:

Hvad er quartz bevægelse?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er quartz bevægelse?
 2. Hvad er et kronograf ur?
 3. Hvor længe holder et quartz ur?
 4. Hvordan virker Seiko Kinetic?
 5. Hvordan virker en kronograf?
 6. Hvad hedder viserne på et ur?
 7. Hvor længe holder et ur?
 8. Hvilke urværk skal jeg vælge?
 9. Hvordan trækker jeg mit ur op?
 10. Hvor er Seiko ure fra?
 11. Hvordan stiller man dato på ur?
 12. Hvad betyder de små skiver i et ur?
 13. Hvad hedder viserne på uret?
 14. Hvad er en urkasse?
 15. Hvor længe holder et batteri i et armbåndsur?

Hvad er quartz bevægelse?

Et kvartsurs bevægelse (billedet til venstre) drives af et batteri, der oplader og kører uret. Deres energigenererede bevægelse bruger elektrisk strøm til at aktivere en kvartsoscillator, som vibrerer ved 32.768Hz pr. Sekund.

Hvad er et kronograf ur?

Chronograph er betegnelsen for et analog ur der har intergreret stopur. Et basis herre ur med Chronograph har en sekund viser, som man kan starte og stoppe på en knap og efterfølgende kan nulstille på en knap. Mange herre ure med Chronographer kan idag tage mellemtider og har viser for minutter og til tider timer.

Hvor længe holder et quartz ur?

Et quartz ur er drevet af batteri og virker derfor kun, så længe der er strøm på batteriet. Ofte holder et batteri 3-4 år, inden det skal skiftes ud så uret virker igen.

Hvordan virker Seiko Kinetic?

Et Seiko Kinetic værk, kan måske beskrives som en hybrid, mellem et quartz og et automatisk urværk. Denne type urværk kører på batteri, men batteriet lades op gennem kinetisk energi. Denne energi skabes idet en lille rotor drejer rundt inde i uret, når du bevæger dig. Faktisk lige som i et automatisk ur.

Hvordan virker en kronograf?

Kronograf-uret. Kronograf-ure har to uafhængige systemer. Et, der giver tid og et andet, der måler tidsintervaller. De har normalt to til tre under-urskiver, der viser de timer, minutter og sekunder, der optages.

Hvad hedder viserne på et ur?

Kransen eller 'Bezel' som det hedder på engelsk, omkranser skiven. Der er som regel dykkerure, der har en krans. Kransen er tit påtrykt minut-markeringer som gør det nemt at aflæse tiden under for eksempel et dyk. På rigtige dykkerure kan kransen rotere, således at man kan time korte tidsintervaller.

Hvor længe holder et ur?

Levetiden for et batteri til ure variere meget. Er det et almindeligt quartz ur, der bare viser tiden, vil levetiden for et batteri være omkring 2-3 år, hvorimod på mere avanceret ure - somregel digitale, der kommer batteriets levetid helt an på hvormeget uret bliver brugt og hvilke ting på uret der bliver brugt.

Hvilke urværk skal jeg vælge?

Ønsker du derfor et ur som har det bedste fra både kvarts uret og det automatiske ur, er et ur med kinetisk urværk perfekt. Sådan kan det se ud inde i et urværk med kinetik.

Hvordan trækker jeg mit ur op?

Bevæger du dig ikke meget i løbet af en dag er det en god ide at trække uret op selv. Dette gøres typisk ved at dreje kronen 10-15 gange rundt med uret. Bemærk at hvis du drejer mere end 15 gange rundt pr. gang kan du risikere at skade og / eller ødelægge urværket.

Hvor er Seiko ure fra?

Seikos historie begyndte i 1877 i den unge mand, Kintarou Hattori's, private hjem i Ginza distriktet i Tokyo, Japan, hvor han startede sin karriere med at reparere ure. I en alder af 22 åbnede han sin første butik; en ur- og juvelbutik kaldet "K.

Hvordan stiller man dato på ur?

Datoen på uret indstilles typisk ved at trække eller skrue kronen ud i position 1, hvor kronen er halvt ude. Her kan du dreje til datoen passer.

Hvad betyder de små skiver i et ur?

Definerende for kronograferne er de små urskiver under viserne. De ses også på andre typer af ure, men hvor eksempelvis dress- og dykkerure oftest har helt rene skiver, er det definerende for tidstagningsurene.

Hvad hedder viserne på uret?

Kronen sidder på kassen, ofte ved klokken 3 eller 4. Det er den man bruger til at stille viserne og andre funktioner med. Kronen er på nogle ure beskyttet af 'Crown guards'.

Hvad er en urkasse?

Urkassen er en ret central del af uret, da det er kassen, der omslutter alle urets dele. Urkasser kommer i mange forskellige former og farver, ligesom det fås i mange materialer.

Hvor længe holder et batteri i et armbåndsur?

Hvor lang tid holder et batteri på et ur? Som tommelfinger regel holder et batteri i ca. 2 år, så hvis du har opbygget dig en mindre eller større samling af ure, er det uundgåeligt, at de nogle gange skal have skiftet batteri - Så er det da bedst, at man selv kan gøre det.