:

Hvad er alkaliske stoffer?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er alkaliske stoffer?
 2. Hvad betyder alkalimetaller?
 3. Hvilket metal reagerer kraftigt med vand?
 4. Hvilke rengøringsmidler er basiske?
 5. Hvilke ting er basisk?
 6. Hvilke grundstoffer er ædelgasser?
 7. Hvad betyder halogener?
 8. Hvad er BLYS Atomsymbol?
 9. Hvad dannes når natrium reagerer med vand?
 10. Er toiletrens basisk?
 11. Hvilke 4 slags rengøringsmidler må du bruge som sosu?
 12. Hvad er Basekost?
 13. Hvilke fødevarer er syredannende?
 14. Hvor står ædelgasserne i det periodiske system?
 15. Hvad kaldes de stoffer der befinder sig i 7 hovedgruppe?

Hvad er alkaliske stoffer?

Alkaliske jordartsmetaller er de seks metalliske grundstoffer, der udgør 2. gruppe i det periodiske system. Gruppen omfatter beryllium, magnesium, calcium, strontium, barium og radium. De danner alle ioner med ladningstallet +2 og er gode elektriske ledere.

Hvad betyder alkalimetaller?

Alkalimetaller er de seks metalliske grundstoffer i 1. gruppe af det periodiske system. Alle er meget elektropositive og danner ioner med ladningstal +1. Gruppen omfatter lithium, natrium, kalium, rubidium, cæsium og francium.

Hvilket metal reagerer kraftigt med vand?

Alkali-metaller plejer at reagere særdeles kraftigt og hurtigt, når de bliver blandet med vand. Derfor opstillede forskerne eksperimentet på en særlig måde, hvor de kunne sænke metallernes reaktion. De tog en sprøjte fyldt med natrium og kalium, der bliver flydende ved stuetemperatur.

Hvilke rengøringsmidler er basiske?

I rengøringsmidler: Mange af de almindelige rengøringsmidler vi kender fra vores husholdning er basiske, det gælder f. eks. brun sæbe og sæbespåner. I kemikalier: Mange rengøringskemikalier, der kan bruges til den mere grove rengøring, som afløbsrens og affedtning, er også basiske f.

Hvilke ting er basisk?

Surt, neutralt og basisk Værdien 0 er meget mere sur end værdien 6. Alt hvad der er neutralt, som for eksempel vand, har en pH-værdi på cirka 7. Den værdi ligger altså midt på skalaen. Hvis et produkt er basisk, har det en pH-værdi fra 8-14.

Hvilke grundstoffer er ædelgasser?

Ædelgasser er de seks grundstoffer i 18. gruppe i det periodiske system, helium, neon, argon, krypton, xenon og radon. Alle seks er de farveløse og lugtfrie gasser. Ædelgasserne har en stabil elektronstruktur med otte elektroner i yderste skal; derfor reagerer de kun meget trægt med andre stoffer.

Hvad betyder halogener?

Halogenerne (af græsk; "saltdannere"), er en kemisk serie af grundstoffer i det periodiske system, som omfatter den 7. hovedgruppe (i visse ældre udgaver af det periodiske system: gruppe VII eller VII-A): Fluor. Klor (også stavet "chlor" i kemiens verden)

Hvad er BLYS Atomsymbol?

Bly er et blødt tungmetal. Det er placeret i det periodiske systems 14. gruppe. Blys atomtegn er Pb.

Hvad dannes når natrium reagerer med vand?

Natrium reagerer voldsomt med vand under dannelse af natriumhydroxid og hydrogen som antændes pga. den kraftige varmeudvikling. Metallet er så blødt at man kan skære i det med en kniv konsistensen er næsten som blød karamel.

Er toiletrens basisk?

Når du skal fjerne kalk og rust vil et rengøringsmiddel med en sur pH-værdi være optimal. Netop derfor har toiletrens for eksempel en ret lav pH-værdi.

Hvilke 4 slags rengøringsmidler må du bruge som sosu?

Til almindelig rengøring i et hjem har man behov for fire rengøringsmidler:

 • Et universalregøringsmiddel.
 • Opvaskemiddel.
 • Eddike.
 • Evt. wc-rens.

Hvad er Basekost?

Kort om syre/base-kosten Du skal spise en kost, der indeholder cirka en femtedel syredannende og fire femtedele basedannende. BASEDANNEDE FØDEVARER: Rå frugter, rå og varmebehandlede grøntsager, kartofler, mandler, syrnede mejeriprodukter (f. eks.

Hvilke fødevarer er syredannende?

Syredannende er:

 • Kød (kalv, okse, svin)
 • Fisk, skaldyr.
 • Fjerkræ, æg.
 • Mejeriprodukter (mælk, smør, ost, fløde)
 • Kornprodukter (mel, brød, pasta, spaghetti, kiks, knækbrød m.m.)
 • Alkohol, kaffe, te, sodavand, vin, saft fra karton og flaske.
 • Slik, is, chokolade, pizza.
 • Tobak, stress, medicin.

Hvor står ædelgasserne i det periodiske system?

Ædelgasser er de seks grundstoffer i 18. gruppe i det periodiske system, helium, neon, argon, krypton, xenon og radon. Alle seks er de farveløse og lugtfrie gasser. Ædelgasserne har en stabil elektronstruktur med otte elektroner i yderste skal; derfor reagerer de kun meget trægt med andre stoffer.

Hvad kaldes de stoffer der befinder sig i 7 hovedgruppe?

Alle atomerne fra hovedgruppe VII er ikke-metaller, da de alle ligger over den røde metaltrappe. Alle atomerne i hovedgruppe VII har 7 elektroner i yderste skal. Som eksempel ser vi her elektronstrukturerne for F og for Cl: Elektronstrukturen for F (fluor).