:

Hvad koster en vaccine mod helvedesild?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad koster en vaccine mod helvedesild?
  2. Hvordan smitter helvedes ild?
  3. Kan man få tilskud til vaccine mod helvedesild?
  4. Hvor lang tid smitter helvedesild?
  5. Kan helvedesild forebygges?

Hvad koster en vaccine mod helvedesild?

I Storbritannien tilbydes alle personer i alderen 70-79 år vaccination mod helvedesild og i USA er vaccination dækket af Medicare. Herhjemme er Zostavax vaccinen imidlertid meget dyr og koster omkring 1.500 kr. for de, der ikke kan få tilskud på 50 procent fra Sygesikringen Danmark.

Hvordan smitter helvedes ild?

Helvedesild kan smitte personer, som ikke har haft skoldkopper, og give dem skoldkoppeinfektion, hvis de rører ved udbruddet af helvedesild. Der er skoldkoppevirus i blærerne.

Kan man få tilskud til vaccine mod helvedesild?

Når immunforsvaret svækkes, stiger risikoen for helvedesild markant, da immunforsvaret ikke længere kan holde skoldkoppevirus i ave. Sygeforsikringen danmark yder 50% tilskud.

Hvor lang tid smitter helvedesild?

Har du selv helvedesild, kan du ikke smitte andre med helvedesild, men du kan overføre skoldkoppevirusset, så andre (både børn og voksne), der endnu ikke har haft skoldkopper, får skoldkopper. Du kan smitte, så længe du har udbrud med blærer. Når der er skorper på blærerne, er der ikke længere nogen smittefare.

Kan helvedesild forebygges?

Både skoldkopper og helvedesild kan forebygges ved vaccination. Er man blevet udsat for smitte med VZV, anbefales det for særlige grupper af personer at behandle forebyggende med varicella zoster immunglobulin (VZIG).