:

Er jubilæumsmønter noget værd?

Indholdsfortegnelse:

  1. Er jubilæumsmønter noget værd?
  2. Hvad er det højeste beløb en butik er forpligtet til at modtage når man kun vil betale med mønter?
  3. Hvad er en gammel 1 krone værd?
  4. Kan en forretning nægte at modtage kontanter?
  5. Hvor meget må butikker modtage kontant?

Er jubilæumsmønter noget værd?

Mønter kan nemlig også have en værdi, selvom de har mange år på bagen og for længst er udateret. På DBA er der flere annoncer med mønter til salg lige nu. For eksempel står en gammel 25 øre til en værdi af 80 kroner og en 10-øre til hele 300 kroner. Dog svinger det meget, hvad den enkelte mønt er værd.

Hvad er det højeste beløb en butik er forpligtet til at modtage når man kun vil betale med mønter?

Betaling af store beløb i mønter Efter møntloven § 4, stk. 3 har ingen pligt til i én betaling at modtage mere end femogtyve mønter af hver enhed. Dvs. maksimalt 25 stk.

Hvad er en gammel 1 krone værd?

Det der ikke er noget værd Markedet er oversvømmet af disse mønter. 1 krone i gult metal og almindelig slidt kvalitet med følgende årstal: 1925, 1926, 1934, 1936, 1939, 1940, 1942, 1944-53, 1955-58. Disse er dog altid en krone værd stykket. 1 krone kobbernikkel .

Kan en forretning nægte at modtage kontanter?

Hvis en butik ønsker at afvise kontanter allerede fra kl. 20.00, skal butikken underrette Finanstilsynet herom. Butikker har desuden ikke pligt til at tage imod kontanter, hvis der er tale om fjernsalg eller et salg i et egentligt selvbetjeningsmiljø – fx en parkeringsautomat.

Hvor meget må butikker modtage kontant?

Hvidvasklovgivningens maksimumgrænse. Det følger af hvidvasklovgivningen, at det for erhvervsdrivende er forbudt at modtage mere end 50.000 kr. som kontant betaling. Maksimumgrænsen kan ikke omgås ved, at betalingen sker i rater.