:

Kan man bruge autostol uden base?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man bruge autostol uden base?
 2. Hvilken vej skal autostol vende?
 3. Hvad er forskellen på Cybex autostole?
 4. Hvilken side i bilen skal babyen sidde?
 5. Kan autostol med isofix bruges uden isofix?
 6. Er det lovligt at eftermontere isofix?
 7. Hvornår må et barn vende fremad i autostol?
 8. Hvornår må baby sidde i fremadvendt autostol?
 9. Hvad er forskellen på Cybex m-Fix og S fix?
 10. Hvilken autostol er bedst i test?
 11. Hvornår må baby vende fremad i ergobaby?
 12. Hvordan skal baby sidde i en autostol?
 13. Hvis man ikke har isofix i bilen?
 14. Hvad er sikrest Isofix eller sele?
 15. Kan man få Isofix på forsædet?

Kan man bruge autostol uden base?

Basen skal kun bruges til babystolen Som udgangspunkt skal basen kun bruges til babystolen. Det er nemlig kun babystolen, som man sætter fast med baserne, da de næste størrelser har isofix-kroge direkte under stolen og man ikke tager den ud og ind af bilen, som ved babystolen.

Hvilken vej skal autostol vende?

Autostole til babyer skal altid vende bagud. Bagudvendte autostole beskytter særligt barnets nakke, der ikke er stærk nok til at holde hovedet, hvis du er involveret i et frontalt sammenstød.. Dit barn skal derfor sidde i en bagudvendt autostol til det er minimum 75 cm langt og mindst 15 måneder gammel.

Hvad er forskellen på Cybex autostole?

Cybex Solution S2 kan du kun trække hovedstøtten op. Ryglænet udvider sig ikke, når du justerer hovedstøtten, som den eksempelvis gør på Cybex Solution Z. På dette punkt er der derfor en forskel på de to populære autostole fra Cybex, og det gør, at Solution S2 eksempelvis fylder mindre i bilen.

Hvilken side i bilen skal babyen sidde?

Hvor skal autostolen placeres i bilen? FDM anbefaler, at børn altid placeres på bagsædet. Ønsker du at placere et barn på forsædet i en autostol, så se i bilens instruktionsbog, om det er muligt. Læg også mærke til, hvordan autostolen skal monteres ifølge instruktionsbogen.

Kan autostol med isofix bruges uden isofix?

Har du en autostol, der kun kan monteres med Isofix, så kan det kan hænde, at du lander i en bil der ikke har Isofix. Har du derimod en autostol, der kan monteres med både selemontering og Isofix, så har du sikret dit barns sikkerhed uanset hvad.

Er det lovligt at eftermontere isofix?

Hvis bilen er forberedt til montering af ISO fix beslag med gevindhuller, og det kun er at skrue beslagene fast til vognbunden, er det naturligvis lovligt at montere beslagene. Hvis der derimod er tale om uautoriseret montering i "nogle huller", er det ulovligt.

Hvornår må et barn vende fremad i autostol?

ved iSize reglerne ikke må vende stolen fremad før barnet er mindst 15 mdr. og over 87 cm. Gør du det allerede når barnet er 14 mdr. vil det være forkert brug af sikkerhedsudstyr.

Hvornår må baby sidde i fremadvendt autostol?

Ifølge UN R129 (i-Size) skal børn sidde bagudvendt til de er mindst 15 måneder gamle, men hos BeSafe anbefaler vi, at du lader dit barn sidde bagudvendt til mindst 4 års alderen, og gerne længere. Nogle autostole i denne gruppe kan både bruges fremadvendt og bagudvendt.

Hvad er forskellen på Cybex m-Fix og S fix?

Produktet Cybex Solution S i-Fix kan kun monteres med ISOFIX, mens Cybex Solution M-Fix både kan monteres både med ISOFIX og sikkerhedssele. Produktet Cybex Solution S i-Fix har en bredere siddedel og er derfor mere behagelig for barnet at sidde i.

Hvilken autostol er bedst i test?

Autostol test - Her er den bedste autostol

 • Maxi-Cosi AxissFix (0-13 kg) Pris: 1.999 kr. ...
 • Britax Römer (0-13 kg) Pris: 822 kr. ...
 • Cybex Aton 5 (0-13 kg) Pris: 829 kr. ...
 • Cybex-Aton-M-i-Size. Pris: 1447 kr. ...
 • Cybex Pallas S-Fix (9-18 kg) Pris: 1.711 kr. ...
 • Joie Bold Ember (9-18 kg) ...
 • Axkid Minikid 2 (9-18 kg) ...
 • Maxi-Cosi Tobi.

Hvornår må baby vende fremad i ergobaby?

FALSK: Du vælger naturligvis selv, om du vil bære dit barn udadvendt, men det er ikke en ergonomisk stilling. Derfor skal det kun være kortvarigt, maks. 15-30 minutter ad gangen. Og ja, du skal ikke bære dit barn i udadvendt position, før dit barn har sikker hovedkontrol (4-6 måneder).

Hvordan skal baby sidde i en autostol?

Du skal sikre, at dit barns vægt er inden for autostolens vægtgrænse.

 1. At selen sidder korrekt på dit barn.
 2. At barnets hoved ikke stikker op over kanten på stolen.
 3. At stolen monteres korrekt i bilen.
 4. At dit barn sidder godt.

Hvis man ikke har isofix i bilen?

Som førnævnt, så er der desværre nogle forældre der har en bil, som ikke har et Isofix system. De bliver nødt til at købe autostole, der kan monteres med den gamle selemonteringsstandard. Det bedste i dette tilfælde ville være, at købe en autostol, der kan begge dele.

Hvad er sikrest Isofix eller sele?

Ved at kigge udelukkende på kollisionstestdata, siges det at Isofix og en korrekt installeret autostolen med sele giver den samme sikkerhed.

Kan man få Isofix på forsædet?

De fleste stole er udformet sådan, at de monteres med enten isofix eller med sele. De mest sikre stole er dog dem, der monters med isofix.” Har bilen ikke isofix på forsædet, råder FDM til, at stolen isofixmonteres på bagsædet.