:

Hvad er en 2 din radio?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er en 2 din radio?
 2. Kan man høre dansk DAB radio i udlandet?
 3. Hvad er den bedste DAB radio?
 4. Hvad er en DAB radio?
 5. Hvilken radio passer til min bil?
 6. Kan man stadig høre DAB radio?
 7. Hvor kan man høre DAB radio?
 8. Hvad er forskellen på DAB og DAB+ og Internet radio?
 9. Hvor meget strøm bruger en DAB radio?
 10. Hvad er forskellen på DAB og FM-radio?
 11. Hvordan modtager man DAB radio?
 12. Hvornår udgår DAB radio?
 13. Hvornår stopper DAB radio?
 14. Hvordan finder jeg DAB kanaler?
 15. Kan man høre P4 på DAB?

Hvad er en 2 din radio?

Inden for bilstereo skelner man mellem to størrelser, nemlig 1-DIN og 2-DIN. De kaldes også henholdsvis single DIN og double DIN. Forskellen på dem hænger sammen med højden på anlæggets frontpanel: 1-DIN bilstereo måler 180 mm x 50 mm, mens stereo af typen 2-DIN har sammen bredde men er dobbelt så høj.

Kan man høre dansk DAB radio i udlandet?

Velkommen til Radiomap.eu - det radio kort over Europa. Nu kan du lytte til den direkte udsendelse af alle Langbølgebåndet, Mellembølgebåndet, FM og DAB radiostationer i Europa. Bare vælg en by på kortet, tage et kig på fuld frekvens listen og klik på navnet på stationen for at lytte online.

Hvad er den bedste DAB radio?

 • Tivoli Audio Model One Digital – Bedste DAB radio.
 • JBL Tuner 2 – Bedste fm og dab radio.
 • Makita DMR112 – Bedste konstruktions DAB radio.
 • Argon Audio Radio3 – Lækker radio med kvalitet og designet i top.
 • Sony XDR-P1DBP – Lille og genopladelig radio til lommen.
 • Panasonic SC-PM250BEGK DAB+ – DAB radio med cd afspiller.

Hvad er en DAB radio?

DAB – Digital Audio Broadcasting – er klar og støjfri digital radio. Du kan både lytte til de landsdækkende kanaler og et voksende antal nye specialkanaler med musik, nyheder, sport, kultur og meget mere. Med DAB kan du lytte til det, som netop interesserer dig – 24 timer i døgnet.

Hvilken radio passer til min bil?

Hvordan finder jeg det rigtige interface?

 • Klik på ”Your Vehicle” øverst til højre og vælg mærke og model.
 • Vælg ”Car Specific Steering Wheel Control Interfaces”
 • Find interfacet der passer til den valgte radio (1 eller 2-DIN). ...
 • Indtast varenummeret i søgemaskinen på: biludstyr.dk.
 • Vælg ”Læg i kurv”

Kan man stadig høre DAB radio?

De fleste DAB+ radioer har også adgang til FM. Hvis din yndlings kanal kører på FM, kan du heldigvis stadig lytte til FM kanaler med de fleste DAB+ radioer.

Hvor kan man høre DAB radio?

På tablet/smartphone Disse apps er tilgængelige i såvel App Store (Apple) som Google Play (Android) og gør digital radiolytning nemmere end nogensinde før. Fra de fleste radiokanalers hjemmesider kan du streame radio via en netradio-player. På den måde kan du høre det program, der bliver sendt i radioen lige nu.

Hvad er forskellen på DAB og DAB+ og Internet radio?

Den primære forskel mellem DAB og DAB+ er det faktum at DAB+ er den nye standard, og alle nye DAB signaler sendes med dette format. Dette betyder at det originale DAB signal og DAB radioer, ikke kan modtage det nye signal, da de ikke er forud kompatible med det nye DAB+ signal.

Hvor meget strøm bruger en DAB radio?

Tre af DAB-modtagerne er forsynet med fire AA-batterier og vil med disse kunne fungere i max ca 15 timer - idet deres tomgangs-strømforbrug er 1 mA - altså ca 0,5 Watt.

Hvad er forskellen på DAB og FM-radio?

* DAB står for Digital Audio Broadcasting. Det er en digital teknologi i modsætning til FM (frekvensmodulation), der er analog. * Modsat FM-radio kan man med DAB udsende flere kanaler på samme frekvens. Dermed er der plads til flere radiostationer med DAB.

Hvordan modtager man DAB radio?

Mange steder i Danmark vil DAB radio kunne modtages på en indendørs antenne, ofte betegnet som en stueantenne. Andre steder vil det være nødvendigt at anskaffe en udendørs antenne til DAB radio. På dækningskort for udbredelsen af DAB og DAB+ radiosignaler vil du kunne se hvor godt DAB signal du har på din adresse.

Hvornår udgår DAB radio?

Senest i 2021 skal FM-signalet slukkes, bebuder regeringen i sit udspil til nyt medieforlig. Digital radio via DAB+ og netradio skal stå for danskernes samlede radioforbrug senest fra 2021, bebuder regeringen i sit udspil til et medieforlig. Dermed skal FM-båndet slukkes.

Hvornår stopper DAB radio?

Den 1. oktober lukker første generation af DAB-nettet, og op mod 400.000 danskeres radioer følger med.

Hvordan finder jeg DAB kanaler?

Hvordan finder du ud af, om du kan modtage DAB+? Først skal du genindstille din DAB-radio. Du genindstiller din radio ved at trykke på autotune/scan eller lignende i fem-syv sekunder. Radioen skal herefter gå i gang med at scanne sendenettet for informationer og genindstiller så sig selv med de nye informationer.

Kan man høre P4 på DAB?

P4 er nu tilgængelig på DAB+, og det betyder, at lytterne fremover kan høre alle DRs radiokanaler på både DAB, computer, tablet og smartphone. Efter at P4 fra tirsdag den 3. marts blev tilgængelig på DAB+, kan lytterne fremover høre alle DRs radiokanaler på både DAB, computer, tablet og smartphone.