:

Er der forskel på coax kabel?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er der forskel på coax kabel?
 2. Hvad er et BNC kabel?
 3. Hvordan virker coax?
 4. Hvor kan man købe antennekabel?
 5. Hvorfor er der en skærm i antennekablet?
 6. Hvordan finder jeg Hovedstikket?
 7. Hvad er bedst COAX eller DSL?
 8. Hvad er det bedste antennekabel?
 9. Hvem udbyder kabel tv?
 10. Hvorfor står der intet signal på mit tv?
 11. Hvorfor virker mit antennekabel ikke?
 12. Hvordan installerer man et modem?
 13. Hvordan sætter man en router op?
 14. Hvem ejer fiberkabler?
 15. Hvad betyder koaksial?

Er der forskel på coax kabel?

Et coaxial kabel findes i to forskellige udgaver, F-stik og IEC stik. F-stik benyttes til montering på en forstærker eller hvis man har en parabol boks. IEC er den type de fleste mennesker kender. Et IEC kabel trækkes fra antennestikket i væggen og ind i fjernsynet.

Hvad er et BNC kabel?

Mange bruger navnet BNC kabel eller koaksialkabel om den samme type kabler – nemlig det kabel der går fra et overvågningskamera og den enhed der kan optage eller vise signalet. SDI står for Serial Digital Interface og er navnet på det den måde signalet transporteres gennem kablet.

Hvordan virker coax?

COAX er et term som beskriver de smarte coaxkabler som bruges til at få internet gennem antennestikket. COAX bruges af mange udbydere af bredbånd, og er en utrolig hurtig og stabil teknologi som sikrer effektive internetforbindelser. COAX internetforbindelser kan opnå hastigheder helt op til 1000 Mbit/s.

Hvor kan man købe antennekabel?

Velkommen til vores store og brede udvalg af antennekabler m/u stik. Det er her, du eksempelvis kan se nærmere på det 25 meter lange antennekabel til fjernsyn og radio, som passer perfekt til lange afstande mellem antennedåser. Du finder ligeledes det 1,5 meter lange antennekabel med F-stik og med dobbelt skærm.

Hvorfor er der en skærm i antennekablet?

Fordelen ved koaksialkabler og koaksialstik er at yderlederen (skærmen) skærmer mod elektrisk ind- og udstråling, og er derfor velegnede til både kraftige og svage signaler ved høje frekvenser. De fleste antennekabler er ubalancerede – skærmen er forbundet til stel eller jord ved radioen og/eller masten.

Hvordan finder jeg Hovedstikket?

Hovedstikket er som regel det stik, der er tættest på det sted, hvor kablet kommer ind udefra. Bor du i etagebyggeri, er hoved stikket typisk det stik, der er tættest på trappen. Har du et 3-benet telefonstik, skal du bruge den medfølgende 3-benede adapter (D).

Hvad er bedst COAX eller DSL?

Et alternativ til COAX er DSL, som vil blive leveret igennem dit telefonstik. COAX er et slags delt medie, som muliggør at du både kan modtage TV, telefoni og internet igennem samme kabel. Sammenligner man COAX med DSL (ADSL, VDSL), så er der med COAX mulighed for langt højere hastigheder end DSL.

Hvad er det bedste antennekabel?

7 mm antennekabel er bedre skærmet. Kablet har mindst 2 inderskærme, og nogle gange endda 3, 4 eller 5 inderskærme. Disse skærme gør antennekablet hf tæt, ved at blokere for udefrakommende støj, og sikrer dig et flot og støjfrit tv signal.

Hvem udbyder kabel tv?

I dag er det Yousee (TDC) og Stofa (SE) der ejer kabel-tv-net i Danmark, og derfor er de også de største spillere på kabel tv markedet. På denne side har vi også taget Fullrate, Waoo og Telia med, men de leverer ikke tv -pakker direkte på kabel-nettet, men i stedte via IPTV eller fibernettet.

Hvorfor står der intet signal på mit tv?

Intet signal eller Intet videosignal er en fejlmeddelelse direkte fra dit TV. Denne fejl opstår, når dit TV ikke modtager noget signal fra din TV-boks. Der kan være forskellige grunde til, at dit TV og din TV-boks ikke taler sammen.

Hvorfor virker mit antennekabel ikke?

Tjek om antennekablet skal udskiftes Så kan du risikere, at det ikke længere er beskyttet mod indstråling fra andre trådløse signaler, der dermed kan forstyrre dit tv-signal. Vi anbefaler dig derfor at udskifte det. Du kan eventuelt kontakte kundeservice her og bestil et nyt antennekabel.

Hvordan installerer man et modem?

Sådan tilslutter du dit modem Tilslut modemkablet til modemmet og dit kabel-tv stik i det stik der har gevind – det skal skrues fast. Hvis dit kabel-tv-stik kun har to udgange, skal du tilslutte signalfordeleren (se illustrationen). Vigtigt! Du skal tilslutte modemkablet før du tænder for strømmen til modemmet.

Hvordan sætter man en router op?

Tilslutning

 1. Tilslut neværkskablet til routerens WAN/Internet port.
 2. Tilslut den anden ende til lejlighedens vægstik/data indgang. Hvis der benyttes en fiberboks i stedet for et vægstik, skal kablet tilsluttes her.
 3. Tilslut den medfølgende strømadapter til routeren og derefter til en stikkontakt.

Hvem ejer fiberkabler?

Fibia er et fibernetselskab ejet af SEAS-NVE og NRGi, to af Danmarks største energiselskaber. Det vil sige, at de er en af de private virksomheder, der er ansvarlig for at anlægge fibernet i Danmark.

Hvad betyder koaksial?

Koaksial betyder med samme akse. Et almindeligt antennestik og -kabel til TV og radio er også koaksialstik, da midterlederens akse er den samme som skærmens; de har samme centrum.