:

Hvorfor ryger min pejs?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvorfor ryger min pejs?
 2. Hvad gør man ved røglugt fra brændeovn?
 3. Hvor farligt er røg fra brændeovn?
 4. Hvorfor lugter min brændeovn?
 5. Hvor sidder spjældet på en brændeovn?
 6. Hvilket brænde ryger mindst?
 7. Hvad kan fjerne tobakslugt?
 8. Kan man fjerne tobakslugt?
 9. Er Bålrøg farligt?
 10. Kan man få kulilteforgiftning af en brændeovn?
 11. Er min brændeovn utæt?
 12. Hvis det lugter brændt?
 13. Hvordan skal flammerne se ud i brændeovn?
 14. Hvor store skal brændestykker være?
 15. Hvad er det bedste brænde?

Hvorfor ryger min pejs?

I langt de fleste tilfælde skyldes det, at brændeovnen ikke får tilstrækkeligt med luft til forbrændingen. Dette skaber en dårligere fyring, som er en ulempe for både økonomi og miljø.

Hvad gør man ved røglugt fra brændeovn?

Røgsugere kan afhjælpe røg i rummet fra brændeovnen Skyldes lugt eller røg fra brændeovnen, at der ikke er ordentligt træk i skorstenen, kan du anskaffe en røgsuger, som hjælper skorstenen til at opnå det nødvendige aftræk.

Hvor farligt er røg fra brændeovn?

Røg fra brændeovnen indeholder partikler, der er sundhedsskadelige. Miljøstyrelsen oplyser, at ca. 550 for tidlige dødsfald om året skyldes forurening fra danske brændeovne.

Hvorfor lugter min brændeovn?

Lugt fra brændeovnsrøg opstår ofte ved optænding rent og tørt brænde, tænde fra toppen osv.), vil forbrændingen i optændingsfasen ikke være optimal. Forbrændingen er altid dårligere under optændingen, specielt hvis skorstenen er kold, og så lugter røgen mere end ved en konstant god forbrænding med en varm skorsten.

Hvor sidder spjældet på en brændeovn?

De fleste brændeovne har et primær- og sekundærspjæld. Det primære luftspjæld sidder ved askeskuffen og det sekundære sidder øverst på brændeovnen. Det er de luftspjæld, som du skal regulere manuelt under forbrændingen. Primærluften bruges i starten til at få bålet i gang, mens sekundærluften holder bålet ved lige.

Hvilket brænde ryger mindst?

Birk: Tænder let, brænder lydløst, lugtløst, uden røg, giver meget varme men næsten ingen gløder. Enebær: Brænder godt, giver ret gode gløder. Gran: God til optænding, brænder hurtigt, giver kun få gløder.

Hvad kan fjerne tobakslugt?

Disse strategier hjælper dig med at fjerne røglugt:

 • Brug en lugtfjerner. ...
 • Sæt en luftrenser op. ...
 • Rens tæpperne. ...
 • Rengør vinduer, glas og spejl. ...
 • Vask alle tekstiler – Røglugt i sofaen eller gardinerne vil være frastødende for de fleste. ...
 • Vask væggene og loftet. ...
 • Ombetræk møblerne.
21. nov. 2018

Kan man fjerne tobakslugt?

Du skal sætte en skål eller en vase i det rum, der lugter af røg og fylde husholdningseddike i. Det vil fjerne den værste lugt. Fyld to deciliter husholdningeddike i en vase eller en skål og sæt det på et møbel med højde på, da røgen stiger op. Fyld gerne ekstra på nu og da, da eddiken fordamper.

Er Bålrøg farligt?

Det viser ny dansk forskning. Det er helt forståeligt, hvis de seneste års debat har gjort dig en smule nervøs for, hvad det gør ved din krop at indånde brænderøg. En del forskning har vist, at brænderøg har potentiale til at skade vores celler, påvirke vores lunger, sætte gang i kræft eller endda slå mennesker ihjel.

Kan man få kulilteforgiftning af en brændeovn?

Soden opstår fx, hvis du fyrer med for lav temperatur eller for vådt brænde. Kulilteforgiftning og gaseksplosioner er heldigvis sjældne. De skyldes næsten altid forkert betjening af ovne og pejse eller brug af fugtigt brænde. Brænderøg kan som tidligere beskrevet være sundhedsskadelig.

Er min brændeovn utæt?

Et godt trick til at finde ud af, hvorvidt brændeovnen er tæt, er at sætte et stykke papir mellem pakningssnoren og selve ovnen. Hvis papiret er svært at trække ud, så er det et godt tegn, og ovnen er dermed tæt. En utæt brændeovn medfølger altså, at den trækker falsk luft, hvilket også kan betyde en kortere brændetid.

Hvis det lugter brændt?

Kontakt en autoriseret elinstallatør med døgnvagt, fejlen skal udbedres og repareres hurtigt for at ikke risikere at bygningen tager ild.

Hvordan skal flammerne se ud i brændeovn?

Når der kun er gløder tilbage, kan du næsten lukke helt for den primære luft. Skru også gerne ned for den sekundære lufttilførsel. Når du lægger mere brænde på, skal du skrue op for luften, mens flammerne igen er mørkegule og først skrue ned for luften, når de bliver lyse og blålige igen.

Hvor store skal brændestykker være?

Nu skal der kløves brænde Nu skal der saves træ i 30-40 centimeter lange stykker eller hvad der lige passer i din brændeovn. Herefter skal træet flækkes på langs i mindre stykker. Flækker du træet i god tid, tørrer det hurtigere under oplagring og giver derfor den bedste fyring. Men pas på.

Hvad er det bedste brænde?

Avnbøg, bøg, eg og ask er blandt de tungere træsorter, hvilke er gode som primær varmekilde. Lette træsorter kan med fordel anvendes, hvis der blot ønskes hyggelige flammer nogle få timer. Træets tørhed er vigtig, da tørt træ brænder bedst i brændeovn og mindsker risikoen for skorstensbrand.