:

Hvad er forskellen på ædelsten og halvædelsten?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er forskellen på ædelsten og halvædelsten?
  2. Hvad farve har agat?
  3. Hvad definerer en ædelsten?
  4. Hvilken farve har en Topas?
  5. Hvad er Cabochon sten?
  6. Hvad er en sten et symbol på?

Hvad er forskellen på ædelsten og halvædelsten?

Oprindelig blev kun diamant, smaragd, rubin, safir, chrysoberyl, opal og perle anset for ædelsten; alle andre smykkesten var halvædelsten. Senere blev halvædelsten betegnelsen for alle smykkesten med hårdhed mindre end syv; derved var opal og perle ikke længere ædelsten.

Hvad farve har agat?

Agat (Agate) Agaten består af mikro krystalliseret kvarts og dannes når silika fra grundvandet aflejres i hulrummene af vulkanske sten. Ofte er agaten brun, men den kan også være blå, gul eller grøn. Noget af det særlige ved agat stenen, er at den ofte har aflejringer af forskellige toner.

Hvad definerer en ædelsten?

Ædelsten, ældre betegnelse for de smykkesten, der opfylder krav om skønhed, holdbarhed og sjældenhed. Oprindelig bar syv forskellige materialer betegnelsen: Naturskabt diamant, rubin, safir, smaragd, opal, perle og chrysoberyl (varieteten alexandrit).

Hvilken farve har en Topas?

Topas er i sin rene form hvid, men er der under dannelsen specifikke grundstoffer til stede, kan topasen også få andre farver som lyserød, blå, grøn, orange og gul. Topas krystaller kan findes i alle størrelser, fra små krystaller på få gram og op til flere hundrede kilo.

Hvad er Cabochon sten?

En cabochon er en smykkesten, der er slebet afrundet uden facetter. Selve grundformen er mest rund eller oval mens bunden er helt flad. Siden Ravstedhus blev grundlagt i 1987 har vi handlet med halvædelsten og holdt utallige kurser i stenslibning, hvor vi også har lært kursister at slibe cabochoner.

Hvad er en sten et symbol på?

Sten, mange kulturer har tillagt eller tillægger sten eller bestemte sten særlig betydning. Sten har været forbundet med frugtbarhed (fallossymbolik) og skabelse (jævnfør også meteorsten), guder (fx Mithras) blev født af sten, stenen ses som en parallel til Moder Jord.