:

Er det farligt at have væske i øret?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er det farligt at have væske i øret?
 2. Hvor længe må det flyde fra øret dræn?
 3. Hvor længe må et øre flyde?
 4. Hvordan får man væske ud af mellemøret?
 5. Hvad hvis man ikke kan trykudligne?
 6. Kan væske på ørerne give feber?
 7. Hvornår falder dræn ud?
 8. Hvor lang tid går der før dræn i øret virker?
 9. Hvor lang tid tager det for en trommehinde at vokse sammen?
 10. Hvordan kan man få vand ud af øret?
 11. Hvordan får man tryk ud af øret?
 12. Hvordan får man lettet trykket i øret?
 13. Kan forkølelse sætte sig på ørene?
 14. Hvordan falder væske i øret?
 15. Er øret fyldt med væske?
 16. Hvad er dræn i ørerne?
 17. Er væske i øret væk?

Er det farligt at have væske i øret?

Hvordan behandler man væske i mellemøret? Væske i mellemøret går ofte over af sig selv, og i de kortvarige tilfælde er det ikke nødvendigt at behandle. Man vil derfor oftest vente nogle måneder med at sætte en behandling i gang.

Hvor længe må det flyde fra øret dræn?

Sædvanligvis går der ganske få dage. Hvis der stadig er flåd efter 3-4 dage anbefaler jeg at der dryppes med antibiotika holdige dråber efter øret er tørret rent. Når man har dryppet øredråberne i øregangen, trykker man fem gange foran øregangen(på tragus) for at pumpe dråberne ind gennem drænet.

Hvor længe må et øre flyde?

Ved akut mellemørebetændelse aftager feber og øresmerter som regel efter et par dage. Hvis der går hul på trommehinden, kan det flyde fra øret i 1-2 uger, hvorefter hullet lukker sig. Hvis udflåddet varer ved, tiltager eller forsvinder og vender tilbage, skal øre-næse-halslægen kontaktes.

Hvordan får man væske ud af mellemøret?

Som regel kan man selv få væsken i mellemøret til at forsvinde. Dette kan du ved at trykudligne – altså blæse luft op i mellemøret ved at holde dig for næsen, lukke munden og puste alt hvad du kan.

Hvad hvis man ikke kan trykudligne?

Hvis trykket ikke udlignes, vil mellemøret, efterhånden som man nærmer sig jorden, blive påført et tryk udefra. Dette kan være forbundet med smerte og eventuelt en trykskade i mellemøreslimhinden. Det kan medføre væskedannelse og efterfølgende mellemørebetændelse .

Kan væske på ørerne give feber?

Betændelsen gør, at der kommer pus, og trykket i mellemøret stiger. Det giver smerter og en fornemmelse af at have en prop i øret. De fleste får også feber.

Hvornår falder dræn ud?

Et almindeligt dræn sidder typisk i trommehinden i 8-12 måneder, men der er store variationer fra øre til øre og fra person til person. I nogle tilfælde bliver drænet udstødt efter få måneder, i andre først efter halvandet år. Der er flere faktorer, der kan have indflydelse på, hvornår drænet udstødes.

Hvor lang tid går der før dræn i øret virker?

De fleste børn kommer til kontrol 1-2 uger efter operationen og derefter kontrollerer man ca hver 6 måned indtil drænene er faldet ud. Når drænene er faldet ud, så undersøger man øret, for at finde ud af om der er sket bedring og vurderer om det er nødvendigt at lægge nye dræn.

Hvor lang tid tager det for en trommehinde at vokse sammen?

Hos mere end 95 % med revnet trommehinde, heler defekten af sig selv i løbet af uger til måneder. Hørelsen bliver som regel lige så god, som før. Det er normalt at gå til kontrol hos øre-næse-halslægen til trommehinden er helet.

Hvordan kan man få vand ud af øret?

Løsninger for vand i øret:

 1. Hold for næsen og ”blus ud” (og dermed trykudligne)
 2. Læg øret på en varm pude, mens du ligger ned. ...
 3. Hold hovedet på skrå, med det øre, der er vand i nedad – og slå forsigtigt på den anden side af hovedet.
 4. Hoppe lette på stedet.
 5. Bruge noget vandskydende vat på apotetekt for at suge vandet ud.

Hvordan får man tryk ud af øret?

Hvis trykforskellen føles ubehagelig, kan man hjælpe til ved for eksempel at synke, tygge tyggegummi eller pudse næsen. Sygdomme som forkølelse og mellemørebetændelse kan få slimhinden i det eustakiske rør til at svulme op. Dette gør det vanskeligere at udligne trykket og fører til trykken og smerte i mellemøret.

Hvordan får man lettet trykket i øret?

Hvis trykforskellen føles ubehagelig, kan man hjælpe til ved for eksempel at synke, tygge tyggegummi eller pudse næsen. Sygdomme som forkølelse og mellemørebetændelse kan få slimhinden i det eustakiske rør til at svulme op. Dette gør det vanskeligere at udligne trykket og fører til trykken og smerte i mellemøret.

Kan forkølelse sætte sig på ørene?

Har du propfornemmelse i ørerne, fornemmelse af, at dit hoved er i en osteklokke, og det er opstået i forbindelse med forkølelse, skal du bruge en næsespray, som du kan købe i håndkøb på apoteket (Zymelin eller Otrivin).

Hvordan falder væske i øret?

 • Væske i øret kan få hørelsen til at falde til 35-40 procent. Det skyldes, at en normal hørelse er afhængig af, at lydbølgerne forstærkes i trommehinden og mellemøreknogler. Den forstærkning dæmpes, når der er væske i mellemøret.

Er øret fyldt med væske?

 • Når mellemøret bliver fyldt af denne væske, får man nedsat hørelse, og man vil ofte føle ubehag og have propfornemmelse i øret. Væsken kan være tynd eller sej eller slimet. Der er ikke betændelse i øret. Tegning af øret.

Hvad er dræn i ørerne?

 • Dræn i ørerne er små cylindere af plastik eller metal, som indopereres i trommehinden. Et dræn i øret skaber en luftvej, som ventilerer mellemøret og forebygger ophobning af væsker bag trommehinden. Væske i øret dannes ofte ved forkølelse, hvor næsens slimhinde svulmer op og blokerer tilførslen af luft ud i mellemøret.

Er væske i øret væk?

 • Av mine ører 1 Væsken skal væk. Mikkel Holmelund fortæller, at væske i øret er meget udbredt, og at børn risikerer at få varige følger,... 2 Dræn i fuld bedøvelse. Et dræn er en lille cylinder af plastic eller metal, der opereres ind i trommehinden, så der... 3 Symptomer på mellemørebetændelse og væske i ørene. Små børn kan ikke fortælle, at de har smerter på grund af akut... 4 Læs mere om ØRET. More ...