:

Hvor sker der flest ulykker i hjemmet?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor sker der flest ulykker i hjemmet?
 2. Hvor sker de fleste ulykker?
 3. Hvem laver flest ulykker i trafikken?
 4. Hvor mange motorcyklister døde i 2020?
 5. Hvorfor sker der ulykker?
 6. Hvem er de bedste bilister?
 7. Hvilket land har flest bilulykker?
 8. Hvor mange dør i bilulykker om året?
 9. Hvor mange motorcyklister dør om året?
 10. Hvad er årsagen til trafikuheld?
 11. Hvor er der trafikuheld?
 12. Hvem kører dårligst bil?
 13. Hvor mange mennesker dør i bilulykker?
 14. Hvor mange cyklister dør om året i Danmark?
 15. Hvor mange fly styrter ned om året?
 16. hva er de vanligste ulykkene i hjemmet?
 17. hva er de fleste ulykker i hjemmet?
 18. hva er flest skader etter ulykker?
 19. hva er den vanligste typen ulykker?

Hvor sker der flest ulykker i hjemmet?

De rum i boligen hvor de fleste ulykker sker, er ikke overraskende de mest benyttede rum. Af statistikkerne fremgår det, at næsten 3 ud af hver 10. tilskadekomst finder sted i enten stuen, soveværelset eller andre opholdsrum.

Hvor sker de fleste ulykker?

Der sker flest ulykker i byerne, men de alvorligste ulykker sker i landzoner. Læs med og bliv klogere på, hvor du især skal passe på i trafikken, og hvor ofte campister er involveret i trafikulykker på de danske veje.

Hvem laver flest ulykker i trafikken?

Det vil sige, at 2,5 gange så mange mænd som kvinder mistede livet i trafikken sidste år. Det viser tal fra Vejdirektoratet. Selvom mænd kører flere kilometer end kvinder i bil (56 procent af de kørte kilometer, kilde: DTU Transport, Transportvaneundersøgelsen), er de fortsat væsentligt overrepræsenterede.

Hvor mange motorcyklister døde i 2020?

Især er der få dræbte fodgængere og motorcyklister i 2020 i forhold til 2019. Der var 23 dræbte fodgængere og 11 dræbte motorcyklister.

Hvorfor sker der ulykker?

Uopmærksomhed, fejlvurdering, forkert reaktion og spirituspåvirkning er ofte også med til at udløse trafikulykkerne. Disse forhold medvirker hver især til mellem en tredjedel og en femtedel af de undersøgte ulykker. Stort set alle de undersøgte ulykker kunne have været undgået, hvis trafikanterne ikke havde lavet fejl.

Hvem er de bedste bilister?

Myte 1 | Mænd er bedre bilister end kvinder Det er nok umuligt at fastslå, hvilket køn der generelt set har de bedste køreevner, men tallene for dræbte og tilskadekomne er ikke opløftende for mandekønnet. Mænd er nemlig overrepræsenterede i ulykkesstatistikken herhjemme.

Hvilket land har flest bilulykker?

De foreløbige tal viser, at 18 EU-lande registrerede deres laveste antal trafikdræbte nogensinde. Sverige har stadig det laveste antal (18 dræbte per 1 million indbyggere), mens Rumænien rapporterede det højeste antal i 2020 (85/million).

Hvor mange dør i bilulykker om året?

Da statistikken begyndte for mere end 90 år siden, i 1930, døde der 245 personer på vejene. I 2021 kommer vi ned på ca. 135, hvilket er endnu lavere end 2020, hvor 163 mistede livet i trafikken.

Hvor mange motorcyklister dør om året?

80 bilister blev dræbt. Det er på niveau med de forrige år. 11 motorcyklister mistede livet, mens 226 kom til skade. Fra var der i gennemsnit 21 dræbte og 213 tilskadekomne motorcyklister om året.

Hvad er årsagen til trafikuheld?

Alkohol, narkotika eller medicin Især unge trafikanter er medvirkende i ulykker, hvor alkohol, narko eller medicin er en årsag. Mange af de andre nævnte faktorer som for eksempel dårlig orientering og reaktionsevne bliver påvirket af for eksempel for meget alkohol i blodet.

Hvor er der trafikuheld?

På trafikinfo.dk finder du et trafikkort, der opdateres døgnet rundt. Du får det store overblik over trafiksituationen med information om bl. a. aktuelle uheld, vejarbejder og kommende begivenheder.

Hvem kører dårligst bil?

Gruppen af de dårlige bilister er generelt dem, der har høj selvtillid og tiltro til egne evner bag et rat. Det gør sig ofte gældende for unge mænd, at de har en overdreven tro på deres egne køreevner, viser et nyt studie, som blandt andet Laila Marianne Martinussen står bag.

Hvor mange mennesker dør i bilulykker?

Tilskadekomne og dræbte i færdselsuheld

I alt18-24 år
Personskade i alt
I alt2 737432
Bil mv.1 106242
Lastbil195

Hvor mange cyklister dør om året i Danmark?

På trods af faldet i antallet af dræbte var der ikke færre dræbte i personbil og på cykel i 2020 i forhold til de foregående fem år. Der var 80 dræbte i personbil og 28 dræbte på cykel. Fra var der i gennemsnit 84 dræbte i personbil og 29 dræbte cyklister om året.

Hvor mange fly styrter ned om året?

I 2020 var der fem styrt og 299 dødsfald. Det gør 2021 til det sikreste år for flyrejser siden 2017, hvor der kun var en flyulykke.

hva er de vanligste ulykkene i hjemmet?

 • Slik forebygger du de vanligste ulykker i hjemmet 1 Fall. Denne typen ulykke i hjemmet er oftest resultatet av mangel på motorisk modenhet hos barn – med andre ord, de... 2 Kvelning. Disse tragiske episodene kan skje når barn inntar fremmedlegemer, eller når de dekker ansiktene sine med... 3 Brannskader. Ild, varmt vann og kjøkkenutstyr kan forårsake alvorlige... More ...

hva er de fleste ulykker i hjemmet?

 • De fleste ulykker skjer i hjemmet 1 Manglende statistikk. Selv om hjemmet er det vanligste skadestedet, er det per i dag mangelfull statistikk og få kilder... 2 Kvinner og høy alder. Andelen skader i hjemmet er litt høyere for kvinner enn for menn. I tillegg er alder en faktor som... 3 Voldsomme dødsfall. Statistikk fra Dødsårsaksregisteret (DÅR) viser at det inntreffer om lag... More ...

hva er flest skader etter ulykker?

 • De mest utsatte er kvinner, og eldre over 80 år. Norske sykehus behandlet i fjor 280 000 skader etter ulykker. – Ulykkene som fører til flest skader, er hjemmeulykker, fallulykker og fritidsulykker. Disse ulykkene er de vi vet minst om.

hva er den vanligste typen ulykker?

 • Hjemmeulykker er den vanligste typen ulykker. Om lag 500 nordmenn utsettes daglig for en ulykkesskade som krever legebehandling. Av disse ulykkene skjer 2/3, eller ca. 120 000, i hjemmet eller dets umiddelbare nærhet. De fleste slike ulykker skjer i kjøkkenet. Se også barneulykker.