:

Hvilken gulvtype skal jeg vælge?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilken gulvtype skal jeg vælge?
 2. Hvilken vej lægger man gulvbrædder?
 3. Er det nemt at lægge klikgulv?
 4. Hvordan starter man med at lægge gulv?
 5. Hvilket underlag til laminatgulv?
 6. Hvad er gulv lavet af?
 7. Hvad er et nyt trægulv?
 8. Hvordan fjerner du et trægulv?
 9. Hvad er fordelene med et nyt trægulv?
 10. Hvad er overvejelser ved lægning af gulve?

Hvilken gulvtype skal jeg vælge?

Jo glattere overflade gulvet har (fx lakeret), jo nemmere er gulvet af rengøre. Hvis klinker og fliser har en ru overflade er de mere skridsikre, men de kan også være en del sværere at rengøre. Er overfladen på klinker og fliser dermed poleret er de nemme at gøre rene. Se vores udvalg af klinke- og fliserengøring her.

Hvilken vej lægger man gulvbrædder?

Som en tommelfingerregel skal du lægge gulvet i samme retning som rummets primære lyskilde og i den samme retning, som den mest anvendte indgang. Hvis der er flere døre og vinduer, så vælg den retning, der er lettest at montere.

Er det nemt at lægge klikgulv?

Et klikgulv skal hverken bruge lim, søm eller skruer. Det skal blot klikkes sammen, og derfor er det nemt for folk, der ikke er særlige erfarne med ”gør det selv-disciplinen”. Det er så at sige ret nemt at lægge et klikgulv.

Hvordan starter man med at lægge gulv?

Start med at måle rummet på tværs for at sikre, at du ikke ender med et meget smalt bræt til sidst, så er det bedre at reducere lidt på det første, så det bliver et pænt slutresultat. Når gulvet lægges, skal man starte med at vende noten (dvs. siden med en fordybning) ind mod begge vægge - både på langs og på tværs.

Hvilket underlag til laminatgulv?

Underlag til trægulv og laminatgulv. Vælg et gulvunderlag med dampspærre hvis trægulvet eller laminatgulvet skal lægges ovenpå beton. Vi sælger desuden No Noise lyddæmpende underlag, der reducerer trinlyd markant, og samtidig holder faconen.

Hvad er gulv lavet af?

En bærende gulvbelægning vil som oftest være lavet af massive trægulve i enten brædder, stavparket eller planker. Grunden til, at det hedder en bærende gulvbelægning er, at gulvet kan bære både sig selv samt de personer og møbler, som måtte stå eller gå på det.

Hvad er et nyt trægulv?

 • Et nyt trægulv, hvor det gamle rives op, og det nye trægulv lægges på de gamle strøer, er et stort arbejde. Meget større end blot at knibe et tyndt laminatgulv ind oven på det gamle trægulv. Og dyrere bliver det også.

Hvordan fjerner du et trægulv?

 • Og uanset om du vælger lamelbrædder eller massivt træ, ender du med et nyt trægulv, der kan slibes mange gange. For at gøre plads til det nye trægulv, skal det gamle fjernes. De fleste trægulve ligger på strøer eller bjælker. Gulvet er skruet eller sømmet, så der skal gang i det kraftige værktøj, når gulvet skal fjernes.

Hvad er fordelene med et nyt trægulv?

 • Men du opnår mange fordele, og du ender med et gennemsolidt gulv. En umiddelbar fordel ved at lægge et nyt trægulv er, at du kan slutte det nye trægulv af i samme højde, som det gamle lå i; så passer det med bunden af dørene, med dørtrin og tilstødende rum.

Hvad er overvejelser ved lægning af gulve?

 • Råd og overvejelser ved lægning af gulve 1 Trægulve og fugtindhold. Træ og fugt udgør en særlig udfordring både undervejs i selve byggeprocessen og i den... 2 Akklimatisering. For gulve af træ er det derfor vigtigt at foretage en akklimatisering for at minimere de fugtbetingede... 3 Strøer under trægulve. Strøer skal dimensioneres så der opnås en tilstrækkelig styrke og en... More ...