:

Hvor mange øvelser i 2-split?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor mange øvelser i 2-split?
 2. Kan man træne to dage i træk?
 3. Hvilke kropsdele burde man træne sammen?
 4. Hvor mange forskellige øvelser pr træning?
 5. Hvor mange øvelser til ben?
 6. Hvilke kropsdele kan man træne?
 7. Hvor mange øvelser i et fullbody program?
 8. Hvor mange ben øvelser skal man lave?
 9. Hvor mange øvelser på en træning?
 10. Hvor mange sæt til ben?

Hvor mange øvelser i 2-split?

2-split programmer Fordelen ved splitprogrammer er, at du kan fokusere mere på hver enkelt muskelgruppe. Det vil sige du kan restituere dig fra en højere volumen og intensitet eftersom frekvensen er lavere. Du vil typisk benytte dig af 2-3 øvelser pr. muskelgruppe alt efter erfaring.

Kan man træne to dage i træk?

Kroppen kan i øvrigt godt holde til at træne et par dage i træk, så man overtræner lidt, men så bør man sørge for at restituere ekstra godt bagefter. En let løbedag kan fint fungere som en form for aktiv pause efter en styrketræningsdag.

Hvilke kropsdele burde man træne sammen?

Et eksempel på et hensigtsmæssigt 3-split kunne se sådan her ud:

 • Mandag: Ryg/biceps.
 • Tirsdag: Bryst/triceps.
 • Onsdag: Ben/skulder.
 • Torsdag: Ryg/biceps.
 • Fredag: Bryst/triceps.
 • Lørdag: Ben/skulder.
 • Søndag: Fri.

Hvor mange forskellige øvelser pr træning?

Der skal relativt store træningsmængder til for at få muskelvækst. Hvis du træner hele kroppen igennem 3 gange om ugen, bør du lave 3-6 sæt pr. muskelgruppe. Det kan fx være 2 forskellige øvelser, der rammer overarmene – hvor du laver 2-3 sæt af hver øvelse.

Hvor mange øvelser til ben?

At opbygge masse med kun fire øvelser lyder for godt til at være sandt, men hvis de bliver lavet korrekt, kan disse fire øvelser ramme det optimale antal muskelfibre, der kræves for at opnå et overordnet større udseende.

Hvilke kropsdele kan man træne?

Til hver træning får du altså trænet hele kroppen igennem på én gang: skuldre, arme, bryst, mave, ryg, baller, ben. Splitprogram deler kroppens muskelgrupper op i minimum to dele.

Hvor mange øvelser i et fullbody program?

I et fullbody program er det meget normalt at lave 2 øvelser for de store muskelgrupper, og 1 øvelse for de mindre. Typisk vil man lave mellem 3-5 sæt pr. øvelse.

Hvor mange ben øvelser skal man lave?

Typisk vil man lave mellem 3-5 sæt pr. øvelse. Så op imod 10 sæt pr. muskelgruppe for de store muskelgrupper, og op imod 5 sæt for de mindre muskelgrupper, er meget passende i et fullbody-program.

Hvor mange øvelser på en træning?

Vi anbefaler at du maks laver 12 sæt pr. muskelgruppe pr. træning og maks 30 sæt total i alle øvelser på en træning. Laver du mere end det, så forøg med en ekstra træningsdag.

Hvor mange sæt til ben?

En generel anbefaling er, at starte på 8-10 sæt om ugen for store muskelgrupper, som bryst, forlår og ryg (måske lidt mere for ryg evt. 10-12 sæt) og for mindre muskelgrupper som biceps, triceps, skulder og baglår på 6-8 sæt. Jeg anbefaler at du starter med færre sæt end du tror du kan - og derfra øge gradvist.