:

Hvorfor vælge scrum?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvorfor vælge scrum?
  2. Hvorfor arbejde agilt?
  3. Hvad bruger man scrum til?
  4. Hvorfor Scrum Master?
  5. Hvorfor agilitet?
  6. Er scrum og agile det samme?
  7. Hvad er en scrum?

Hvorfor vælge scrum?

Scrum er en filosofi og en arbejdsmåde, der hjælper organisationer til at få mest muligt ud af deres indsats. Scrum er en af de mest udbredte metoder til at styre komplekse projekter. Scrum giver en struktur, der sikrer resultater, mens man arbejder med skiftende krav og mindre end perfekt teknologi og værktøjer.

Hvorfor arbejde agilt?

Fra store projekter til enkle hverdagsopgaver; evnen til at arbejde agilt vil ikke kun gøre dit daglige arbejdsliv meget mere effektivt og stressfrit, det vil også have massive fordele for dit team og virksomheden som helhed. Når du er parat til at gå med strømmen, kan intet slå dig ud af kurs!

Hvad bruger man scrum til?

I Scrum varetages vedligeholdelsen af en Product Owner (repræsentant fra forretningen). Product Owners opgave er at sikre backloggen løbende gøres klar til de enkelte sprint (kaldes Grooming). I praksis vil Product Owner samarbejde med andre brugere i forretningen og/eller Scrum Teamet om klargøring.

Hvorfor Scrum Master?

En Scrum Master er en neutral facilitator, der leder projektets proces fx ved at planlægge og indkalde til alle møder, samt at facilitere agendaen på møderne. Derudover coacher Scrum Masteren teamet og fjerner forhindringer for teamets arbejde.

Hvorfor agilitet?

Som agil leder lærer du altså at trække på et bredere handlerepertoire og at bruge det på de rette tidspunkter. Du lærer at balancere mellem at skabe klare beslutningsveje for dine medarbejdere og samtidig køre dem ind i en selvkørende funktion.

Er scrum og agile det samme?

Scrum er et af de Agile frameworks. At arbejde på en Agil måde, er et paradigmeskift fra en traditionel og kontrollerende proces til en empirisk proces, hvor man accepterer, at arbejdet påbegyndes uden at man kender alle detaljer på forhånd.

Hvad er en scrum?

Projektets omfang kan præciseres og genforhandles mellem Product Owner og teamet, når man lærer nyt. Ordet “scrum” stammer fra rugby og betyder “skærmydsler”.