:

Hvordan benævnes tænderne?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan benævnes tænderne?
 2. Hvad er det sorte på ens tænder?
 3. Hvorfor får man sorte pletter på tænderne?
 4. Kan man fjerner misfarvninger på tænder?
 5. Hvad står tænder for?
 6. Hvad hedder tænderne i undermunden?
 7. Hvorfor bliver en tand mørk?
 8. Hvad er Hypercementose?
 9. Hvorfor får man sort tandkød?
 10. Hvad misfarver tænder mest?
 11. Hvorfor misfarver klorhexidin tænderne?
 12. Hvad symboliserer en tand?
 13. Hvad hedder tænder i overmunden?
 14. Hvor sidder kindtænderne?
 15. Hvordan nummereres tænder?

Hvordan benævnes tænderne?

Den danske tandlæge Victor Haderup var ophavsmand til systemet, der benævner tænderne med tal fra midten og ud til siden. Tænder i overkæben kaldes "plus" og tænder i underkæben kaldes "minus", og placeringen af tegnet i forhold til tallet afgør om tanden sidder i venstre eller højre side.

Hvad er det sorte på ens tænder?

Caries kommer i mange farver fra en kridtet hvid over i de mere mørkebrune nuancer. Caries kan være aktiv og inaktiv. Den kridtede overflade tyder på en aktiv caries, hvor tandens overflade stadig er under nedbrud (demineralisering). En inaktiv kronisk caries kan være mørkebrun eller nærmest sort.

Hvorfor får man sorte pletter på tænderne?

Kaffe, the, rødvin, bær og visse krydderier er kendt for at indeholde farvestoffer, der kan lede til misfarvning af tænder. Det samme gør sig gældende for cigaretter, hvilket betyder at også rygning kan give mørke pletter på tænderne.

Kan man fjerner misfarvninger på tænder?

Tandblegning kan være din løsning Det trænger ind i tanden og kan fjerne eventuelle farvestoffer, der er trængt ind. På den måde kan en tandblegning være løsningen på dine misfarvede tænder. Man bør dog aldrig blege tænder uden først at have talt og rådført sig med en tandlæge.

Hvad står tænder for?

Er tænderne runde, vidner det om rummelighed, og er de mere firkantede, indikerer det, at vi er knap så rummelige og mindre fleksible. Fortænderne i undermunden har en lidt anden betydning. Her kan man aflæse personens energiniveau - i forhold til arbejde, fysiske præstationer og seksualitet. >

Hvad hedder tænderne i undermunden?

De permanente tænder er 32 og omfatter fire fortænder, to hjørnetænder, fire små kindtænder (præmolarer) og seks store kindtænder (molarer) i henholdsvis over- og underkæben.

Hvorfor bliver en tand mørk?

Med alderen bliver tænderne mørkere og mere gullige. Det sker, fordi farvestoffer langsom optages og lagres i emaljen, tænderne slides, og der opstår sprækker, som misfarves. Tanden er overordnet set opbygget af to typer af hårdtvæv – yderst den hårde emalje og derunder den noget blødere dentin (tandben).

Hvad er Hypercementose?

Hypercementose medfører misdannelse af tandens rod og er med til at give den karakteristiske "bulende" form på tandroden og tandkødet.

Hvorfor får man sort tandkød?

Sortsort tandkød kan godt virke foruroligende, især hvis det er en unormal forandring hos dig. Sort tandkød sættes i forbindelse med brugen af tobak og brugen af visse typer medicin. Din læge eller tandlæge kan gennemgå din journal og give dig specifik vejledning.

Hvad misfarver tænder mest?

Eksempler på drikkevarer der misfarver er; kaffe, te, iste, sodavand og nogle juicetyper. Der er også bestemte fødevarer som f. eks. lakrids, nogle krydderier og visse bærtyper der kan medføre gule tænder, hvis du spiser dem ofte eller i store mængder – og ikke husker at børste tænderne efter indtagelse.

Hvorfor misfarver klorhexidin tænderne?

Klorhexidin nedbryder nemlig også de naturlige og nødvendige bakterier i tænder og tandkød. Det kan øge risikoen for at få svamp. Behandling med klorhexidin af mundhulen kan medføre forbigående smagsforstyrrelser og midlertidig misfarvning af tænder og tunge.

Hvad symboliserer en tand?

Tænder bruges jo som bekendt til at bide, tygge og gnave med – alle aktiviteter der symboliserer overlegenhed, magt og autoritet. Måske bør du have mere tiltro til vigtigheden af det du byder ind med? En tand, der falder ud kan også referere til din egen alderdom eller symbolisere død og ødelæggelse.

Hvad hedder tænder i overmunden?

Hjørnetænder: Hjørnetænderne er de lange spidse tænder, som sidder mellem fortænder og kindtænder i både over- og undermund. Hjørnetænderne bruges også til at bide af og flænse med. De små kindtænder(præmolarer): Vi har to små kindtænder i hver side i både over- og underkæbe.

Hvor sidder kindtænderne?

Der er 2 små kindtænder (præmolarer ) i hver side i både over- og undermunden. Hver enkelt kindtand har 2-3 tyggeknuder på tandens tyggeflade . De små kindtænders funktion er at tygge og findele føden. Yderligere har du 3 store kindtænder (molarer ) placeret i hver side af munden i både over- og underkæben.

Hvordan nummereres tænder?

I store dele af verden anvendtes indtil 1970'erne Haderups Nomenklatur fra 1887; i Danmark bruges den fortsat. Ved denne benævnes tænderne i overmunden med + og i undermunden med −, suppleret af en nummerering begyndende ved fortænderne. Tallet står for de højresidige tænder før + eller −, for de venstresidige efter.