:

Hvor mange piloter er der i SAS?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor mange piloter er der i SAS?
 2. Hvornår strejker SAS?
 3. Er mit fly aflyst SAS?
 4. Hvordan går det med SAS?
 5. Hvor længe varer en strejke?
 6. Hvad gør man hvis SAS strejker?
 7. Hvad gør jeg når mit fly er aflyst?
 8. Hvis dit fly er aflyst?
 9. Hvor lang tid varede Sygeplejerskestrejken?
 10. Hvornår er det tilladt at strejke eller lockoute?
 11. Hvor lang tid må et fly være forsinket?
 12. Kan man aflyse flybilletter?
 13. Hvad sker der hvis man ikke dukker op til flyafgang?
 14. Hvornår kan man få erstatning for forsinket fly?
 15. Hvad handler Sygeplejerskestrejken om?

Hvor mange piloter er der i SAS?

Som en del af den nye aftale forpligter SAS sig endnu en gang til at genansætte de 450 piloter, der blev fyret under pandemien. Og det er SAS også tilfreds med, oplyser selskabets direktør, Anko van der Werf. - Det er en god aftale for alle parter. Det tillader de 450 fyrede piloter at blive genansat.

Hvornår strejker SAS?

Når de ikke til enighed, vil 1.000 piloter gå i strejke. I disse dage forhandler SAS og flyselskabets piloter en ny overenskomst på en adresse i Gamla Stan i Stockholm. Og i dag er det kommet frem, at 1.000 piloter fra Danmark, Sverige og Norge vil gå i strejke fra den 29. juni.

Er mit fly aflyst SAS?

DR Nyheder opdaterer løbende overblikket over aflyste SAS-afgange med informationer fra SAS' hjemmeside. Passagerer opfordres til også at tjekke status på deres flySAS' hjemmeside, da overblikket over aflysninger hele tiden kan ændre sig.

Hvordan går det med SAS?

I en pressemeddelelse fra SAS fremgår det, at strejkens omkostninger for SAS forventes at overstige 1,5 milliarder svenske kroner – svarende til lidt over en milliard danske kroner. I løbet af de 15 dage, som strejken har varet, er omkring 380.000 passagerer blevet påvirket af omkring 3700 aflyste fly.

Hvor længe varer en strejke?

Den rigtig lange strejke Hvis det går helt galt, og parterne ikke kan blive enige, kan strejken blive rigtig lang. - En strejke, der varer hen over to-tre måneder, vil tømme SAS' kasse, siger Jacob Pedersen.

Hvad gør man hvis SAS strejker?

- Du har ret til at få pengene tilbage eller blive ombooket til næste ledige afgang. Og hvis du venter på det, mens du er ude og rejse, så har du også ret til kost og logi, siger Vibeke Myrtue Jensen, der er politisk rådgiver i Forbrugerrådet Tænk.

Hvad gør jeg når mit fly er aflyst?

Bliver flyet aflyst, skal du derfor både rette skriftlig henvendelse til flyselskabet og til rejsearrangøren, fx per mail. Når du kontakter rejsearrangøren, kan du kræve, at de leverer en tilsvarende rejse.

Hvis dit fly er aflyst?

Hvis dit fly bliver aflyst, skal flyselskabet give dig besked om det. Det er flyselskabet, der skal dokumentere, at du har modtaget denne information, og hvornår du har modtaget informationen. Er flyet aflyst, skal flyselskabet tilbyde dig disse valgmuligheder: Tilbagebetaling af den fulde købspris for billetten.

Hvor lang tid varede Sygeplejerskestrejken?

Sygeplejerskestrejken 2021 (19. juni 2021 - 28. august 2021) var en strejke foranlediget af uoverensstemmelser ved overenskomstforhandlingerne i 2021 mellem medlemmerne af Dansk Sygeplejeråd og regionerne.

Hvornår er det tilladt at strejke eller lockoute?

Overenskomstmæssig eller -stridig strejke Strejke (og blokade) er lovlige kampskridt, når - og kun når - de er varslet af FOA i forbindelse med forhandling om nye overenskomster. Under sådanne konflikter dækker FOA normalt de strejkende medlemmers løntab under strejken.

Hvor lang tid må et fly være forsinket?

Hvis du er forsinket mindst tre timer i ankomsten til din slutdestination, kan du have krav på kompensation. Du har dog ikke krav på kompensation, hvis forsinkelsen skyldes usædvanlige omstændigheder som uvejr, visse former for strejker, fabrikationsfejl på flyet eller flyvelederrestriktioner.

Kan man aflyse flybilletter?

Flyrejser. Hvis flyselskabet har aflyst dit fly, er udgangspunktet, at du kan vælge mellem at blive ombooket eller få pengene tilbage. Du har ret til at få det fulde beløb for flybilletten tilbage. Det gælder også, hvis du har købt billetten hos en billetformidler i stedet for direkte hos flyselskabet.

Hvad sker der hvis man ikke dukker op til flyafgang?

Hvis dit fly er forsinket ved afrejsen, har du ret til assistance, erstatning og en returrejse, alt efter forsinkelsens varighed og rejsens længde. Hvis du ankommer til dit bestemmelsessted med en forsinkelse på mere end tre timer, har du ret til erstatning, medmindre forsinkelsen skyldes usædvanlige omstændigheder.

Hvornår kan man få erstatning for forsinket fly?

Økonomisk kompensation ved forsinkelser Du har ret til økonomisk kompensation, hvis dit fly bliver forsinket 3 timer eller mere ved ankomst. Størrelsen på kompensationen afhænger af, hvor og hvor langt du har fløjet.

Hvad handler Sygeplejerskestrejken om?

Siden 19. juni har mere end 5.000 sygeplejersker været i strejke. De strejkende sygeplejersker mener blandt andet, at deres løn blev sat for lavt, da man lavede Tjenestemandsreformen i 1969.