:

Er Body Shop testet på dyr?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er Body Shop testet på dyr?
 2. Er Matas produkter testet på dyr?
 3. Er dyreforsøg lovligt?
 4. Er Origins testet på dyr?
 5. Hvilke makeup mærker er testet på dyr?
 6. Er Ecooking testet på dyr?
 7. Hvilke lande tester på dyr?
 8. Hvilke mærker tester ikke på dyr?
 9. Hvem bruger forsøgsdyr?
 10. Hvilke dyr tester man på?
 11. Hvem er imod dyreforsøg?
 12. Er Mac testet på dyr?
 13. Hvad tester man på dyr?
 14. Hvor mange forsøgsdyr er der i Danmark?
 15. Hvordan tester man makeup på dyr?

Er Body Shop testet på dyr?

HVAD VI INDTIL VIDERE HAR OPNÅET. På Verdens dyredag, den 4. oktober 2018, overrakte The Body Shop og Cruelty Free International 8,3 millioner underskrifter mod dyreforsøg i kosmetikindustrien til FN's hovedkvarter i New York.

Er Matas produkter testet på dyr?

Ingen af de skønhedsprodukter der sælges i EU må være testet på dyr – denne praksis har været forbudt i flere år, og derfor vil alle dine skønhedsprodukter per automatik være ”cruelty free” så længe du køber dem inden for EU's grænser.

Er dyreforsøg lovligt?

Dyreforsøg har været forbudt i EU siden 2004 for færdige kosmetiske produkter og siden 2009 også til test af individuelle kosmetiske ingredienser.

Er Origins testet på dyr?

Dermed kan Origins benytte sig af det forbehold, som de bruger i udtalelsen: Vores produkter er ikke testet på dyr, med mindre dette er et absolut krav i form af en given lovgivning.

Hvilke makeup mærker er testet på dyr?

Lilleborg har samarbejde med, markedsfører og eksporterer en række produkter via firmaer udenfor EU som tester på dyr, specielt Unilever og Johnson and Johnson. Oriflame skriver, at de tillader dyreforsøg af sine produkter, hvis det er påkrævet ved lov i det land produkterne produceres i. Dette gøres fx i Kina.

Er Ecooking testet på dyr?

Det ændre dog ikke på at hovedparten af produkterne er fremstillet af 100% plantebaserede ingredienser, hvilket gør disse veganske. Ecooking tester heller ikke deres produkter på dyr eller tillader andre at gøre det. Produkterne er derfor også cruelty free, hvilket gør dem egnede for veganere.

Hvilke lande tester på dyr?

Lilleborg har samarbejde med, markedsfører og eksporterer en række produkter via firmaer udenfor EU som tester på dyr, specielt Unilever og Johnson and Johnson. Oriflame skriver, at de tillader dyreforsøg af sine produkter, hvis det er påkrævet ved lov i det land produkterne produceres i. Dette gøres fx i Kina.

Hvilke mærker tester ikke på dyr?

Hvordan har Anima lavet listen?

 • (5) Weleda.
 • (7) H&M.
 • (8) Barry M.
 • (9) The Balm har bekræftet til norske NOAH, at de ikke benytter sig af dyreforsøg.
 • (10) Rudolph Care eksporterer kun til EU, hvor kosmetiske dyreforsøg er forbudt.
 • (11) Coop har bekræftet til norske NOAH, at de ikke benytter sig af dyreforsøg.
 • (13) NOAH.

Hvem bruger forsøgsdyr?

Langt størstedelen af de forsøgsdyr, som benyttes til dyreforsøg i Danmark, er mus, rotter, grise og fisk....Antal forsøgsdyr anvendt i 2019 fordelt på dyrearter.

DyreartAntalAndel (%)
Andre gnavere230,01
Kaniner2.2970,91
Katte10,00
Hunde3650,14

Hvilke dyr tester man på?

Hvilke dyr anvendes til dyreforsøg i Danmark? Mus, rotter, kaniner, marsvin, hamstere, andre gnavere, hunde, katte, fritter, andre rovdyr, heste, grise, geder, får, kvæg, andre pattedyr, fugle, krybdyr, padder, og fisk.

Hvem er imod dyreforsøg?

Nogle mennesker er principielt imod dyreforsøg, fordi de ikke kan acceptere, at dyr anvendes som midler til forskning. Andre mener, at det altid er acceptabelt at bruge dyr, hvis det kan gavne os selv. Flertallet i vores del af verden indtager dog et mellemstandpunkt.

Er Mac testet på dyr?

Vi ejer ingen dyreforsøgsanlæg, og vi beder ikke andre om at foretage dyreforsøg for os. Selvom nogle regeringer bruger dyreforsøg til at bevise sikkerheden, inden de lader os sælge vores produkter, har M·A·C aldrig testet på dyr, og vi er fortsat førende i bevægelsen for at stoppe dyreforsøg globalt.

Hvad tester man på dyr?

Et dyreforsøg er enhver anvendelse af dyr til videnskabelige eller uddannelsesmæssige formål, der må formodes at være forbundet med smerte, lidelse, angst eller varigt men for dyret svarende til eller stærkere, end hvad indførelse af en nål i overensstemmelse med god veterinær praksis forvolder.

Hvor mange forsøgsdyr er der i Danmark?

Der blev i 2016 anvendt 273.224 forsøgsdyr i Danmark. I 2015 anvendtes der 244.411, hvilket vil sige, at antallet steg med 28.813 forsøgsdyr.

Hvordan tester man makeup på dyr?

EU direktiv mod dyreforsøg for kosmetik EU har vedtaget et direktiv der forbyder dyreforsøg på ingredienser til kosmetik samt markedsføring af kosmetikprodukter testetdyr. Forbuddet blev vedtaget i 2003, og er trådt i kraft i 2013. Nu er loven klar og siger, at ingen produkter der er testetdyr må sælges i EU.