:

Hvilken type radiator skal jeg vælge?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilken type radiator skal jeg vælge?
 2. Er nye radiatorer mere effektive end gamle?
 3. Hvor stor skal radiatoren være?
 4. Hvad koster det at få sat en radiator op?
 5. Hvad er bedst elradiator eller varmeblæser?
 6. Hvad er en Glasradiator?
 7. Kan man få penge for gamle radiatorer?
 8. Hvad er et varmepanel?
 9. Hvor mange watt yder min radiator?
 10. Hvordan dimensionerer man en radiator?
 11. Hvor meget koster radiator?
 12. Er en varmeblæser dyr i drift?
 13. Er en elradiator dyr i drift?
 14. Hvad er en lavtemperatur radiator?
 15. Hvad er en konvektor radiator?

Hvilken type radiator skal jeg vælge?

En beregning af, hvilken størrelse radiator du har brug for i det enkelte rum, bør foretages af en ingeniør eller en VVS'er. Opvarmes huset ved hjælp af en varmepumpe, fx jordvarme, kan der være behov for større radiatorer, da fremløbstemperaturen på det varme vand, der opvarmer radiatorerne, ikke er særlig høj.

Er nye radiatorer mere effektive end gamle?

Seniorprojektleder Otto Paulsen fra Teknologisk Institut regner med, at du kan spare 30-35 procent i energi ved at skifte fra små til store radiatorer. Den økonomiske besparelse afhænger af størrelsen på dit hjem, og hvilket system du bruger.

Hvor stor skal radiatoren være?

Radiatoren skal have den rigtige størrelse Som tommelfingerregel siger man, at en radiators forbrug er 65 watt pr. m2. Så hvis du vil tjekke om din radiator har den rigtige størrelse, kan du dividere radiatorens ydeevne med 65 og dermed få antal kvadratmeter, som radiatoren kan opvarme.

Hvad koster det at få sat en radiator op?

Hvis du vælger at hyre en professionel og autoriseret VVS'er til arbejdet, ligger prisen omkring de 1000 kr. for selve udskiftningen. Derudover skal du forvente en merpris på selve radiatoren, som kan koste fra 1.500 kr. og op, hvis du køber en stor radiator.

Hvad er bedst elradiator eller varmeblæser?

Den tilsluttes elnettet, men på grund af den cirkulerende olie i radiatorens ribber, holder den længere på varmen end en almindelig elradiator. Endelig er der varmeblæseren, som hurtigt kan sprede varme. Læg dog mærke til, at varmeblæseren ikke er beregnet til indendørs brug.

Hvad er en Glasradiator?

Glasradiatorer kan kobles til det eksisterende varmesystem. De kan være transparente, eller man kan bruge radiatoren som et dekorativt element. Glasset kan belægges med farve, fotos, grafik eller billeder.

Kan man få penge for gamle radiatorer?

Måske kan du få penge for din gamle radiator. Hvis din radiator er forholdsvis ny eller meget gammel, måske endda antik, kan du prøve at sælge den. Der sælges mange radiatorer, både på nettet og på brugtmarkeder rundt om i landet. På nettet kan du en god idé om, hvilken pris din radiator kan sælges til.

Hvad er et varmepanel?

Med et varmepanel kan du nemt hænge det op på en væg mellem to rum. Her bliver varmen jævnt fordelt. På den måde kan du spare gulvplads og samtidig få en behagelig temperatur i flere rum. Hvad end du ser fjernsyn i din stue, eller når din nattesøvn kalder, og det er tid til at gå ind i dit soveværelse.

Hvor mange watt yder min radiator?

En radiator bruger ca. 65 Watt pr. m². Du skal derfor dividere radiatorens Watt med 65 for at regne ud, hvor mangeradiatoren dækker.

Hvordan dimensionerer man en radiator?

Dimensionering af radiatorer er ikke en hel videnskap, men den endelige beregning bør altid udføres af en lokal autoriseret installatør eller VVS-er. Til et gennemsnitshus i det nordiske klima med standardisolering og en taghøjde på 2,40-2,50 meter er effektbehovet cirka 70-75 W pr kvadratmeter gulvareal.

Hvor meget koster radiator?

Prisen for at få udskiftet en radiator ligger som regel på mellem 1000 kroner og 1500 kroner, alt afhængig hvilken model og størrelse af radiator, der er tale, og hvilken VVS'er du får til at klare det for dig.

Er en varmeblæser dyr i drift?

Med en effekt på 1-2 Kwh koster den ca. 3-6 kr. i timen at holde kørende. Det afhænger naturligvis af om der er en termostat, og hvor varmt du sætter den til at køre.

Er en elradiator dyr i drift?

Fordelen ved at vælge en elradiator er at den er nem at installere – du sætter den blot i en stikkontakt (har du flere radiatorer, kan du få en elektriker til at tilslutte dem en fast installation). Ulempen ved at vælge en el radiator er at den er dyr i drift, hvorfor den ikke egner sig til helårsopvarmning af boligen.

Hvad er en lavtemperatur radiator?

Lavtemperatur radiatorer har indbyggede ventilatorer, der fungerer lydløst og øger lavtemperatur radiatorens ydeevne gennem øget konvektion med op til 80%. Lavtemperatur radiatorer eller ventilatorradiatorer er tilpasset moderne, centralvarmesystemer med lav temperatur.

Hvad er en konvektor radiator?

En gulvkonvektor består af en radiator, der får sin varme vand fra dit fyr i form af vand. Helt som du kender en almindelig radiator. Den kan dog også være eldrevet, og dermed bruger den strøm frem for vand.