:

Hvad er den største sø i verden?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er den største sø i verden?
 2. Hvad hedder de fem store søer på grænsen til Canada?
 3. Hvad hedder den sydligste af de store søer mellem USA og Canada?
 4. Hvor mange søer er der i Canada?
 5. Hvad er der sket med Aralsøen?
 6. Hvor ligger verdens dybeste sø?
 7. Hvad er den største sø i Europa?
 8. Hvad hedder den største sø i Afrika?
 9. Hvad er den dybeste sø i verden?
 10. Hvad hedder staterne i Canada?
 11. Hvad er populært i Canada?
 12. Hvad er årsagen til at Aralsøen har udviklet sig som den har?
 13. Hvorfor tørrer Aralsøen ud?
 14. Hvad hedder Europas dybeste sø?
 15. Hvad hedder Europas næststørste sø?

Hvad er den største sø i verden?

Lake Superior

Fakta
Overfladeareal82.367 km²
Middeldybde147 m
Største dybde406 m
Volumen12.108 km³

Hvad hedder de fem store søer på grænsen til Canada?

Great Lakes, De Store Søer, fællesbetegnelse for fem søer på grænsen mellem USA og Canada: Superior, Michigan, Huron, Erie og Ontario. De er indbyrdes forbundne og har via Saint Lawrence River udløb i Atlanterhavet.

Hvad hedder den sydligste af de store søer mellem USA og Canada?

Eriesøen, (efter indianerstammen erie, der beboede søens sydlige bred indtil midten af 1600-t.), Lake Erie, den sydligste af De Store Søer mellem USA og Canada; 25.700 km2. Søen udgør en vigtig del af Saint Lawrence Seaway og er ved floder og skibskanaler forbundet med søerne Huron i vest og Ontario i øst.

Hvor mange søer er der i Canada?

Efter at landet var udsat for en omfattende isdækning i mellemistiden er der flere millioner søer i landet; af de søer, der udelukkende ligger i Canada, er mere end 31.000 af disse mellem km² og 563 er større end 100 km². Disse tal omfatter ikke søerne, der ligger på grænsen til USA.

Hvad er der sket med Aralsøen?

I slutningen af 1960'erne blev mængden af fordampningsvand fra Aralsøen større end mængden af vand, der kom til søen, så vandniveauerne faldt dramatisk i 1970'erne og 1980'erne. Mere end 75 procent af overfladearealet og mere end 90 procent af søens volumen er gået tabt.

Hvor ligger verdens dybeste sø?

Bajkalsøen, i det østlige Rusland tæt ved byen Irkutsk; 31.500 km2. Bajkal er verdens dybeste sø; middeldybden er 730 m, og det dybeste sted 1620 m. I alt indeholder den således 23.000 km3 ferskvand, hvilket er 1/5 af alverdens ferskvand i søer.

Hvad er den største sø i Europa?

Ladoga (russisk: Ладожское Озеро) er Europas største ferskvandssø. Den ligger i det nordvestlige Rusland ved den finske grænse.

Hvad hedder den største sø i Afrika?

Victoriasøen, Lake Victoria, i Østafrika mellem den vestlige og den østlige brudzone i Rift Valley; 69.484 km2, Afrikas største og verdens næststørste ferskvandssø (efter Lake Superior). Søen ligger 1134 m.o.h. og er 82 m dyb.

Hvad er den dybeste sø i verden?

Bajkalsøen, i det østlige Rusland tæt ved byen Irkutsk; 31.500 km2. Bajkal er verdens dybeste sø; middeldybden er 730 m, og det dybeste sted 1620 m. I alt indeholder den således 23.000 km3 ferskvand, hvilket er 1/5 af alverdens ferskvand i søer.

Hvad hedder staterne i Canada?

Canada har ti provinser: Alberta , British Columbia , Prince Edward Island , Manitoba , New Brunswick , Nova Scotia , Ontario , Quebec , Saskatchewan og Terre-Newfoundland og Labrador samt tre føderale territorier: de nordvestlige territorier , Nunavut og Yukon .

Hvad er populært i Canada?

De mest populære seværdigheder i Canada

 • Niagaravandfaldene.
 • Capilano-hængebroen.
 • Banff National Park.
 • Glacier Skywalk.
 • Ripley's Aquarium of Canada.
 • Athabasca River.
 • Stanley Park.
 • Jasper National Park.

Hvad er årsagen til at Aralsøen har udviklet sig som den har?

Aral var tidligere verdens fjerdestørste sø med et areal på omkring 68.000 km², men siden 1960'erne er søens areal decimeret på grund af en omfattende afvanding til landbrug i området ved at vende de tilstrømmende floder Syr Darya og Amu Darya for at gøre bomuldsdyrkning muligt.

Hvorfor tørrer Aralsøen ud?

Katastrofen skyldes en række uheldige kunstvandingsprojekter. I området omkring søen blev der fra begyndelsen af 1960'erne dyrket store mængder bomuld. Bomuld kræver meget vand, og derfor blev der anlagt et vidtforgrenet net af kanaler, der hentede vand fra områdets to store floder, Amudarja og Syrdarja.

Hvad hedder Europas dybeste sø?

Hornindalsvatnet er en i Stad og Volda kommuner i Vestland og Møre og Romsdal fylker i Norge. Med sin maksimale dybde på 514 m er den Europas dybeste sø.

Hvad hedder Europas næststørste sø?

Onega er en i Rusland nordøst for Ladoga. Det er Europas næststørste indsø. Onega har afløb til Ladoga igennem floden Svir.