:

Hvilken økonomisk udvikling gennemgik Kina i kejsertiden?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilken økonomisk udvikling gennemgik Kina i kejsertiden?
 2. Hvor snakker de kantonesisk?
 3. Hvor mange kinesere er der?
 4. Hvor mange kinesere er der i Kina?
 5. Hvornår sluttede kejsertiden i Kina?
 6. Hvor lå den europæiske handelsby i Kina i 1700 tallet?
 7. Hvor mange forskellige sprog er der i Kina?
 8. Hvor mange kinesere er der i Danmark?
 9. Hvad skete der med Kinas territorium i 1890 erne?
 10. Hvordan opstod konfucianisme?
 11. Hvad var forskellen på leveforholdene i henholdsvis Europa og Kina i 1400 tallet?
 12. Hvad er den lange march?

Hvilken økonomisk udvikling gennemgik Kina i kejsertiden?

Mette Holm skriver i sin bog ”Kina – fra kejserdømme til kapitalisme” (se kilder), at Deng i stedet for at frigøre massernes kræfter ville frigøre økonomien. Han tog fat på 'De Fire Moderniseringer' af landbrug, industri, militæret samt videnskab og teknologi.

Hvor snakker de kantonesisk?

Kantonesisk bruges som officiel kinesisk sprog i Hong Kong Macao og Guangzhou, samt den folkerige provins Guangdong, derved anslås 68 millioner talere af sproget i Kina. Dertil er kantonesisk ofte det næststørste kinesiske sprog efter mandarin i udlandet, hvor Hongkong-beboere udvandrer, som f. eks.

Hvor mange kinesere er der?

Kina (officielt navn: Folkerepublikken Kina) (kinesisk: 中华人民共和国) er en suveræn stat i Østasien. Med en befolkning på knap 1,4 milliard mennesker, hvilket er ca. en femtedel af jordens befolkning, er det verdens mest folkerige land.

Hvor mange kinesere er der i Kina?

Kina havde i 2018 ifølge Verdensbankens statistikside (se kilder) et befolkningstal på 1.392.730.00, hvilket gør Kina til verdens mest folkerige nation. Indien vil dog formentlig overtage den titel inden udgangen af det igangværende årti.

Hvornår sluttede kejsertiden i Kina?

9-25 e.v.t. Med Qindynastiets grundlæggelse i 221 f.v.t. begyndte kejsertiden, der sluttede med Qingdynastiets fald i 1912.

Hvor lå den europæiske handelsby i Kina i 1700 tallet?

Den spillede en vigtig rolle som handelsby frem til 1500-tallet, men her blev Kinas udenrigshandel imidlertid stoppet af politiske årsager, og først i 1700-tallet kom der igen rigtig vækst i Shanghai . I 1842 havde byen omkring 250.000 indbyggere og var handelsby for bomuld, silke og gødning fra Kina til udlandet.

Hvor mange forskellige sprog er der i Kina?

De tilhører etniske minoritetsgrupper, hvoraf 55 er officielt anerkendt; de taler mere end 100 forskellige sprog fra seks forskellige sprogætter.

Hvor mange kinesere er der i Danmark?

Frem til år 2000 kom under 1.000 kinesere årligt. I 2003 var tallet steget til 2.100, skriver Politiken Søndag. Selv om Danmark snører sækken for indvandring til for tiden,kommer flere tusinde kinesere hvert år til landet for at studere,arbejde eller begge dele.

Hvad skete der med Kinas territorium i 1890 erne?

Kineserne blev pålagt endnu flere ulige traktater efter krige mod Frankrig i 1880'erne, hvor de måtte give afkald på kontrollen med Vietnam. Herefter kom krigen med Japan i 1890'erne, som resulterede i endnu flere ulige traktater og afgivelse af kontrol over yderligere landområder.

Hvordan opstod konfucianisme?

I løbet af Handynastiet udvikledes en politisk-religiøs kult omkring Kong Fuzi. Templer og altre blev bygget til hans ære, og myten opstod om Kong Fuzi som den "ukronede konge", der havde modtaget Himlens Mandat og efterladt sin lære i et sprog, som krævede en speciel afkodning.

Hvad var forskellen på leveforholdene i henholdsvis Europa og Kina i 1400 tallet?

Der var i 13-1400-tallet større muligheder for at klatre op i de sydeuropæiske samfund, end der var i Kina. I Danmark var mulighederne ganske vist ikke gode; byerne var endnu for små, og adelen sad stadig tungt på både økonomi og politik. Men det var anderledes i Sydeuropa, især i Norditalien.

Hvad er den lange march?

Den lange march 长征 (pinyin:Chángzhēng) var det omfattende militære tilbagetog under den kinesiske borgerkrig, som den kinesiske kommunistiske hær foretog fra provinsen Jiangxi til det nordlige Shaanxi for at undslippe Kuomintangs overlegne styrker.