:

Hvor lavt er skyerne?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor lavt er skyerne?
 2. Hvordan opstår regnskyer?
 3. Hvad hedder en tordensky?
 4. Hvad er lammeskyer?
 5. Hvor højt oppe er cumulusskyer?
 6. Hvad hedder tynde skyer?
 7. Hvordan bliver vand til skyer?
 8. Hvorfor regner det oftere over land end over vand?
 9. Hvor rammer lyn?
 10. Hvad tiltrækker lyn?
 11. Hvordan opstår lammeskyer?
 12. Hvilke Skytyper er der?
 13. Hvad betyder afkøling i forhold til dannelse af en sky?
 14. Hvor højt ligger skyerne i dag?
 15. Hvad er Nedbørsdannelse?

Hvor lavt er skyerne?

Skyerne ligger fra skorstenshøjde til op over 15 kilometers højde. Der er også skyer, der når helt ned til jorden, men så kalder vi dem tåge.

Hvordan opstår regnskyer?

Lyn begynder som en statisk ladning i en regnsky, hvor bunden er negativ ladet og toppen er positiv ladet. Atmosfæren omkring skyen fungerer isolerende, men når ladningen bliver stærkere end atmosfærens isolerende egenskaber opstår der lyn. Lynnedslag opvarmer luften omkring, og varmen kan nå 30,000 grader celsius.

Hvad hedder en tordensky?

Cumulonimbus, tordenskyen, er den eneste sky, der kan skabe hagl. Det sker, når der er voldsom vind i skyen, der kaster regndråber rundt, som så bliver til is øverst i skyen, hvor der er minusgrader.

Hvad er lammeskyer?

Atocumulus perlucidus skyerne kaldes også for lammeskyer. Skyernes kendetegn er, at de ligner små uldtotter på himlen. Jo flere lammeskyer du kan se på himlen, jo større er risikoen for, at det snart begynder at regne.

Hvor højt oppe er cumulusskyer?

Cumulus humilis opstår ved, at vanddamp fortættes i en forholdsvis lav højde og danner en blomkålsformet sky. Højden er normalt 600 meter i fugtige områder, mens den kan være op til omkring 1000 m i tørre områder.

Hvad hedder tynde skyer?

Cirrussky ((latin): 'hårtot', 'dusk') er en højtliggende sky dannet af vanddampe. Cirrusskyer er tynde og har ofte en trådlignende struktur. World Meteorological Organization's International cloud atlas anvender betegnelsen Ci for cirrusskyer.

Hvordan bliver vand til skyer?

Skyer er i virkeligheden svævende vand. De dannes i den nederste del af atmosfæren, når vanddamp af små kondenserede vanddråber eller iskrystaller stiger op og bliver kølet af. Fortætningen af vanddampe viser sig som skyer.

Hvorfor regner det oftere over land end over vand?

Luften i vores atmosfære indeholder fugt og dermed vand. Når luften er varm indeholder den langt mere fugt og varme. Det er blandt andet en af grundene til, at mange lande i tropiske og subtropiske klimaer har en højere luftfugtighed, end den vi har i Danmark.

Hvor rammer lyn?

Fra jorden, eller ting eller på jordoverfladen, udvikles der også små fangladninger mod skyen, og det er det der er med til at bestemme, hvor lynet rammer eller “slår ned”. Når lynet udlades tømmes kanalen for ladninger fra jorden mod skyen, hvilket får det til at se ud som om kilen slår nede fra og op.

Hvad tiltrækker lyn?

Høje træer bør du holde dig fra. Høje træer kan tiltrække lynet, som ved nedslaget ofte deler sig i flere mindre ladninger for at opnå bedre ledeevne. Disse del-ladninger eller sekundære lyn kan ramme dig, så du også får en ladning igennem dig.

Hvordan opstår lammeskyer?

Altocumulus Altocumulus er de mest almindelige skyer i den midterste atmosfære. Du genkender dem som hvide eller grå områder med bølgeformet struktur. De ligner ulden fra et lam, derfor har de fået deres kaldenavn “lammeskyer”. De opstår ofte ved fronter eller ved sammenfald med cumulusskyer.

Hvilke Skytyper er der?

Kend din sky - 6 skytyper, der er gode at kende

 • Smuktvejrsskyer. 'Cumulus humilis' er lave, små skyer – lyse og lette - der dannes op til to kilometer oppe og varsler klart og tørt vejr. ...
 • Lammeskyer. ...
 • Blomkålsskyer. ...
 • Bygeskyer. ...
 • Fjerskyer. ...
 • Slørskyer.
5. jul. 2011

Hvad betyder afkøling i forhold til dannelse af en sky?

Når en kold og en varm luftmasse møder hinanden vil den varme stige til vejrs mens den kolde vil holde sig ved bunden. Hvis den varme vandmasse indeholder meget vanddamp, vil den danne skyer, når den bliver kølet ned. Hvis luften skal bevæge sig over bjerge kan dette også forekomme.

Hvor højt ligger skyerne i dag?

De fleste skytyper ligger forholdsvis tæt på jorden. Men de såkaldte noctilucente (nattelysende) skyer ses kilometer over jorden. Grænsen til rummet går pr. definition i 100 kilometers højde.

Hvad er Nedbørsdannelse?

Næsten al nedbørsdannelse forårsages af opstigende luft. Når luften stiger til vejrs, bliver den afkølet, og på et tidspunkt vil den nå sit mætningspunkt. Hvis luften tvinges yderligere til vejrs, vil luftens vanddamp fortættes til små vanddråber – også kaldet skydråber eller iskrystaller.