:

Hvem vandt borgerkrigen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem vandt borgerkrigen?
 2. Hvornår var borgerkrigen?
 3. Hvad skete der i 1535?
 4. Hvilke konsekvenser havde borgerkrigen?
 5. Hvorfor udbrød der borgerkrig i Danmark?
 6. Hvad skete der efter borgerkrigen?
 7. Hvor mange stater er der i USA?
 8. Hvor lang tid har København været belejret under Grevens Fejde?
 9. Hvorfor havde Danmark ikke nogen konge da Grevens Fejde startede?
 10. Hvordan endte den amerikanske borgerkrig?
 11. Hvilke konsekvenser fik den spanske borgerkrig?

Hvem vandt borgerkrigen?

Borgerkrigen i USA endte med nordstaternes sejr og afskaffelse af slaveriet. Men mange mennesker blev dræbt. * Den amerikanske borgerkrig varede fra 18 mellem USA's sydstater og nordstater. * Abraham Lincoln var imod, at slaveri skulle tillades i nye stater, der kom med i USA.

Hvornår var borgerkrigen?

Den Amerikanske Borgerkrig varede fra . Den begyndte, da en række Sydstater løsrev sig fra føderationen (De Forenede Stater). Kampen mellem de såkaldte unionister fra Nordstaterne og konføderalisterne, eller oprørerne, fra Sydstaterne, handlede om USA's indretning økonomisk, socialt og administrativt.

Hvad skete der i 1535?

Slaget ved Helsingborg udspillede sig den 13. januar 1535 som en del af den danske borgerkrig Grevens fejde. Slaget stod mellem en indgribende svensk hær sammen med en skånsk adelshær og en tysk hær sammen med en borgerhær fra Malmö.

Hvilke konsekvenser havde borgerkrigen?

Krigens konsekvenser Efter borgerkrigen blev Emancipationserklæringen fulgt op med et tillæg til forfatningen, der afskaffede de sortes særstilling. Syden var reelt besat af Unionen og blev ved hjælp af besættelsestropper og -regeringer påtvunget en genoprettelsespolitik, Reconstruction (1865-77).

Hvorfor udbrød der borgerkrig i Danmark?

I begyndelsen af 1500-tallet genlød Europa af krige med religion som epicenter. Katolikker sloges indædt mod protestanter, og magtsyge konger kæmpede om troner. I Norden rasede der borgerkrige fra Stockholm til København, over Fyn og til Nordjylland.

Hvad skete der efter borgerkrigen?

Krigens konsekvenser Efter borgerkrigen blev Emancipationserklæringen fulgt op med et tillæg til forfatningen, der afskaffede de sortes særstilling. Syden var reelt besat af Unionen og blev ved hjælp af besættelsestropper og -regeringer påtvunget en genoprettelsespolitik, Reconstruction (1865-77).

Hvor mange stater er der i USA?

CalifornienTexasFloridaVirginiaHawaiiAlaska USA/Delstater

Hvor lang tid har København været belejret under Grevens Fejde?

Københavns belejring var en periode fra juli 1535 til august 1536. Det var en del af Grevens Fejde, en borgerkrig som foregik under reformationsoprøret, og samtidig med belejringens og borgerkrigens afslutning indførtes reformationen i Danmark.

Hvorfor havde Danmark ikke nogen konge da Grevens Fejde startede?

Forspil. Efter Frederik 1. s (født 1471, regent ) død i 1533 kunne rigsrådet ikke enes om valg af en ny konge. Uenigheden skyldtes, at Frederiks ældste søn, hertug Christian af Slesvig-Holsten, havde demonstreret, at han var inkarneret tilhænger af det protestantiske opgør med den katolske kirke.

Hvordan endte den amerikanske borgerkrig?

Det var en krig som splittede den unge amerikanske nation. I dag for 150 år siden måtte den legendariske general Lee overgive sig til nordstaternes general Grant. I løbet af kort tid overgav resten af sydstaterne sig.

Hvilke konsekvenser fik den spanske borgerkrig?

Borgerkrigen udviklede sig til en blodig og langvarig udmattelseskrig, der i sidste ende førte til sejr for general Francos højreorienterede nationalister. Hans sejr i borgerkrigen blev indledningen til 36 års diktatur i Spanien. Borgerkrigen og det efterfølgende diktatur er stadig et åbent sår i det spanske samfund.