Kan man besøge Danmark som turist?
Indholdsfortegnelse:
- Kan man besøge Danmark som turist?
- Hvad koster det at få visum til Danmark?
- Hvordan får man dansk visa?
- Hvad er vu2?
- Hvordan kan jeg invitere nogen til Danmark?
- Hvornår skal man have visum til Danmark?
- Kan russere få visum til Danmark?
- Hvem er Visumfritaget?
- Hvordan invitere man familie til Danmark?
- Hvor lang tid tager det at få visum til Danmark?
- Hvordan kan man få arbejdstilladelse i Danmark?
- Hvilke lande skal man søge visum?
- Kan jeg få min ukrainske kæreste til Danmark?
Kan man besøge Danmark som turist?
Formålet med et visum er, at man kan besøge Danmark og/eller de andre Schengenlande i en kortere periode. Som visumfri statsborger, kan man opholde sig i Schengenområdet i op til 90 dage inden for en periode på 180 dage. De 90 dage kan enten bruges til ét sammenhængende ophold eller til flere kortere ophold.
Hvad koster det at få visum til Danmark?
Visumgebyret er normalt 80 euro og for børn fra 6 år til og med 11 år 40 euro. Desuden skal der betales et servicegebyr til outsourcingskontoret (VAC). Når du indgiver din ansøgning, skal du normalt have taget fingeraftryk.
Hvordan får man dansk visa?
En ansøgning om visum skal indgives af ansøgeren via en repræsentation i udlandet. Der kan være tale om en dansk ambassade, et dansk generalkonsulat eller en udenlandsk ambassade, der behandler visumansøgninger på Danmarks vegne (repræsentationsaftale).
Hvad er vu2?
Invitationsblanketten udfyldes af værten i Danmark og indleveres af ansøgeren sammen med selve visumansøgningen.
Hvordan kan jeg invitere nogen til Danmark?
Der findes, afhængig af hvilken type vært du er, forskellige invitationer, som du kan bruge, når du skal invitere en visumpligtig udlænding på besøg i Danmark. Hvis ansøgeren indgiver sin visumansøgning på en dansk repræsentation, kan du med fordel bruge en digital invitation.
Hvornår skal man have visum til Danmark?
Hvis du er statsborger i et visumpligtigt land, og du ønsker at opholde dig i Danmark i en kortere periode, skal du normalt have et visum. Et visum giver dig normalt ret til ophold i hele Schengenområdet i op til 90 dage. Ønsker du at opholde sig i Danmark i længere tid, skal du ansøge om en opholdstilladelse.
Kan russere få visum til Danmark?
Russiske statsborgere, som vil på privat besøg i Danmark, skal som hovedregel søge om et visum. Undtagelse er personer, som allerede har et gyldigt Schengen-visum.
Hvem er Visumfritaget?
***** Statsborgere med diplomat- og tjenestepas samt ”official passport” er visumfrie. I Oversigt over rejsedokumenter, visumforhold og grænseovergange kan du bl. a. se en oversigt over, hvilke udlændinge som er fritaget for krav om pas og visum, samt en oversigt over godkendte grænseovergangssteder.
Hvordan invitere man familie til Danmark?
Hvis ansøgeren indgiver sin ansøgning på en dansk repræsentation, kan du med fordel bruge den digitale invitation VU2 til at invitere en ven eller et familiemedlem. Hvis ansøgeren indgiver sin ansøgning på et andet lands repræsentation, kan du kun benytte den papirbaserede invitation.
Hvor lang tid tager det at få visum til Danmark?
Hvor lang tid tager det Visumservice at behandle mit visum? Tidsforbruget på behandling af et visum varierer afhængigt af destinationslandet. Visumservice kan behandle visa til mange destinationer på bare én dag. Gå til Visum, og vælg det land, du vil rejse til, for at finde behandlingstiden på et visum.
Hvordan kan man få arbejdstilladelse i Danmark?
Ansøgning om opholds- og arbejdstilladelse På Udlændingestyrelsens hjemmeside, Nyidanmark.dk, kan du finde oplysninger om betingelserne for at opnå opholds- og arbejdstilladelse i Danmark og den dokumentation, du skal indlevere i forbindelse med en ansøgning.
Hvilke lande skal man søge visum?
Ikke alle lande kræver visum, og det er op til dig at undersøge, om du skal have et visum til din rejse. På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se hvilke lande, som kræver, at du medbringer visum, og hvilke visumregler det enkelte land har.
Kan jeg få min ukrainske kæreste til Danmark?
1. Kan din ægtefælle få opholdstilladelse i Danmark? Hvis din ægtefælle er nordisk statsborger, har han eller hun ubetinget ret til ophold i Danmark uden opholdstilladelse. Hvis din ægtefælle er EU-statsborger, har han eller hun ubetinget ret til opholdstilladelse i form af et såkaldt EF/EØS-opholdsbevis.