:

Hvor lang tid tager det at få et hundepas?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor lang tid tager det at få et hundepas?
  2. Hvad skal hunde vaccineres for?
  3. Hvor mange gange skal en hvalp vaccineres?
  4. Hvor gammel skal en hvalp være før man kan tage den med på ferie?
  5. Hvad sker der hvis man ikke har hundepas med?
  6. Hvornår kan en hvalp få pas?
  7. Hvornår vaccinere man hvalpe?
  8. Hvornår skal en hund have pas?
  9. Kan man tage sin hund med på ferie?
  10. Hvad er obligatorisk for hunde der skal krydse grænser i EU?

Hvor lang tid tager det at få et hundepas?

Svar: Passet vil være gyldigt, så længe den seneste rabiesvaccination eller revaccination er gyldig. Derfor kan passet bruges, så længe der er i passet er plads til at skrive oplysninger om rabiesvaccination.

Hvad skal hunde vaccineres for?

Vaccinationer beskytter din hund mod smitsomme sygdomme, der i sidste ende kan være livstruende. Hunde vaccineres mod parvovirus, hvalpesyge, smitsom leverbetændelse (hepatitis), leptospirose og ofte mod kennelhoste og rabies.

Hvor mange gange skal en hvalp vaccineres?

Når hvalpen/unghunden har fået sine 3 basisvaccinationer bør den vaccineres hvert 3. år mod hundesyge, leverbetændelse og parvovirus. Vaccination mod leptospirose og kennelhoste bør foretages hvert år.

Hvor gammel skal en hvalp være før man kan tage den med på ferie?

Det grundlæggende krav for at rejse inden for EU er, at hunden er vaccineret mod rabies. Når den grundlæggende vaccination er foretaget, må hunden tidligst rejse efter 21 dage. Hvalpe må ikke vaccineres før i 12-ugers alderen.

Hvad sker der hvis man ikke har hundepas med?

Et hundepas har været obligatorisk i EU siden 2004. Passet fungerer som et bevis på, at hunden har de vaccinationer, den skal have, så den kan rejse frit mellem landene i EU. Men det her pas SKAL altså udstedes i det land, hunden er født i!

Hvornår kan en hvalp få pas?

Hvalpe skal altså minimum være 15 uger gamle, før de kan tages lovligt med til f. eks. Tyskland.

Hvornår vaccinere man hvalpe?

Hvalpe og basisvaccination Hvalpe vaccineres som hovedregel første gang i 8 ugers alderen. Der findes dog vacciner, der kan anvendes fra 6 uger.

Hvornår skal en hund have pas?

​​Hunde, katte og fritter, som befinder sig i Danmark, og som skal ud at rejse med deres ejer eller ind- eller udføres kommercielt fra/til andre EU-lande, skal, før de forlader Danmark, have udstedt det blå EU-selskabsdyrspas. Det er kun bemyndigede dyrlæger, som må udstede et EU-selskabsdyrspas.

Kan man tage sin hund med på ferie?

Hvis du planlægger at tage din hund med på ferie, skal du altid kontakte din dyrlæge i god tid. Dyrlægen vil tjekke hundens vaccinationer og bestemmelserne for rejse med dyr i det eller de lande, hvor du skal holde ferie. Et godt og grundigt forarbejde øger chancen for at ferien bliver en succes - også for din hund.

Hvad er obligatorisk for hunde der skal krydse grænser i EU?

Rejser med kæledyr: hunde, katte og fritter er blevet mikrochippet (i overensstemmelse med de tekniske krav i bilag II til EU-forordningen om transport af selskabsdyr) eller har en letlæselig tatovering, der er påført inden den 3. juli 2011. er vaccineret mod rabies.