:

Hvad må mus ikke spise?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad må mus ikke spise?
 2. Hvor meget mad skal en mus have?
 3. Hvornår er en mus kønsmoden?
 4. Kan mus blive tamme?
 5. Hvad er en mus livret?
 6. Hvad hader mus?
 7. Hvor mange Musearter er der i Danmark?
 8. Hvad spiser en mus?
 9. Hvornår har mus unger?
 10. Hvor meget koster en kæle mus?
 11. Hvad kan mus lide at spise?
 12. Hvad spiser en mus i naturen?
 13. Hvorfor går musen ikke i fælden?
 14. Kan man skræmme mus væk?
 15. Hvor mange forskellige Musearter findes der?

Hvad må mus ikke spise?

Mus er udstyret med en stor appetit. De spiser så godt som alt og gerne så ofte så muligt. De har et meget højt stofskifte og skal derfor have ad libitum adgang til rent vand og foder. De med andre ord aldrig løbe tør for hverken vand eller mad.

Hvor meget mad skal en mus have?

ca. 3 gram og 6 gram føde i løbet af dagen. Det virker umiddelbart ikke af meget, men man bør være opmærksom på, at den gør stor skade i dens forsøg på at finde føde.

Hvornår er en mus kønsmoden?

De bliver kønsmodne i 5 ugers alderen, men sørg for at de ikke får mulighed for at yngle før de når en alder på 7-10 uger. Mus kan få 6-12 kuld unger i løbet af et år.

Kan mus blive tamme?

Der er risiko for, at mus, der ikke er vant til at blive håndteret eller bliver håndteret for hårdt, bider. Dog vil de fleste kæledyrsmus blive ganske tamme givet nok tid, tålmodighed og muligvis en smule bestikkelse. Til at begynde med bør du lade musen blive vant til sine nye omgivelser.

Hvad er en mus livret?

Drop osten i musefælden! Ost kan da fange mus, ligesom brød og smør kan, men det er så langt fra det bedste lokkemiddel til musefælden. Brug i stedet spegepølse og rosiner! Ost tørrer hurtigere ud og taber lugt og klæbeevne, mens musene er nødt til at hive ekstra meget i spegepølsebidder og godt fastklemte rosiner.

Hvad hader mus?

Angiveligt skulle der være planter, såsom pebermynte, kamille, lavendel, nelliker og peberfrugt som mus ikke kan lide.

Hvor mange Musearter er der i Danmark?

Ægte mus i Danmark Husmus (Mus musculus) Halsbåndsmus (Apodemus flavicollis) Skovmus (Apodemus sylvaticus) Brandmus (Apodemus agrarius)

Hvad spiser en mus?

Hvad spiser mus? Mus er ikke kræsne eller selektive med hvad de spiser. De kan spise alt fra mandler til havegryn, kiks, chokolade og hvad du ellers kan finde på.

Hvornår har mus unger?

Mus: forplantning. På landet bliver de fleste mus født i perioden mellem marts og oktober, hvor det er mest føde. Husmus, der lever i byerne kan få unger året rundt.

Hvor meget koster en kæle mus?

Kælemus

 • Kælemus. ... DKK 75,00. Sælges kun i vores butikker.
 • Fedthalemus (Pachyuromys duprasi) ... DKK 324,00. Leveringstid ca. 21 dage. Læg i kurv.
 • Afrikanske pygmæmus (Micromys Minutus) ... DKK 198,00. Leveringstid ca. 12 dage. Sælges kun i vores butikker.

Hvad kan mus lide at spise?

Husmus elsker leverpostej og pølse. Halsbåndmusen er mere til naturlig mad som nødder. Alle arter kan lokkes med rosiner og frisk frugt. Ost + mus er popkultur, og osten virker dårlig som lokkemad, da den hurtigt tørrer ud.

Hvad spiser en mus i naturen?

Skovmusen spiser både planteføde og dyrisk føde. Størstedelen af føden er planteføde som frø, korn, frugter, bær, nødder, bog og agern, men dyr som larver, insekter, snegle, edderkopper og orme er også på menuen.

Hvorfor går musen ikke i fælden?

Hvis du fylder musefælden med store mængder lokkemad, kan skadedyrene stjæle fra det uden at fælden smækker. Lokkemad af ærtestørrelse er den helt rigtige mængde – nok til at tiltrække musene, men ikke så meget at de kan spise af det uden at udløse fælden.

Kan man skræmme mus væk?

Kan man skræmme mus væk? Man kan bruge en museskræmmer til at skræmme mus væk. Den udsender en ultralyd som er særligt rette mod gnavere. De kan ikke lide lyden og vil derfor holde sig væk.

Hvor mange forskellige Musearter findes der?

I Danmark deler vi vores arter af mus op i studsmus og ægte mus. Til studsmusene hører blandt andet markmusen, spidsmusen, rødmusen og mosegrisen. Disse mus adskiller sig fra de ægte mus ved at de alle har en kortere snude, et bredere hoved samt mindre øjne og ører. Læs om alle forskellene her.