:

Hvilke EU lande anerkender ikke Kosovo?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilke EU lande anerkender ikke Kosovo?
 2. Hvad hedder man når man kommer fra Kosovo?
 3. I hvilket land ligger Kosovo?
 4. Hvad skete der i Kosovo den 20 april 1999?
 5. Er Kosovo et selvstændigt land?
 6. Er Kosovo et fattigt land?
 7. Hvilke lande bestod Jugoslavien af?
 8. Er Kosovo en del af Serbien?
 9. Hvor er serbere fra?
 10. Hvem stod bag folkedrabet i Bosnien?
 11. Er der stadig danske soldater i Kosovo?
 12. Hvor mange albanere er der i Kosovo?
 13. Er Kosovo en selvstændig stat?
 14. Hvilke land var i Jugoslavien?
 15. Hvor længe varede Balkankrigen?

Hvilke EU lande anerkender ikke Kosovo?

Afviser anerkendelse En del EU-lande som Spanien, Cypern, Grækenland, Slovakiet og Rumænien har varslet, at de ikke vil anerkende et uafhængigt Kosovo. Kina udtrykte at de var «dybt bekymret» om regionens fremtid, mens Indonesien, Sri Lanka og Vietnam ikke anerkendte det nye land.

Hvad hedder man når man kommer fra Kosovo?

albanere 92,9 %, bosniakker 1,6 %, serbere 1,5 %, tyrkere 1,1 %, ashkali 0,9 %, egyptere 0,7 %, gorani 0,6 %, romaer 0,5 %, andre/uspecificerede 0,2 % (2011) – Dataet underrepræsenterer muligvis serberne, romaerne og andre etniske grupper, fordi dataet er baseret på Kosovos folketælling af 2011, som ekskluderede det ...

I hvilket land ligger Kosovo?

Kosovo (albansk: Kosovë, tr. Kosova; serbisk: Косово, tr. Kosovo) er et land på Balkanhalvøen, der udråbte sig selv som et uafhængigt land 17. februar 2008.

Hvad skete der i Kosovo den 20 april 1999?

Kosovokrigen, også kaldet Kosovokonflikten, var en krig, som blussede op mellem 22. april 1996 og 11. juni 1999 i Kosovo samt dele af det daværende Jugoslavien (bestående af Serbien og Montenegro) og var en del af de krige, der prægede Jugoslaviens opløsning.

Er Kosovo et selvstændigt land?

februar 2008 umiddelbart efter Kosovos parlament havde vedtaget Kosovos selvstændighedserklæring. Anerkendelsen skete samtidig med bl. a. Tysklands, Italien, Estlands, Letlands og Luxemborgs anerkendelse af Kosovo som selvstændigt land.

Er Kosovo et fattigt land?

Kosovo er blandt Europas fattigste lande. Landbrug og minedrift er grundstenen i økonomien, men mangel på moderne udstyr, penge og kundskab giver dårligt afkast.

Hvilke lande bestod Jugoslavien af?

Det socialistiske Jugoslavien var en føderation af seks forskellige delrepublikker: Slovenien, Kroatien, Bosnien-Hercegovina (ofte blot benævnt ”Bosnien”), Serbien, Montenegro og Makedonien.

Er Kosovo en del af Serbien?

De fleste boede i republikken Serbien og andre i provinsen Kosovo. Omkring 90 % af befolkningen i Kosovo var etniske albanere. Mange kosovoalbanere kunne ikke lide det faktum, at Kosovo ikke havde status som republik, men snarere var underlagt den serbiske republik.

Hvor er serbere fra?

Serberne indvandrede til Balkan i 600-t. sammen med andre slaviske stammer, muligvis fra det nuværende vestlige Ukraine. Se også Serbien (historie). Især som følge af den osmanniske erobring af Balkanhalvøen blev de spredt over et stort område, og de udgjorde således i 1991 kun 65,8% af befolkningen i Serbien (inkl.

Hvem stod bag folkedrabet i Bosnien?

Den Internationale Krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien blev oprettet i 1993 og fører sager mod de hovedansvarlige, såsom Radovan Karadzić og Ratko Mladić, der er blevet anklaget for folkedrab, forbrydelser mod menneskeheden og krigsforbrydelser. Flere oplysninger kan findes på www.icty.org.

Er der stadig danske soldater i Kosovo?

Den fredsbevarende NATO-mission i Kosovo, KFOR, har siden begyndelsen i 1999 haft deltagelse af danske soldater fra Forsvaret. De danske soldater i Kosovo pt. en del af hold 44. I alt har flere end 10.000 danskere igennem årene været udsendt til KFOR.

Hvor mange albanere er der i Kosovo?

Jugoslavien bestod af flere forskellige etniske grupper, men ingen af disse var i et flertal. Serberne var den største etniske gruppe i Jugoslavien og udgjorde omkring 36 % af befolkningen. De fleste boede i republikken Serbien og andre i provinsen Kosovo. Omkring 90 % af befolkningen i Kosovo var etniske albanere.

Er Kosovo en selvstændig stat?

februar 2008 umiddelbart efter Kosovos parlament havde vedtaget Kosovos selvstændighedserklæring. Anerkendelsen skete samtidig med bl. a. Tysklands, Italien, Estlands, Letlands og Luxemborgs anerkendelse af Kosovo som selvstændigt land.

Hvilke land var i Jugoslavien?

Det socialistiske Jugoslavien var en føderation af seks forskellige delrepublikker: Slovenien, Kroatien, Bosnien-Hercegovina (ofte blot benævnt ”Bosnien”), Serbien, Montenegro og Makedonien.

Hvor længe varede Balkankrigen?

Krigene i Jugoslavien var en serie af krige og væbnede konflikter mellem 19 inden for det område, der før 1991 udgjorde landet Jugoslavien. Krigene påvirkede alle de seks tidligere republikker i Jugoslavien: Serbien, Kroatien, Montenegro, Slovenien, Bosnien-Hercegovina og Makedonien.