:

Kan man male med vandbaseret ovenpå oliebaseret maling?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man male med vandbaseret ovenpå oliebaseret maling?
 2. Er oliemaling farligt?
 3. Hvad er forskellen på vandbaseret og oliebaseret maling?
 4. Hvad er emulsion maling?
 5. Kan man male med oliemaling på Vandmaling?
 6. Kan man male med oliemaling på plastmaling?
 7. Hvordan bruger man malemiddel?
 8. Hvad er den bedste træbeskyttelse?
 9. Hvad er Plastalkyd?
 10. Kan man blande olie og akrylmaling?
 11. Hvad blander man oliemaling med?
 12. Hvordan renser man pensler med oliemaling?
 13. Hvad er bedst oliemaling eller vandbaseret?
 14. Hvad er Floetrol?

Kan man male med vandbaseret ovenpå oliebaseret maling?

Du kan godt male med vandbaseret træbeskyttelse, selvom dit træværk tidligere er malet med oliebaseret træbeskyttelse. Omvendt kan du IKKE male med oliebaseret træbeskyttelse, hvis dit træværk tidligere er malet med vandbaseret træbeskyttelse.

Er oliemaling farligt?

En oliebaseret maling til indendørs træværk vil typisk være kodet med 2-1. Den relativt høje sundhedsrisiko 2 ved indånding er typisk for oliebaserede malinger, der afgasser organiske opløsningsmidler. Også produkter til fortynding af maling og lak er mærket med en MAL-kode.

Hvad er forskellen på vandbaseret og oliebaseret maling?

Forskellene mellem vandbaseret og oliebaseret maling Forskellen mellem de to typer maling er primært det opløsningsmiddel, der bruges til at gøre farven flydende, så du kan påføre den på den overflade, du skal male. Ved oliebaseret bruger man mineralsk terpentin, mens man i vandbaseret maling, selvsagt bruger vand.

Hvad er emulsion maling?

Emulsionsmaling, vandig maling, hvor bindemidlet er en emulsion af fx plastpartikler (plastmaling), oliepartikler (olieemulsionsmaling) eller blandinger deraf. Emulsionsmaling tørrer ved fordampning af vandet, hvorefter bindemiddelpartiklerne danner en sammenhængende film. Se også plastmaling.

Kan man male med oliemaling på Vandmaling?

Hvis det er træbeklædningen der skal males, kan i benytte enten vandbaseret eller oliebaseret maling. Men vær opmærksom på at hvis træet allerede tidligere er malet, kan du godt male med vandbaseret ovenpå oliebaseret - men IKKE oliebaseret ovenpå vandbaseret.

Kan man male med oliemaling på plastmaling?

Ja, man kan godt male med linoliemaling på eksisterende anden maling som plastmaling (=”vandbaseret”) , alkydmaling (s.k. oliemaling) o.l. At vide dette, sparer én for masser af arbejde!

Hvordan bruger man malemiddel?

Når man bruger fortyndere/malemiddel kræver det, at man er vågen i forhold til, aldrig at påføre et olielag med mere olie i, end det underliggende lag. Det vil forårsage krakeleringer. Dette gælder for lige meget hvilken fortynder du vælger at bruge.

Hvad er den bedste træbeskyttelse?

Bedste Træbeskyttelse i Test –

 • Bedste i test – Gori 612 træbeskyttelse.
 • Bedste til ældre træværk – Gori 606 træbeskyttelse.
 • Bedste til insektbehandling – Gori 22/7 træbeskyttelse.
 • Bedste for miljøet – Wallman 02 træbeskyttelse.
 • Bedste mod råd/flammer – Wallman 01 træbeskyttelse.
 • Bedste transparante – Gori 505 træbeskyttelse.
25. apr. 2022

Hvad er Plastalkyd?

Plast-alkyd-maling, vandig maling, hvis bindemiddel er en dispersion af plast i kombination med alkyd, alkydolie eller olie. Alkyd/olie-delen kan være dispergeret eller emulgeret i vandet eller være bundet direkte til plastbindemidlet.

Kan man blande olie og akrylmaling?

Hvor akryl er opløselig i vand, er alkyd opløselig i olie. Da olie og vand som bekendt ikke kan blandes, kræver det tilsætning af en emulgator at sikre, at en blanding af de to opløsninger ikke skiller.

Hvad blander man oliemaling med?

Hvad er oliemaleri? Oliemaleri er en malegrund påført oliemaling, oftest på et lærred. Oliemalingen består af farvepigmenter blandet med olie. Forskellige teknikker og udtryksformer har igennem tiden dannet præcedens, og er blevet til det man kalder for: en skole.

Hvordan renser man pensler med oliemaling?

Sådan gør du ruller og pensler rene Ved olieholdig maling skal pensler og malerruller rengøres med penselrens efterfulgt af vand, mens vandbaseret maling blot skylles ud med koldt eller lunkent vand.

Hvad er bedst oliemaling eller vandbaseret?

Det er en stor fordel at der er elastisitet i træbeskyttelsen, når træet nedenunder arbejder, i koldt og varmt vejr og fugtigt og tørt vejr. Derfor er det en fordel at male med vandbaseret træbeskyttelse. Det er nemlig pga. revner i træbeskyttelsen, at vand og skidt og snavs som skimmel og svamp kan komme ind i træet.

Hvad er Floetrol?

Floetrol er et vandbaseret malingstilsætning/additiv, hvor du har mulighed for at tilsættes alle typer vandbaseret maling, det kan være akryl ink, Golden fluid, acrylic heavy body som er den almindelige tykke akrylmaling, ja som sagt alle former for vandbaseret maling.