:

Hvad koster en saltvandspool?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad koster en saltvandspool?
 2. Hvor meget klor?
 3. Hvor meget klor i badebassin?
 4. Hvordan holder man en saltvandspool?
 5. Hvor meget salt skal der i en saltvandspool?
 6. Hvad gør man hvis der er for meget klor i poolen?
 7. Kan man få for meget klor?
 8. Er det farligt at bade i for meget klor?
 9. Hvad er alkalinitet i vand?
 10. Hvad er dybden for en pool?
 11. Hvilken type Pool skal du vælge?
 12. Hvad er en swimmingpools levetid?
 13. Hvor lang tid er det at rense poolvand?

Hvad koster en saltvandspool?

Prisen på at få en saltvandspool kan variere meget, men generelt er saltvandspool dyrere end normale svømmebassiner til at begynde med, fordi et godt saltvandsanlæg til pool kan koste 5.000-25.000 kr.

Hvor meget klor?

Der er ikke noget entydigt svar på hvor meget klor du skal tilsætte da det afhænger af hvor beskidt vandet er, hvilken temperatur det har, og hvor meget poolen benyttes. Du skal dog altid sørge for at klorindholdet ligger mellem 1-3 mg/liter. Hvis du tilsætter for lidt klor, vil du ikke opnå en desinficerende effekt.

Hvor meget klor i badebassin?

Korrekt klor indhold i et badebassin kræver typisk mellem 1 og 2 mg/L, samtidig med at pH-værdien i vandet skal ligge mellem 7,0 og 7,5. Disse retningslinjer er vigtige at holde sig indenfor, da det kan give problemer hvis man svinger for meget fra disse tal.

Hvordan holder man en saltvandspool?

Opstart af pool med saltvand I stedet er saltvandspoolen udstyret med en saltvandsgenerator - eller en klorinator, som den også kaldes. For en saltvandspool er ikke klorfri - hvilket mange tror den er. Du kan lave enhver type pool til en saltvandspool med en klorinator, der omdanner det salt du tilsætter til frit klor.

Hvor meget salt skal der i en saltvandspool?

Hvis frisk vand tilsættes poolen skal der tilsættes salt til vandet for at opretholde det rigtige saltindhold. Ca. 4 kg pool salt per 1000 liter vand.

Hvad gør man hvis der er for meget klor i poolen?

For meget fri klor fjernes med Saniklar AntiChlor, og 1 g/ml af dette produkt fjerner 1,2 g fri klor. Så hvis klorniveauet er højere end 5 mg/l, og man vil benytte poolen nu, kan den frie klor reduceres ved at tilsætte Saniklar AntiChlor.

Kan man få for meget klor?

For store mængder klor kan give problemer for astmatikere og lungesyge. Desuden kan kloren irritere både øjne og hud. Klor er kraftigt basisk og det betyder, at for meget klor vil gøre vandet i dit badebassin surt.

Er det farligt at bade i for meget klor?

Klor er en populær måde at holde bakterierne på afstand. Det er dog vigtigt at anvende den korrekte mænge, da for meget klor kan sænke pH-værdien for meget, være farligt at indånde og give røde og kløende øjne.

Hvad er alkalinitet i vand?

Alkalinitet er vandets pH-buffer – dvs. jo større buffer, des større er vandets modstand overfor ændringer af pH. For høj alkalinitet (>150 mg/l CaCO3) betyder, at du ikke kan ændre pH-værdien.

Hvad er dybden for en pool?

 • En pool, som opstilles fritstående i haven/på terrassen fås typisk i tre højder; 0,90 mtr, 1,20 mtr og 1,32 mtr. Er det derimod en pool til nedgravning, som ønskes til haven, vil dybden ofte være 1,20-1,50 mtr.

Hvilken type Pool skal du vælge?

 • Hvilken type swimmingpool skal du vælge? 1 Form. Formen på en pool er først og fremmest et æstetisk valg: Hvad passer til grunden, og hvordan vil du gerne have arealerne udenom til at fungere? 2 Størrelse . Er poolen kun til leg, eller vil du også gerne kunne svømme i den? Og hvor meget plads er der omkring poolen? 3 Dybde

Hvad er en swimmingpools levetid?

 • En swimmingpools levetid afhænger af måden og omfanget, den bruges på samt ikke mindst den løbende vedligeholdelse. Mest sandsynligt er det, at poolens liner før eller siden skal skiftes. En liner fås i mange tykkelser (typisk angivet i my eller mm). En liner-tykkelse på 0,30 mm (30 my) anses for en god kvalitet til de mindre familiepools.

Hvor lang tid er det at rense poolvand?

 • For at kunne glæde sig over krystalklart og indbydende badevand, skal poolen tilsluttes et godt sandfiltersystem. Tommelfingerreglen er, at sandfiltersystemet skal kunne rense alt poolvandet igennem på max. 5 timer! Dvs. hvis poolen rummer ca. 26.000 liter, skal pumpen minimum kunne rense 5.500 liter i timen.