige mennesker havde en fuldt udviklet moderne adfærd og avanceret kommunikation.

Hvor lang er en tværfløjte?

Den blev oprindeligt lavet i træ, men laves normalt af metal i dag. Ofte kombineres forskellige materialer og valget af materialer har stor betydning for klangen i instrumentet. Som navnet indikerer, er tværfløjten et sideblæst instrument, der er omkring 65 cm langt og bygget i tre dele.

Hvilke fløjter findes der?

Indhold

 • Saxofon.
 • Klarinet.
 • Obo.
 • Engelskhorn.
 • Fagot.
 • Sækkepibe.
 • Skalmeje.
 • Tværfløjte.

Hvem opfandt blokfløjten?

I starten af 20. århundrede blev blokfløjten genfundet af entusiaster af tidlig musik, men instrumentet blev også kun brugt til dette formål. På den tid var instrumentet så ukendt at Stravinsky troede det var en art klarinet. Noget af ansvaret for blokfløjtens genoplivede succes kan tilskrives Arnold Dolmetsch.

Hvad symboliserer en fløjte?

Ofte er der knyttet seksuelle (falliske) undertoner til fløjten. Den er især knyttet sammen med pastorale og arkadiske scener. I græsk mytologi er fløjten attribut for musikkens muse Euterpe, for sirenerne, for Attis og for silenerne og satyrerne i Dionysos' følge.

Hvor ofte må man bruge PEP fløjte?

Du kan bruge PEP-fløjten et par gange dagligt eller efter behov. Hvis du har meget slim, kan fire eller flere gange dagligt være nødvendigt.

Hvorfor kan jeg ikke fløjte mere?

Undersøgelser viser, at når man er stresset (øvelsen gennemføres på en del hospitaler), så har man oftest rigtigt svært ved at fløjte. Så kniber det pludselig med at fløjte, er tiden måske inde til, at du ser bare lidt på, om du behandler dig selv godt nok.

Hvad er en tværfløjte stemt i?

Tværfløjtefamilien består af mange medlemmer, hvoraf de mest almindelige fra den lysest til den dybest klingende er: piccolofløjte, som er stemt i c. almindelige tværfløjte, som er stemt i c (en oktav under piccolofløjten) altfløjte, som er stemt i g (en kvart under den almindelige tværfløjte)

Hvordan ser en tværfløjte ud?

Tværfløjten består af tre dele: et hovedstykke, hvorpå blæsehullet er placeret. et kropstykke, der udgør den største del og indeholder flest af klapperne. et fodstykke, som styres af højre lillefinger og kun administrerer få toner.

Hvor kan man købe en fløjte?

Køb Farverige fløjter til kun 35 kr | Temashop.dk.

Hvor mange huller er der i en blokfløjte?

Blokfløjten har normalt syv huller på forsiden og ét hul til tommelfingeren på bagsiden.

Hvordan virker en fløjte?

Fløjter fungerer som alle træblæseinstrumenter ved, at musikudøveren blæser luft ind i instrumentet ved hjælp af munden. Det som gør fløjter særlige er, at denne luftstrøm rammer en skarp kant, som sætter luften i svingninger (lydbølger, dvs. lyd).

Hvad er musik et symbol på?

I en række kulturer kædes musikkens og sangens ophav sammen med guderne og himlen. Musikken klinger så at sige guddommeligt i universet, som en “sfærernes harmoni”, og sendebud, fx engle, sørger for, at den også manifesterer sig i menneskenes verden og i konkrete instrumenter.

Kan man lære at spille blokfløjte?

 • Beslutter man sig for at lære at spille blokfløjte eller bare at genoptage sit spil, anbefaler vi, at man anskaffer sig en fløjte i træ. Plastikfløjter kan godt gå an til en start, men lyden er meget bedre og blødere på en træfløjte.

Hvordan har fløjten udviklet sig?

 • Op gennem tiden har fløjten gået gennem en stor udvikling. Den har både skiftet materiale til nu primært at være produceret af træ, og derudover har man ændret fingerhullerne. Det var nemlig sådan, at fløjten omkring 1400-tallet var bygget til, at man både kunne spille med venstre og højre hånd.

Kan du starte med en plastikfløjte?

 • Plastikfløjter kan godt gå an til en start, men lyden er meget bedre og blødere på en træfløjte. Selvom man kan være fristet til at hoppe direkte ud i en altblokfløjte (den er større og har større tonerækkevidde), så start på en sopran.

Hvor gammel er blokfløjten?

 • Blokfløjten stammer helt tilbage fra jernalderen i år 500 f.Kr. til år 850 e.Kr. Den har dog altid lignet den blokfløjte, som vi kender i dag med fingerhullerne oven på, en åben ende samt et mundstykke, hvor den skarpe kant er monteret.