:

Kan man bruge solcreme hver dag?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man bruge solcreme hver dag?
 2. Hvad er det i solcreme der beskytter?
 3. Kan man bruge solcreme fra sidste år?
 4. Hvorfor skal man bruge solcreme hele året?
 5. Hvornår skal man tage solcreme på?
 6. Hvad indeholder solcreme af stoffer?
 7. Hvad består solcreme?
 8. Kan solcreme gemmes?
 9. Hvor lang tid holder faktor 30?
 10. Hvornår skal man begynde at bruge solcreme?
 11. Kan man blive brun med faktor 30?

Kan man bruge solcreme hver dag?

Beskyt dig mod UV-stråling UV-strålerne fra solen er stærkest midt på dagen. I Danmark kan strålernes styrke nå op på 7 på UV-indekset om sommeren og helt op på 15 ved ækvator. Husk at smøre dig med rigeligt solcreme flere gange om dagen, og vær ekstra opmærksom, hvis du har været i vandet.

Hvad er det i solcreme der beskytter?

Solcreme virker ved at bortfiltrere en del af UV-strålingen - enten med et kemisk eller fysisk filter. Det kemiske filter trænger ind i huden og opfanger solens UV- stråling, som omsættes til varme, mens det fysiske filter lægger sig som et hvidligt lag på huden og reflekterer strålingen.

Kan man bruge solcreme fra sidste år?

Testen viser, at du trygt kan bruge resterne fra sidste år. Testen af solcremernes holdbarhed viser, at de alle holder den lovede solfaktor - i testens tilfælde på SPF 50+. Det vil sige, at cremernes evne til at beskytte mod både UVB- og UVA-stråler er intakt et år efter, at flaskerne blev åbnet.

Hvorfor skal man bruge solcreme hele året?

Solcremen beskytter os mod Solens stråler, og de er - ikke overraskende - langt kraftigere om sommeren end om vinteren herhjemme. Solen står nemlig lavere på himlen om vinteren, og det gør, at strålerne rammer med mindre energi og altså er mindre kraftige.

Hvornår skal man tage solcreme på?

Når uv-indekset er 3 eller højere, anbefaler Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne, at man beskytter sig i solen. I Danmark er det typisk i tidsrummet mellem kl. 12 & 15 fra april til september måned, at uv-indekset ligger højt, og hvor det er vigtigt at solbeskytte sig.

Hvad indeholder solcreme af stoffer?

Solcreme kan indeholde skadelige stoffer Nogle solcremer indeholder UV-filtre, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Det er kemiske UV-filtre, som kan påvirke den naturlige hormonbalance, blandt andet ved at have effekt som østrogen – det kvindelige kønshormon.

Hvad består solcreme?

Ud over de almindelige ingredienser i en creme indeholder solcremer UV-filtre, der kan være fysiske eller kemiske. Som regel findes begge typer filtre i solcreme. Det fysiske UV-filter er som regel titandioxid, TiO2, et hvidt stof, som reflekterer både UVA- og UVB-stråling fra solen.

Kan solcreme gemmes?

En solcreme holder typisk mellem 6 og 12 måneder efter åbning. Se holdbarheden på emballagen, hvor et krukkesymbol angiver holdbarheden i åbnet tilstand, mens et timeglassymbol angiver mindste holdbarhedsdato, som solcremen virker frem til. En solcreme bør ikke ligge i dagevis og koge i solen.

Hvor lang tid holder faktor 30?

Det har altså ikke kun noget at gøre med, hvor meget længere, man må opholde sig ude i solen. Eksempel: SPF15 kan give 15 gange hudens normale beskyttelse mod solens UVB-stråler. SPF30 kan give 30 gange hudens normale beskyttelse mod solens UVB-stråler.

Hvornår skal man begynde at bruge solcreme?

Når uv-indekset er 3 eller højere, anbefaler Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne, at man beskytter sig i solen. I Danmark er det typisk i tidsrummet mellem kl. 12 & 15 fra april til september måned, at uv-indekset ligger højt, og hvor det er vigtigt at solbeskytte sig.

Kan man blive brun med faktor 30?

Mange mennesker tror, at en solcreme med en høj solfaktor (SPF) forhindrer, at man bliver brun. Derfor bruger de i stedet produkter med en lavere faktor. Men du bliver brun, selvom solfaktoren er høj.