:

Er ADHD en personlighedsforstyrrelse?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er ADHD en personlighedsforstyrrelse?
 2. Hvad er en Komorbid tilstand?
 3. Kan ADHD give angst?
 4. Kan man have ADHD og ADD på samme tid?
 5. Kan ADHD forværres?
 6. Er man handicappet hvis man har ADHD?
 7. Hvad er psykisk ustabil?
 8. Hvad er psykopatologi?
 9. Er ADHD en psykisk funktionsnedsættelse?
 10. Hvad er overlappende diagnoser?
 11. Hvad er værst ADD eller ADHD?
 12. Er ADHD permanent?

Er ADHD en personlighedsforstyrrelse?

Af og til bliver personlighedsforstyrrelsen borderline forvekslet med ADHD. Men der er tale om to grundlæggende forskellige forstyrrelser. ADHD er en neuropsykiatrisk forstyrrelse, dvs. en forstyrrelse, der opstår som følge af en fejludvikling eller umodenhed i hjernen.

Hvad er en Komorbid tilstand?

Komorbiditet betyder, at flere diagnoser er tilstede hos den enkelte person. Hos mange mennesker med ADHD vil komorbiditet optræde i form af andre psykiske og/eller adfærdsmæssige vanskeligheder. Typiske vanskeligheder, som ses sammen med ADHD, er: Søvnforstyrrelser.

Kan ADHD give angst?

Angsttilstande rammer ganske ofte børn med ADHD. Det kan give store bekymringer og nervøsitet foruden fysiske symptomer, såsom hjertebanken, sveden og svimmelhed. Selvom angst kan give stærke symptomer, kan de fleste hjælpes med behandling. Indlæringsvanskeligheder.

Kan man have ADHD og ADD på samme tid?

Hos mange voksne med ADHD finder man nogle eller mange symptomer på en eller flere andre diagnoser. Når der er forskellige andre diagnoser samtidig med ADHD, kan det både være et tilfælde, eller der kan være en sammenhæng mellem de forskellige diagnoser.

Kan ADHD forværres?

Hos en del aftager symptomerne med alderen. Men hos omkring 50 % fortsætter symptomerne ind i voksenalderen, og de opfylder stadig kravene til at få stillet ADHD-diagnosen. Yderligere 25 % har også fortsat vanskeligheder i voksenalderen, men ikke i så høj grad, at man stadig kan stille diagnosen.

Er man handicappet hvis man har ADHD?

ADHD er en forkortelse af Attention Deficit/Hyperactivity Disorder - altså forstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsivitet. ADHD er en kognitiv funktionsnedsættelse, som i højere grad bliver betragtet som et psykisk handicap end en psykisk sygdom.

Hvad er psykisk ustabil?

Emotionelt ustabil personlighedsstruktur (impulsiv type) Humøret er ustabilt og lunefuldt, og personer med denne personlighedsforstyrrelse har som regel svært ved at fastholde deres opmærksomhed i situationer, som ikke giver umiddelbar belønning eller tilfredsstillelse, og som derfor udfordrer deres impulsivitet.

Hvad er psykopatologi?

Psykopatologisk forskning beskriver og karakteriserer symptomer på psykiske lidelser og afgrænsning af disse. ​Ved at klassificere de psykiske tilstande kan der stilles diagnoser, som er afgørende for valg af den efterfølgende behandling. Psykopatologi kan beskrives og undersøges på mange niveauer.

Er ADHD en psykisk funktionsnedsættelse?

ADHD er en forkortelse af Attention Deficit/Hyperactivity Disorder - altså forstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsivitet. ADHD er en kognitiv funktionsnedsættelse, som i højere grad bliver betragtet som et psykisk handicap end en psykisk sygdom.

Hvad er overlappende diagnoser?

At have flere diagnoser på én gang hedder på fagsprog komorbiditet. Undersøgelser viser, at ca. 85 % af børn med ADHD har mindst én anden diagnose, mens ca. 60 % har mindst to (Bilenberg, 2009).

Hvad er værst ADD eller ADHD?

Der diagnosticeres flest drenge og mænd med ADHD, men der er en mere ligelig fordeling mellem de to køn, når det handler om ADD. Mennesker med ADD er mere stille og rolige i deres fremtræden, end mennesker med ADHD, der også har hyperaktivitet og impulsivitet.

Er ADHD permanent?

Det er en kronisk lidelse, hvor 30 til 50% af dem som blev diagnosticeret i barndommen fortsætter med at have symptomer i voksenalderen. Unge og voksne med ADHD har en tendens til at udvikle mestrings-mekanismer for at kompensere for nogle af deres vanskeligheder.