:

Hvilke gamle mønter har værdi?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilke gamle mønter har værdi?
  2. Hvilke danske mønter er gyldige?
  3. Hvad er en gammel 25 øre værd?
  4. Hvad er en gammel 10 øre værd?
  5. Hvad gør man med gamle udgåede mønter?

Hvilke gamle mønter har værdi?

Særligt to år er vigtige at huske, når man taler gamle mønter. - En-øre fra 18 bonger ud. Hvis det er en god kvalitet, har jeg set eksempler på, at de er solgt for 5-10.000 kroner. Er det en dårlig kvalitet, vil du stadig kunne få 500 kroner for den.

Hvilke danske mønter er gyldige?

Alle sedler udstedt efter 1945 er stadig gyldige som betalingsmiddel og kan ombyttes til nye sedler. Alle mønter udstedt efter 1875 i værdien 50-øre og højere er stadig gyldige som betalingsmiddel og kan ombyttes til nye mønter. Det er op til butikkerne, om de vil tage imod ældre mønter og sedler.

Hvad er en gammel 25 øre værd?

Og den lille mønt er ikke uden værdi. "Værdien af den udestående mængde af 25-ører, inklusive de gamle 25-ører med hul i, ligger på omkring 150 millioner kroner. Det svarer til seks hundrede millioner mønter," siger Niels Bartholdy.

Hvad er en gammel 10 øre værd?

10 ørerne er tilsalg for 1 krone stykket på dba. Som med de fleste andre regler, så er der også en undtagelse til møntekspertens tommelfingerregel. - Alder er fint, men der findes mange mønter, der peger tilbage til år 0 og det gamle Rom. De er ikke så mange penge værd, fortæller han til DBA Guide.

Hvad gør man med gamle udgåede mønter?

Pengesedler og mønter skal som udgangspunkt omveksles i eget pengeinstitut. Er det muligt at omveksle gamle danske sedler og mønter i Nationalbanken? Ja, hvis omveksling af gamle sedler og mønter ikke er muligt i eget pengeinstitut, kan Nationalbankens ekspeditionskasse kontaktes på mail [email protected]