:

Hvor gammel er et træ?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor gammel er et træ?
 2. Kan man klage over naboens træer?
 3. Hvor høje må træer være?
 4. Hvornår er et træ fredet?
 5. Hvor gammel er et bøgetræ?
 6. Hvor gammel er det ældste træ i Danmark?
 7. Kan nabo kræve træ fjernet?
 8. Kan man dræbe et træ?
 9. Hvem skal fjerne grene fra naboens træ?
 10. Kan man dyrke pinjetræer i Danmark?
 11. Kan man få fredet et træ?
 12. Hvor hurtigt vokser et bøgetræ?
 13. Hvor bredt er et bøgetræ?
 14. Hvor ligger Danmarks ældste egetræ?
 15. Hvad er de ældste og naturlige træer i Danmark?

Hvor gammel er et træ?

Et fritvoksende træ med en stammeomkreds på 2,5 meter vil sædvanligvis være 100 år gammelt; i en stor skov vil det være cirka 200 år og i en allé eller lignende hvor kronen er delvist trykket, cirka 150 år.

Kan man klage over naboens træer?

Er du generet af din nabos træer, er det en god idé at kende reglerne i Hegnsloven. Udgangspunktet er, at du ikke må skære grene af naboens træer. Og det er uanset, om de skygger, eller grenene går ind over din grund. Du kan heller ikke kræve, at din nabo selv går i gang med motorsaven.

Hvor høje må træer være?

Ingen regler for træer på din egen grund Og der er heller ingen grænser for, hvor højt træet må blive. Med mindre der er tale om en stribe træer, som tilsammen udgør et hegn.

Hvornår er et træ fredet?

Et træ kan være udpeget som fredet eller bevaringsværdigt i en lokalplan, byplanvedtægt, landskabsfredning eller i en deklaration. Baggrunden er ofte, at træerne har stor kultur- og naturmæssig værdi og målet er, at de skal bevares længst muligt.

Hvor gammel er et bøgetræ?

I Klinteskoven på Møn finder man nogle af Danmarks ældste bøgetræer, og her ses bøgetræer i alle aldre fra nyspirede træer til mere end 400 år gamle bøgetræer. De fleste bøgetræer bliver dog sjældent mere en 350 år gamle.

Hvor gammel er det ældste træ i Danmark?

Konge-egen vokser i Jægerspris Nordskov. Du kan tage op og se det gamle træ - og mærke tiden. Tænk 1500 år. Kongeegen er omkring 1500 år og dermed Danmarks ældste træ.

Kan nabo kræve træ fjernet?

Du må ikke bestemme over naboens træ Som udgangspunkt kan du ikke kræve, at naboen fælder et træ, der står på hans eller hendes grund. Kun hvis naboen bliver dømt til det gennem domstolene, kan træet forlanges fældet.

Kan man dræbe et træ?

Vær opmærksom på at når træet er dødt,vil grenene falde ned efterhånden og det kan knække der hvor du har ringet det. Vandgran kan være svære at få alt barken af,da det er meget ujævn furet på langs. Det skal være væk i hele bæltet, for at det ikke skal trække saft op. Op til 3 år er normalt indet stopper væksten.

Hvem skal fjerne grene fra naboens træ?

Hvis grenene fra naboens træ hænger så lavt ind over din grund, at du ikke kan komme til med dine havemaskiner, må du gerne beskære grenene i skellinjen. Grenene udgør sikkerhedsfare. Hvis der hænger gamle, rådne grene ind over grunden, og de udgør en sikkerhedsfare, kan du kræve, at naboen skærer grenene af.

Kan man dyrke pinjetræer i Danmark?

»Da jeg begyndte at plante pinjetræer, sagde folk, at jeg var en idiot. De sagde, at den slags træer aldrig ville kunne vokse her. Men nu har de været her i flere årtier. De vokser godt.

Kan man få fredet et træ?

Gennem 70 år har det været muligt at frede træer og trægrupper. Det har DN taget initiativ til i en lang række tilfælde. Fredning er dog en omstændelig proces, som kræver mange ressourcer både i DN og hos myndighederne. Derfor sker fredning af enkelttræer nu kun i absolut særlige tilfælde.

Hvor hurtigt vokser et bøgetræ?

Under normale forhold vokser bøgeplanten omkring 50 cm om året.

Hvor bredt er et bøgetræ?

Normalt bliver bøg 25-30 meter høj, men den kan blive op til ca. 40 meter. Stammen kan blive op til 2 meter i diameter.

Hvor ligger Danmarks ældste egetræ?

Konge-egen vokser i Jægerspris Nordskov. Du kan tage op og se det gamle træ - og mærke tiden. Tænk 1500 år. Kongeegen er omkring 1500 år og dermed Danmarks ældste træ.

Hvad er de ældste og naturlige træer i Danmark?

Danmarks ældste levende organisme er egetræet Kongeegen, der står i Jægerspris Nordskov nord for København. Præcist, hvor gammelt træet er, vides ikke, men med en alder på mellem 14 år har det overlevet alle andre egetræer herhjemme.