:

Hvordan virker et LAN kabel?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan virker et LAN kabel?
 2. Hvad er forskellen på UTP og FTP?
 3. Hvad er et patchkabel?
 4. Hvad er et LAN stik?
 5. Hvad er forskellen på Cat6 og Cat7?
 6. Hvordan tilslutter man LAN kabel?
 7. Hvad er forskel på skærmet og uskærmet netværkskabel?
 8. Hvad står UTP for?
 9. Hvordan laver man et patchkabel?
 10. Hvad er forskellen på LAN og WAN?
 11. Hvor langt må man trække et Cat Cat6 kabel?
 12. Hvilket netværkskabel til 1000 Mbit?
 13. Hvordan får man ethernet?
 14. Hvorfor bruger vi skærmede kabler til netværk?
 15. Hvilket netværkskabel til router?

Hvordan virker et LAN kabel?

LAN er en forkortelse for begrebet ”Local Area Network”, og dækker i grove træk over en hvilken som helst forbindelse mellem digitale enheder i et givent fysisk rum. Den helt store pointe ved en LAN-forbindelse er således, at man på denne måde er i stand til at dele filer og data med andre brugere på en effektiv maner.

Hvad er forskellen på UTP og FTP?

Har netværkskablet betegnelsen UTP, betyder det derfor at, kablet er uskærmet (Unshielded Twisted Pair). Har netværkskablet betegnelsen FTP eller STP er kablet skærmet. De forskellige bogstaver forklarer hvordan skærmen er placeret inde i kablet. Er det FTP har netværkskablet en ydre skærm rundt om alle lederne.

Hvad er et patchkabel?

Et Internetkabel kaldes også for et netværkskabel, ethernetkabel, patchkabel eller for RJ45. Kablerne fås i mange forskellige afskygninger, og de er inddelt i kategorier. Vores guide hjælper med at belyse Cat 5, 6, 7, 8 og alle de andre forkortelser. Internetkabler bruges til at lave netværksinstallationer.

Hvad er et LAN stik?

Hvad betyder LAN? LAN betyder Local Area Network, som oversat til dansk er et lokalt netværk. Det bruges i sammenhænge, hvor man kobler mange computere 'online' til den samme dataforbindelse, og derved skabes et netværk.

Hvad er forskellen på Cat6 og Cat7?

Cat5, Cat5e, Cat6, Cat6a, Cat7, Cat7a og Cat8....Hastighedsforskelle på netværkskabler.

Netværkskabel kategoriMax dataoverførselMax båndbredde
Cat610 Gbps over 55m.250 MHz
Cat6a10 Gbps over 100m.500 MHz
Cat710 Gbps over 100m.600 MHz
Cat7a40 Gbps over 30m.1000 MHz

Hvordan tilslutter man LAN kabel?

Sådan tilslutter du et internet kabel via router

 1. Step 1: Tænd din router.
 2. Step 2: Sørg for, at den har forbindelse til internettet (Lamperne skal lyse grønt)
 3. Step 3: Indsæt den ene ende af dit internet kabel til routeren.
 4. Step 4: Indsæt den anden ende af dit internet kabel til din computer.

Hvad er forskel på skærmet og uskærmet netværkskabel?

Et skærmet kabel er typisk lidt hårdere end et U-UTP uskærmet kabel, men stadig blødt nok til at det er let at arbejde med. Et kabel med én skærm som dette er desuden en smule tykkere end de uskærmede kabler. Dette netværkskabel er et skærmet kabel udstyret med én skærm.

Hvad står UTP for?

U/UTP: Ikke afskærmet. U/UTP Netværkskablet bruger man normalt i private opsætninger, hvor der ikke er behov for ekstra afskærmning. U/FTP er et skærmet kabel (Parvis folie). Beskytter mod højfrekvente forstyrrelser.

Hvordan laver man et patchkabel?

Fremstilling af et patchkabel [Fagbøger på internet]...Sådan gør man

 1. Start med den ene ende og fjern yderkappen på netværkskablet, ca 13 mm fra enden af kablet. ...
 2. Læg de enkelte ledere i den rigtige farverækkefølge, fx efter 568A. ...
 3. Indfør lederne i RJ45-stikket. ...
 4. Indfør RJ45-stikket i crimptangen og tryk sammen.

Hvad er forskellen på LAN og WAN?

Et lokalt netværk, er det som man kender hjemme i stuerne i mindre grad, eller i foreningens større netværk som også kan betegnes som et lokalt netværk. WAN, eller Wide Area Network, er termet for et større netværk, hvorpå man over større geografisk afstand kommunikere med hinanden.

Hvor langt må man trække et Cat Cat6 kabel?

De forskellige netværkskabler Netværkskabel CAT 6: Hastighed på max 10 Gbps, op til 100 meter langt (ved 1 Gbps) og 55 meter langt (ved 10 Gbps) og båndbredde på 250 MHz.

Hvilket netværkskabel til 1000 Mbit?

Netværkskabel UTP Cat6 kan give en dataoverførselshastighed på helt op til 1000 Mbps. Køber du et Cat 6 kabel er du garanteret, at det understøtter op til 10Gbps hastigheder op til 50m og omkring 2Gbps på længere distancer.

Hvordan får man ethernet?

Brug Ethernet Hvis Ethernet er tilgængelig, skal du slutte et Ethernet-kabel til Ethernet-port på din Mac med dette symbol . Hvis Mac ikke har en indbygget Ethernet-port, kan du bruge et mellemstik til at slutte Ethernet-kabel til USB- eller Thunderbolt-porten på computeren. Sådan opretter du forbindelse via Ethernet.

Hvorfor bruger vi skærmede kabler til netværk?

Skal du derimod bruge internet kabel i en installation sammen med mange andre kabler, så der er megen interferens, er det smartere at vælge et skærmet kabel. Der findes mange forskellige betegnelser for hvordan internet kabler et skærmede eller ikke skærmede.

Hvilket netværkskabel til router?

Netværkskabel længde Et lille kabel på 0,5 eller 1 meter kan være nok f. eks. hvis din Router er placeret lige ved siden af din computer, hvor et langt netværkskabel på 15 meter eller længere kan være nødvendigt, hvis der er langt imellem Router til enheden, du skal bruge netværk på.