:

Er luftvåben lovlige?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er luftvåben lovlige?
 2. Er det lovligt at skyde med luftgevær?
 3. Hvad er straffen for luftgevær?
 4. Hvilke fugle må man skyde med luftgevær?
 5. Kan man dø af et luftgevær?
 6. Hvad må man skyde med 4,5 mm luftgevær?
 7. Kan man skyde krager med luftgevær?
 8. Hvad kan et luftgevær dræbe?
 9. Hvilke pistoler må man eje i Danmark?
 10. Kan man skyde måger med luftgevær?
 11. Hvor kan man flyve til Thailand?
 12. Hvad tilbyder indenrigs flyruter i Thailand?
 13. Er Thailand et stort land?
 14. Kan du benytte indenrigsfly i Thailand?

Er luftvåben lovlige?

Alle der er fyldt 18 år må købe et luftgevær i kal. 4,5 mm uden tilladelse fra politiet. Luftgeværer i kal. 5.5 mm, 6,35 mm eller større, kræves der et jagttegn for at kunne erhverve, besidde og bruge luftgeværet.

Er det lovligt at skyde med luftgevær?

Man må som udgangspunkt skyde på sin egen private grund med et 4,5 mm luftgevær eller luftpistol uanset om det er et skovstykke, en mark eller i haven, så længe man er helt sikker på at man ikke kan ramme enten andre mennesker eller dyr med skuddet fra luftgeværet.

Hvad er straffen for luftgevær?

I dag har retten vurderet, at en sådan besiddelse ikke blot er ulovlig, men kan straffes efter den grove bestemmelse om våbenbesiddelse i straffeloven, der har en minimumsstraf på fængsel i 1 år, skriver anklager ved Fyns Politi Daniel Dokkedahl i en pressemeddelelse.

Hvilke fugle må man skyde med luftgevær?

De dyr som skydes med luftgevær er ringduer, tyrkerduer og kragefugle samt til regulering af stære.

Kan man dø af et luftgevær?

Der skal omkring 65 Joule til, før at skuddet kan skabe et dræbende sår på et menneske, og derfor er luftgeværerne ikke decideret farlige for mennesker. Dog skal man altid være forsigtig, og man skal aldrig skyde mod mennesker. De kan gøre skade, og skaden kan også være stor, hvis man er uheldig.

Hvad må man skyde med 4,5 mm luftgevær?

Med et 4.5 mm luftgevær må du gerne skyde til måls efter for eksempel tomme dåser eller en skydeskive. Du dog sikre dig, at du på ingen måde kan komme til at ramme et menneske eller et dyr, når du skyder. Du også gerne skyde i et forlystelsestelt eller på en skydebane.

Kan man skyde krager med luftgevær?

Vil du skyde skader med luftbøsse, skal luftbøssen have en kaliber på mindst 5,5 mm, hvilket pr. 1. juni 2012 også kræver jagttegn.

Hvad kan et luftgevær dræbe?

Dog er det som udgangspunkt ikke livstruende at blive ramt af den slags skud. Der skal omkring 65 Joule til, før at skuddet kan skabe et dræbende sår på et menneske, og derfor er luftgeværerne ikke decideret farlige for mennesker. Dog skal man altid være forsigtig, og man skal aldrig skyde mod mennesker.

Hvilke pistoler må man eje i Danmark?

Alle typer skydevåben, som ikke er deaktiveret – fx rifler, haglgeværer, pistoler, luft- og fjedervåben, gas- og signalvåben. Våbendele, herunder vekselpiber og aftagelige magasiner. Sigtemidler med elektronisk lysforstærkende udstyr eller lysstråle.

Kan man skyde måger med luftgevær?

Man må kun skyde måger med et luftgevær med en kaliber på mindst 5.5 millimeter og en udgangshastighed på mindst 200 meter i sekundet. Og som tidligere skrevet er det også ulovligt at skyde dem fra og med i dag, da de har krav på beskyttelse, mens de ligger på æg og opfostrer deres unger.

Hvor kan man flyve til Thailand?

 • Det er både billigt og nemt at benytte fly til de større afstande i Thailand. Thailand er et stort land, og selvom der findes mange bus­ruter og tog, så er fly den absolut nemmeste rejse­form til de lidt længere afstande. Det er tilmed billigt at flyve, og der er mange daglige afgange til de popu­lære rejse­mål.

Hvad tilbyder indenrigs flyruter i Thailand?

 • Du kan her læse om de forskellige selskaber, der tilbyder indenrigs flyruter i Thailand. Der er sket en voldsom udvikling i lokale flyruter i Thailand i de seneste år. Da jeg skrev den første udgave af denne artikel i 2011, var der fem selskaber, der fløj indenrigsruter. Ved den seneste opdatering af artiklen i 2018 var der otte selskaber.

Er Thailand et stort land?

 • Thailand er et stort land, og selvom der findes mange bus­ruter og tog, så er fly den absolut nemmeste rejse­form til de lidt længere afstande. Det er tilmed billigt at flyve, og der er mange daglige afgange til de popu­lære rejse­mål.

Kan du benytte indenrigsfly i Thailand?

 • Det er billigt at benytte indenrigsfly i Thailand. Artiklen indeholder priser omregnet til danske kroner. Tryk her for at vælge en anden valuta. Artiklen indeholder priser i danske kroner baseret på priser i baht. Vælger du en anden valuta, gemmes dit valg i en cookie til andre artikler med priser. Kursen for 100 baht = 20 danske kroner.