:

Hvilken udsigtskikkert skal jeg vælge?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilken udsigtskikkert skal jeg vælge?
 2. Hvad betyder kikkert 10x50?
 3. Hvor meget forstørrer en kikkert?
 4. Hvad koster en god kikkert?
 5. Hvilken kikkert til fuglekigning?
 6. Hvordan bruger jeg min kikkert?
 7. Hvilken stjernekikkert skal jeg vælge?
 8. Hvordan er en kikkert opbygget?
 9. Hvad hedder en pirat kikkert?
 10. Hvad betyder 8x42 på en kikkert?
 11. Hvordan kigger man i en kikkert?
 12. Hvor langt kan man se med en stjernekikkert?
 13. Hvordan ser man i en stjernekikkert?
 14. Hvorfor blev teleskopet opfundet?
 15. Hvordan laver man en kikkert?

Hvilken udsigtskikkert skal jeg vælge?

Man kan tro at jo større forstørrelse, jo bedre kikkert – men sådan er det ikke. Faktisk skal du også se på hvilke materialer der er brugt, prismerne og coating på kikkerten. Forstørrelsen skal være passende til det kikkerten skal bruges til. Til de fleste observationer vil 8x eller 10x forstørrelse være rigeligt.

Hvad betyder kikkert 10x50?

7x, 8x, 10x angiver kikkertens forstørrelse. I praksis betyder det, at man ved 8x ser et objekt på 100 meters afstand gennem kikkerten, som om man så det med det blotte øje på 12,5 meters afstand. Med andre ord – en kikkert med 8x forstørrelse viser objektet 8 gange tættere på.

Hvor meget forstørrer en kikkert?

De vigtigste tekniske specifikationer. En kikkert med betegnelsen 10x42 forstørrer 10 gange, imens en med tallet 8 foran X forstørrer 8 gange. Hvis man f. eks ser på en fugl, der er 100 meter væk, vil den med 8 gange forstørrelse se ud som om, den kun er 12,5 meter væk (100 divideret med 8).

Hvad koster en god kikkert?

Kikkerter

 • Focus Delight kikkert 8x21. 249,00 kr. ...
 • Focus Action III 8*25 kikkert. 80% ...
 • Focus Bristol Allround 8x42, kikkert. 699,00 kr. ...
 • Focus Mono II 8x25 kikkert. 599,00 kr. ...
 • Focus Explore 10*32 kikkert. 1.299,00 kr. ...
 • Focus Outdoor 8*32 kikkert. 899,00 kr. ...
 • Focus Outdoor 8*25 kikkert. 799,00 kr. ...
 • Focus Explore 8*42 kikkert.

Hvilken kikkert til fuglekigning?

Hos Kikkertland anbefaler vi, at du køber en fuglekikkert med en 8x eller 10x forstørrelse. Hvis du vælger en kikkert med en af disse forstørrelser, er du nemlig sikker på at kunne holde din kikkert stille, da billedet forbliver roligt og stabilt.

Hvordan bruger jeg min kikkert?

Kikkerten som du bruger skal justeres så den passer til lige præcis dine øjne. For at tilpasse din kikkert så den passer til dig skal du kikke på en fast genstand. Så skal du lukke det højre øje og stille på midterskruen indtil du ser helt skarpt med det venstre øje.

Hvilken stjernekikkert skal jeg vælge?

Såfremt der skal tages billeder med langtidseksponering, som af stjerner og tåger skal teleskopet have en motorstyring. Er du interesseret i mere seriøs astrofotografering, så anbefaler vi et teleskop med motor. Skyhawk 114, Explorer 130 og Nexstar 5 SLT er alle stjernekikkerter, hvor der kan kobles motor til.

Hvordan er en kikkert opbygget?

En kikkert består af et objektiv, som modtager lyset fra objektet og danner et billede, som betragtes gennem et okular, der virker som lup. Objektivet kan være et linsesystem (refraktor) eller et spejlsystem (reflektor). De første kikkerter menes at være fremstillet af brillemagere i Nederlandene ca. 1600.

Hvad hedder en pirat kikkert?

Sørøverkikkert, 12x30mm | Flotte messing pirat kikkerter.

Hvad betyder 8x42 på en kikkert?

Så når en kikkerts styrke hedder 8x42 indikerer det første tal hvor mange gange kikkertens forstørrelse af det fokuserede objekt er. Ser du eksempelvis på en fugl der er 100 meter væk, vil du se fuglen som værende 12,5 meter væk (100/8=12,5), altså 8 gange tættere på.

Hvordan kigger man i en kikkert?

Kikkerten som du bruger skal justeres så den passer til lige præcis dine øjne. For at tilpasse din kikkert så den passer til dig skal du kikke på en fast genstand. Så skal du lukke det højre øje og stille på midterskruen indtil du ser helt skarpt med det venstre øje.

Hvor langt kan man se med en stjernekikkert?

Linsen i en stjernekikkert (især når det gælder refractor typen) er utrolig vigtig. Linsen er i stor grad den del af kikkerten som gør det muligt at se objekter mange tusinde af kilometer væk, tættere på.

Hvordan ser man i en stjernekikkert?

Når vi taler stjernekikkerter er okularet det første tilbehør, du skal lære at bruge med dit teleskop. Okularer kommer med forskellige brændvidder der angives i mm, og giver dig mulighed for at se objekter gennem dit teleskop ved en række forskellige forstørrelser blot ved at udskifte okularet.

Hvorfor blev teleskopet opfundet?

Da himmelobjekter generelt er lyssvage, konstrueres astronomiske teleskoper med meget store linser eller spejle for at samle mest muligt lys. Teleskopet blev opfundet omkring 1600 i Nederlandene. Galilei forbedrede konstruktionen og brugte fra 1609 teleskopet til astronomiske observationer.

Hvordan laver man en kikkert?

Lav din egen fuglekikkert

 1. Lav din egen fuglekikkert ud af toiletruller og gå på opdagelse i naturen. Sådan gør du: ...
 2. Klips de to toiletruller sammen. Klip et passende stykke karton, der kan holde de to ruller sammen. ...
 3. Dekorer din kikkert så den får helt din egen stil. Tag nu din kikkert med ud på fuglesafari.
7. jul. 2020