:

Hvad skal der til for at en kælder kan godkendes til beboelse?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad skal der til for at en kælder kan godkendes til beboelse?
 2. Kan man udvide en kælder?
 3. Hvad koster det at sætte en kælder i stand?
 4. Hvad koster en ny kælder?
 5. Hvordan Understøber man fundament?
 6. Hvordan laver man gulvvarme i kælder?
 7. Hvilket gulv i kælder?
 8. Hvem godkender til beboelse?
 9. Hvornår må man bo i en kælder?
 10. Hvad koster det pr m2 at bygge kælder?
 11. Hvor meget vægter kælder m2?
 12. Hvornår skal man Understøbe?
 13. Hvor langt må man grave ned?
 14. Hvad koster det at få gulvvarme i kælder?
 15. Hvor meget koster en kælder?
 16. Har din kælder godkendt til beboelse?
 17. Hvordan bruges pudsemørtel til kældervægge?
 18. Hvordan kan du isolere kældervægge?

Hvad skal der til for at en kælder kan godkendes til beboelse?

De vigtigste krav er:

 1. Gulvet skal ligge over det omgivende terræn mod mindst én af kældervæggene. ...
 2. Der skal være mindst 2,30 m fra gulv til loft.
 3. Der skal være mindst 1 vindue til det fri i hvert kælderrum.
 4. Der skal være en redningsåbning direkte til det fri. ...
 5. Indeklimaet i rummet skal være sundt og sikkert.

Kan man udvide en kælder?

Det kræver byggetilladelse, hvis du skal udgrave en helt ny kælder til et eksisterende hus, eller hvis huset i forvejen har delvis kælder, som du ønsker at gøre større.

Hvad koster det at sætte en kælder i stand?

For kælderrenoveringer ser vi, at gennemsnitsprisen ligger på 10.000 kr. per kvadratmeter. Denne pris gælder i de tilfælde, hvor der er behov for at ændre brugen af boligen. Er din kælder allerede godkendt som boligareal, vil projektet blive billigere.

Hvad koster en ny kælder?

Hvad koster det at udgrave kælder til nyt hus? Alt efter grundvandsniveauet, jordbundskvaliteten og andre faktorer koster en kælder omkring 11.000 - 15.000 kroner per kvadratmeter, og den er derfor et par tusind kroner billigere end at bygge over jorden.

Hvordan Understøber man fundament?

Understøbning udføres, ved at du i sektioner a ca. 1 meter udgraver til fast bund og herefter støber eller murer et nyt fundament under det gamle. Sektionerne gives numrene 1, 4, 2, 5, 3, og den første dag udgraves alle 1'erne til fast bund. Herefter støbes eller mures til få cm under det gamle fundament.

Hvordan laver man gulvvarme i kælder?

Ønsker du at etablere gulvvarme i kælderen? I forhold til andre etager i boligen så kræver gulvvarme i kælderen en kraftig isolering nedadtil, da varmen ellers blot forsvinder ned i jorden. Hvis loftshøjden tillader det, kan du lægge isolering og gulvvarme ovenpå betongulvet.

Hvilket gulv i kælder?

Et godt valg til kældergulvet er klinker eller fliser. De er robuste og nemme at gøre rene, og det gør dem velegnede til de funktioner, som typisk er placeret i kælderen. Desuden fylder klinker og fliser ikke så meget i højden, så de tager ikke så meget af kælderens loftshøjde.

Hvem godkender til beboelse?

Det er din kommunes tekniske forvaltning, der skal godkende, at din kælder må bruges til beboelse. Så det er dem, du skal sende din ansøgning til. Det er en god idé at kontakte kommunen på forhånd, for at høre præcist, hvilke krav de stiller.

Hvornår må man bo i en kælder?

Hvis du gerne vil gøre din kælder beboelig, er disse de vigtigste krav i bygningsreglementet, hvis du ønsker at få godkendt din kælder: Gulvet skal være højere end det omkringliggende terræn. Mindst én af ydervæggene i kælderen, skal altså være sammenlignelig med en almindelig husfacade.

Hvad koster det pr m2 at bygge kælder?

Men typisk vil prisen ligge omkring 10.000-15.000 kr. pr. kvadratmeter afhængigt af jordbundsforhold, hvor højt grundvandet står, hvilket hus du bygger, og hvad kælderen skal anvendes til. Til sammenligning koster byggeri over jorden et par 1.000 kr.

Hvor meget vægter kælder m2?

De to typer areal har forskellig vægt, fordi de ikke er lige meget værd: Boligarealet på 100 m² vægter med 100 % og tæller derfor med 100 m². Kælderen på 50 m² vægter med 40 %, fordi den ikke er godkendt til beboelse.

Hvornår skal man Understøbe?

Den dybde, man skal grave ud under det eksisterende fundament, afhænger af den nye gulvopbygning og den ønskede højde i kælderen og bygningsreglementets krav til efterisolering. Det er vigtigt kun at grave ca. 1 meter ud ad gangen og kun understøbe 1-2 steder pr. dag - og aldrig lige ved siden af hinanden.

Hvor langt må man grave ned?

Brug klemmer, hvis der højst skal graves ned til en dybde af 2,25 m.

Hvad koster det at få gulvvarme i kælder?

Du skal regne med, at gennemsnitsprisen pr. kvadratmeter for et komplet gulv med gulvvarme, kommer til at ligge på omkring 2.200 kr.

Hvor meget koster en kælder?

 • Men typisk vil prisen ligge omkring 10.000-15.000 kr. pr. kvadratmeter afhængigt af jordbundsforhold, hvor højt grundvandet står, hvilket hus du bygger, og hvad kælderen skal anvendes til. Til sammenligning koster byggeri over jorden et par 1.000 kr. mere pr. kvadratmeter. LÆS OGSÅ: Etablering af kælder.

Har din kælder godkendt til beboelse?

 • Hvis du er i tvivl om, hvilken status din kælder har, kan du kigge på husets BBR-meddelelse. Her kan du blandt andet se, hvor mange kvadratmeter bolig og kælder der er registreret. Hvis kælderen ikke er godkendt til beboelse, fremgår kælderens størrelse separat på BBR-meddelelsen, og den tæller dermed ikke med i bebyggelsesprocenten.

Hvordan bruges pudsemørtel til kældervægge?

 • Til pudsning af inderside og yderside af kældervæggen kan der anvendes en pudsemørtel fra FC Beton. Kældervæg som er bygget af udstøbte fundablokke. Kældervæg er bygget med lecaterm blokke og på ydersiden er der en platonplade samt isolering mod kulde.

Hvordan kan du isolere kældervægge?

 • Isolering. Lecablokkene giver en vis grad af isolering til kældervægge men der kan være behov for yderligere isolering. Dette kan udføres udvendigt med isoleringsplader eller indvendigt ved at opbygge et skelet hvori isoleringen kan placeres.