:

Hvem får oftest urinvejsinfektion?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem får oftest urinvejsinfektion?
 2. Hvilken antibiotika mod blærebetændelse?
 3. Hvad er den hyppigste årsag til Sundhedssektorerhvervede urinvejsinfektioner?
 4. Hvad kan man gøre for ikke at få urinvejsinfektion?
 5. Hvilke bakterier virker selexid på?
 6. Hvor længe kan man gå med ubehandlet blærebetændelse?
 7. Kan ikke komme af med blærebetændelse?
 8. Kan man have en kronisk blærebetændelse?

Hvem får oftest urinvejsinfektion?

Urinvejsinfektioner ses hyppigt – især hos kvinder – og er som regel forårsaget af bakterier. Halvdelen af alle kvinder vil mindst én gang i livet blive ramt af en urinvejsinfektion, og sygdommen vender tit tilbage. Halvdelen af de ramte får en ny infektion inden for et år.

Hvilken antibiotika mod blærebetændelse?

Hvis din blærebetændelse kræver, at du får antibiotika-tabletter, får du sandsynligvis et sulfonamid, pivmecillinam, et bredspektret penicillin eller nitrofurantoin. Tre dages behandling er som regel nok til kvinder, mens mænd skal have behandling i en uge.

Hvad er den hyppigste årsag til Sundhedssektorerhvervede urinvejsinfektioner?

Sundhedssektorerhvervet urinvejsinfektion omfatter infektioner, som patienten har fået i forbindelse med kontakt til sundhedsvæsenet. Dette kan være i forbindelse med anlæggelse af blærekateter og ved operative indgreb på urinvejene.

Hvad kan man gøre for ikke at få urinvejsinfektion?

Undgå urinvejsinfektioner: Det kan du selv gøre

 1. Få rigeligt med væske. ...
 2. Husk at gå på toilettet. ...
 3. Tøm blæren ordentligt. ...
 4. Tør dig i den rigtige retning. ...
 5. Tag et dagligt brusebad, men drop intimsæben. ...
 6. Tøm blæren før eller efter sex. ...
 7. Skift sexstilling. ...
 8. Lokal hormonbehandling.

Hvilke bakterier virker selexid på?

Virkning og anvendelse Selexid®virker ved at dræbe bakterier, der forårsager infektioner. Selexid® bliver brugt til at behandle: Infektioner i blære eller urinveje ledende fra nyrerne (urinvejsinfektioner). Infektioner forårsaget af en bakterie som hedder salmonella (salmonellosis).

Hvor længe kan man gå med ubehandlet blærebetændelse?

Som regel går en blærebetændelse væk i løbet af et par dage. Det er dog altid en god idé at kontakte din læge, der kan fortælle dig, om du skal have antibiotika eller ej. Fortsætter symptomerne i mere end et par dage, kan det skyldes, at sygdommen har spredt sig til nyrerne, og det giver nyrebækkenbetændelse.

Kan ikke komme af med blærebetændelse?

I disse tilfælde er det en god ide at kurere blærebetændelsen og derefter behandle forebyggende med et mildt antibiotikum med blot én pille dagligt f. eks. 3 måneder i træk. Traditionelt bruges i disse tilfælde et middel, der hedder Monotrim eller nitrofurantoin.

Kan man have en kronisk blærebetændelse?

Mange kvinder lider af kronisk blærebetændelse uden at vide det, og de har mere eller mindre konstant svien ved vandladning, tyngdefornemmelse i underlivet, følsomme slimhinder og er bare aldrig helt på toppen.